torsdag 30 september 2021

Tråktorsdag

Ytterligare en fin gran fick sätta livet till för nya parkeringsplatser. Urtråkigt. Huvudentreprenören kom med en kärra för att ta med sig kapad ved till den öppna spisen hemma i villan... Killarna som gör jobbet är från Klätterapan.

Det skedde över en natt - pang boom. I tisdags var allt grönt, i onsdags hade löven bytt färg till allt annat än grönt. Och idag ser det ut som ovan.

Från och med den 27 september delar PostNord ut posten bara varannan dag. Ja, så verkar företaget också bytt tillbaka till de gamla postbilarna. Tråkigt att just den bilen är ganska så rostigt, men det förstärker kanske nostalgifaktorn;-)


Om jag inte visste bättre så skulle jag säga att gråare och tråkigare än idag kan det inte bli. Men dessvärre vet jag ju att oktober och november kommer bli ännu eländigare, så det är nog bäst att jag inte klagar alltför högt än. Måste ju ha något att gnälla över sedan;-) Att fota tre bilder idag som passar perfekt till temat var absolut inte svårt heller;-) 

Orsakullan undrar: Septembers sista dag, hur känns det?
Det känns väl sådär. Det finns ju inte direkt något att se framemot förutom höstregn och -blåst följt av snö och is. Å vet ni vad som retar gallfeber på mig redan nu?! Dessa töntiga trailers för ”Mer panik i tomteverkstaden” som svt sänder sedan en vecka tillbaka. Lite väl tidigt kan jag tycka. Suck!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Trailern du nämner är hur trist som helst. Fast det trailas alldeles för mycket ö h t, public service ersätter reklamen med ett evigt harvande om egna kommande program. Visst blir man trött!

Ditte sa...

Vädermässigt ganska trist.För egen del är jag glad för att den inkräktare jag tog bort igår Och trist med en gran som får lämna för att en parkering ska till. Instämmer också att det är trist att säga hej då till eftersommaren. Men färgerna är i alla fall vackra.Och du visar en fin höstbild. Varannan dag för utdelning av post känns märkligt och den har ju inte ens med vanlig utdelning varit något att räkna med. Tyvärr.
Vad gäller hösten vill det till att försöka hitta roliga saker att göra och som man trivs med.
Bedrövligt med denna tomtereklam. UNdra på att man blir trött.
Jag kan också vara tillfreds med dagen. Har sovit och vilat mycket och är konvalescent efter gårdagens operation. Ännu en "inkräktare" orsakad av solen skulle bort.

femfemman sa...

Vackra färger! Än kan ju njuta av hösten några veckor. Sen är det bara att ta dag för dag och se fram emot våren. Tomtar sparar vi tills i december.
Regnar det ute, så får man hitta på något inomhus. Positivitet är viktigt när mörkret faller på. Ha det fint!

byblixtra sa...

Verkligen trist med parkeringar istället för träd.
Fin bild från innergården som kontrast mot första bilden.
Jag har hört talas om varannandagsutdelningen av posten men vet inte om de har börjat med det här också.

Geddfish ♥ sa...

Här i stan vill kommunen gärna ta ner skog och göra bostäder och annan verksamhet och invånarna rasar: rör inte vår grönska!

Vilken vacker innergård du har, jättefint höstfoto!
Denna dag blev lite trist, men det får lösas.
Ha det gott!

LillaSyster sa...

Kan bara instämma, tråkväder och fler sådana dagar är att vänta. Men det kommer en ny vår och i tråkiga november blir det färgglada blommor hos mig, så håll ut =)

Emma, Sol som sol? sa...

Trist med posten. De kan väl inte ha så mycket att dela ut så ta och gör det då! Antar att de på grund av detta sättet också minskar personalstyrkan.

LillaSyster sa...

Tanken var att blogga både igår och idag....vi får se om blogg.se får ordning på inloggningen, funkar ff inte. Ha en bra fredag!

Anki sa...

Trist att ytterligare ett träd fått sätta livet till - men i övrigt så har du en fantastisk vy med alla fantastiska höstfärger!
Kan bara instämma om den hemska trailern!!
Hoppas fredagen blir en bra dag.

Ama de casa sa...

Vilka vackra färger du har nu på din innergård. Jag tycker inte att det ser ett dugg tråkigt ut - tvärtom! Fast himlen kunde i och för sig ha varit blåare...

Oktober är en jättebra månad om du frågar mig :-D

Julen kan dock få vänta ett tag till...

Guldkryckan sa...

Klätterapan är ju helt klart ett företag i tiden, antar att det finns liknande företag lite varstans.
När vi bodde i hus fick man allt såga ner trän på egen hand, idag hade jag låtit någon annan göra det, absolut.

Posten ja, här har de blåa eldrivna bilar som de far runt med, får ju nästan ingen post numera här och det sen långt innan de började med varannandagsutdelning.

Mer panik i tomteverkstaden har jag också sett reklam för, trailers.
Trodde ju först att det var årets julkalender men det var det ju inte.

Lite tidigt tycker jag med.

Hösten är ju här med alla vackra färger, tyvärr kom ju även regnet de sista dagarna här, bäst att bita ihop och ta fram mitt paraply, usch. ;)

Ha det fint Bp.nalta norrland sa...

Hej å hå 😜 oktober är här och vare sig vi vill eller inte är det bara å gilla läget… om man nu inte har möjlighet att lämna kyliga Norden och bege sig till varmare breddgrader ☀️
Jag ogillar gråmulet, regn å blåst. Jag ogillar mörker.
Kan vi hoppa över november, december, januari och februari och gå direkt till mars.
Vårvintern är helt okey.
🤗

KajsaLisa sa...

Tråkig att naturen försvinner, men det har ju att visst samband med att vi har bil. Risiga bilar och dålig service varannan dag, Postnord i ett nötskal.
Tack för länken.

Elisabeth sa...

Trist med fällda träd och posthantering varannan dag, men en färgglad bild fick du ju ändå med! Ja,ja, jag vet att det blir grått när bladen faller!
Ha dé gott i gråheten, från en som flytt ifrån den.