onsdag 8 september 2021

Onsdagsmix med svar

Håller just nu som bäst på att äta mig genom Småländska Matfabrikens meny. Här ser ni deras Sillamacka som jag inte kommer äta igen. Borde ha kommit ihåg att sill och strömming (förutom surströmming) inte är min grej...


Mer om affischerna med det goda syftet kan ni läsa här.


Det här drar jag mig att betala för… Extra tv-kanaler som C More till exempel.

Kosta vad det vill... Det var svårt. Det är inte mycket jag skulle göra till vilket pris som helst. Men om jag ser ett klädesplagg som det står mitt namn på slår jag till oavsett pris. 

Vem sjutton bor här... Här tänker jag osökt på några grannar i huset där vi bott sedan 40 år. Här finns endast fyror och ettor. Kan lugnt säga att jag inte har den blekaste vem som bor i ettorna. Även om jag ser namnen på den digitala anslagstavlan skulle jag inte kunna sätta ett ansikte till namnet. 

Vad, när och hur? Vad, varför, när, hur och av vem är nyckelord inom byggbranschen har jag förstått. Det är ju så otroligt många aktörer som måste samarbeta och koordinera sina jobb i den branschen. 

Vinna till varje pris? Eller låta någon annan vinna. Vinna till varje pris? Det beror på vad priset är. Men att låta någon annan vinna – aldrig;-) 

Vad betyder det: att ta på sig äran. Det är nog det svagaste och fegaste som finns om man tar åt sig äran för någonting en annan har gjort eller föreslagit. Minns att en viss (kvinnlig) chef alltid tog åt sig äran för framgångsrika jobb som hennes undersåtar hade föreslagit och genomfört. Kan lugnt säga att det tack och lov inte höll i längden. 

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra. De är gårdagsfärska. Affischerna kan ni se i större format här. Ett väldigt bra initiativ av konstnären i samarbete med Täby Centrum. Ledningen är säkert glad att kunna fylla tomma lokaler på olika sätt. DS.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Sill och strömming som är så gott!
Visst blir man galen när andra tar åt sig äran av andras jobb. Hmmm har också erfarenhet av det från yrkeslivet i förskolansvärld. Nu får du bänka dig och kolla fotboll =) kram

femfemman sa...

Vinnarskalle där!
Idrott har jag alltid insett min begränsning i. Har sett mig som vinnare om jag sluppit jumboplatsen!
Kunskapstävlingar är värre! Där vill man ju vinna!
I skolans värld så tar rektorer och skolchef äran. Trots att det oftast är lärarkollegiet som står för ev. framgångar... Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Sill, strömming, all fisk, mumsmums!
Jag har varit med om att chefen tagit åt sig äran, då jag kommit med en jätteidé. Känns så trist, men det var bara att bita ihop.
Trevlig kväll!

LillaSyster sa...

Nu ska du få lära dig något=) Det är en koltrasthane i landet hos mig. Hur jag vet det?? Jo för hanen har gulnäbb medans fru koltrast har en mörk näbb (brun) - så att hon inte syns då hon ligger och ruvar på äggen. Ha det bäst!

Gunnel sa...

Det är något som kan få mig att gå i taket när någon tar åt sig äran för någon annans jobb eller idéer,

Klimakteriehäxan sa...

Några intressanta förslag på affischen med Kitchen Hacks!!!
Jag känner inte heller alla mina grannar trots att både vi (och de) bott här länge. Men jag hälsar i alla fall på ganska många!

nalta norrland sa...

Sill som typ inlagd sill äter jag men annan sill och strömming Tack men Nej tack
Att ta åt sig äran eller hur det nu hette 🤔💭 helt enkelt låtsas vara duktig/bättre än kan är på någon annans bekostnad är väldigt fult.
Idag är jag trött 😴 jag är dessutom jäkligt less på mitt skit 💩 mående.
I morgon ska jag på Sjukan.
Känns så O att blogga då jag bara gnäller… så jag typ kommer igen en dag få det inte är fullt då O 😞
🤗

Ditte sa...

Kul att du testar dig genom menyn. Men strömmingen och sillen hade jag inte valt. Däremot fanns ju annat. Affischerna gillar jag och har läst på. Men visst har bilderna med inlägget att göra. De är ju blandade.
Betala extra för tv kanaler gör jag inte. Vad gäller att kosta så är jag som du här- Ser jag ett plagg eller skor och liknande och jag vill ha det så frågar jag numer inte efter priset förrän jag ska betala. Har det efter min mamma .
Vinna till varje pris. Ja, förr. Numer kan jag bjuda på att andra vinner. Är ganska prestigelös Vet ju ändå...

Susjos sa...

Sill och strömming, mums...allra helst surströmming så klart!
Visst köper jag också kläder som passar mej superbra, utan att titta på priset...nästan i alla fall!
Å visst vill man vinna, fast kanske lät man barnen vinna när de var små?!
Att ta på sig äran, nej det är verkligen fegt!
Ha det gott!

Anki sa...

En sillmacka är aldrig fel!
Hade en chef som alltid tog åt sig äran för de förbättringar som vi, hennes "undersåtar" kom med ... suck. Hon blev sen befordrad - och vi blev glada :)

Ama de casa sa...

Strömming är inte min grej heller, fast i surströmming är benen inte alls lika killiga i halsen så dom gillar jag :-)

Jag betalar för Cmore. Ser många program där och det är sååå skönt att slippa reklamen. Tycker det är värt att betala då.

Att låta någon annan vinna? Inte frivilligt i alla fall, inte ens barn låter jag vinna genom att låtsasförlora :-D

christian sa...

Alltså den där mackan skulle jag kunna sätta i mig på direkten!

Paula Merio sa...

Förstår att du njutit till fullo dessa sensommardagar. Hade jag bara fått sitta på altanen med en god bok så...men så är det ju en hund som med pigga ögon och öron ofta tittar bedjande! Ska vi inte ta en promenad, snälla? Och det ska vi!
Men vilka kul posters! och hur pappret är tillverkat! Av wasted food? Fattar inte hur det går till men det gör inget. Grönsakstipsen var skitbra!
Och jag som har en halv citron i kylen, men ingen sprit hemma! Citronvatten? Usch så trist...
Jag prenumererar åter på Discovery, något jag gjorde under OS men sedan slutade med. Men nu vill jag se Alla mot alla, o konstaterade att jag gott kan unna mig det.