onsdag 29 september 2021

Onsdagsmix

Den gulliga grannen som tog initiativet till en "innergårdsfika" igår tog även servetter med sig. Ni som gillar rosa älskar nog bilden;-)

En vy som jag aldrig kan se mig mätt på - Hagastaden med Norra Tornen. Själv har jag döpt tornen till "Twin Towers".

Tycker den är klockren:-)

Dags för en onsdagsmix igen. Å det gäller både text och bilder. Fotona är tagna igår och idag. Bjuder på ett gott onsdagsskratt också. Älskar Hälge:-) 

Det här underlättar min vardag. Det måste nog vara internet i första hand. Inga onödiga diskussioner längre. Det är bara googla i princip vad som helst och så får man svar på nolltid. 

Vad irriterar jag mig på som andra inte gör. Blir galen när relativt unga personer (45 plussare) envisas med att säga ”goggla” istället för ”googla”. Var har de fått det ifrån? För goggles är faktiskt skidglasögon… 

Äta upp eller slänga mat. Äta upp. Jag tvingar mig inte att äta upp mat när jag är mätt. Men man kan ju faktiskt spara maten i kylskåpet/frysen och äter den senare. Eller så har man en man som är en baddare på att göra lyxmåltider av rester. 

Det "nya normala" livet efter pandemin började idag. Kan inte säga att jag såg någon större skillnad jämfört med de gångna 18 månaderna, och då var jag ändå i stan. Café Vetekatten i Hagastaden var lika väl besökt som före och under senare delen av pandemin. Även köerna på motorvägen var sig lika. Något firande som till exempel i Norge har jag inte märkt. Men jag gissar att det sker under kvällen/natten.

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

12 kommentarer:

Guldkryckan sa...

En takvåning i ett sådant hus hade ju varit fint.
Fast det kostar nog den sista skjortan antar jag ;)
Älskar verkligen Helge jag med, helt klart en varelse jag ibland identifierar mig med även om jag inte är en skogsmänniska.

Här fryser vi in matlådor när det blir rejäla mängder över, är det bara lite så är undertecknad snabb med att rensa i form av nattamat ;)

Lär väl festas ikväll här, själv håller jag mig nog undan ett tag till, restriktioner eller inte, jag håller mig undan ett tag till.

Ha en fin kväll Bp och grattis till en make som är bra på att få till det med rester.

LillaSyster sa...

Jo jag gillar rosa, men de servetterna var i pråligaste laget. Här slängs heller inte maten. Ha en bra kväll.

femfemman sa...

Är så dålig på serier! Men nu läste jag. Riktigt kul!
Hu, en sådan stadsbild. Inget för en lantis!
Klart man sparar mat. Men det händer ju att man slänger det som sparats i kylskåpet och som blivit för gammalt... Men oftast så tar vi tillvara maten, definitivt!
Underlätta vardagen? datorn och dess tangentbord! Liksom mobilens ...även om det blir en del felskrivningar där!
Ha det fint //Anna-Lena

Ditte sa...

Vilken kul Onsdagsmix!
Omtanken var god vad gäller servetterna även om jag inte direkt är "rosa och de såg rejäla ut. Hagastaden är ju speciell och drar ju blickarna till sig men känns för mig helt utan själ och charm. Skulle inte vilja bo här. Passerade ju här förra veckan och tittade ju förstås.
Hälge är ju bara bäst!

Ja, att restriktionerna är borta innebär nog mest att nattlivet ökar. Men jag var ute och åt i går kväll och på den restaurangen kommer man inte att förtäta nu när restriktionerna släpper. Men längre öppettider blir det ju.
Jag är glad nu för att Gamla stan kanske kan leva upp igen för de har haft det tufft. Men där blev det ju fler besökare redan i somras utan att det var trångt.
Såg på tv idag att det var full fart på klubbar i natt. Men där var ju inte vi.
Jag har ju rört mig ute mycket under pandemin, med avstånd och försiktighet, träffat vänner och även varit på "lokal", utställningar och museer. Har fungerat bra. Skillnaden är egentligen att vi inte träffats hemma hos varandra.
Har liknande tankar som du även på de andra frågorna.

Freedomtravel sa...

Jag gillar tornen, dvs att titta på dem. Men jag skulle aldrig vilja bo i dem eftersom jag inte gillar att befinna mig i höga byggnader ;)

Geddfish ♥ sa...

Vilken gullig granne som bjöd på fika. Men den sortens servett hör väl inte till min förtjusning. Fick två paket av den typen som en slags gåva en gång, ja vad gör man? Här slängs inget, varken mat eller kläder.

Kom nyss hem från den "lilla kören" och den enda skillnaden är att vi sitter på stolar i en ring istf att stå tätt intill vid flygeln. Att stå tätt ger ett visst stöd och gemenskap, men det kommer väl, det också.

Här i stan har ju inget varit öppet, som i storstan. Så inte bara avsaknad av barn och barnbarn utan även avsaknad av kultur. Och sången.

Emma, Sol som sol? sa...

Kul med fikat och även om jag ALDRIG skulle köpa dessa servetter - inte till mig själv i alla fall - så kan de ju förbises.

Anki sa...

En härlig onsdagsmix1 Du delar kärleken till Hälge både med mig och Calle!
ingen mat kastas här - är uppfostrad så och det sitter i ... maten kan som sagt sparas till nästa dag.
Trevligt med "innergårdsfika" - servetterna är inte i min smak, men säkert är det många som gillar dem :)

Svar: Ang. Louis De Geer, jodå, du har rätt om Konsert & Kongress, men han är minst lika känd i Finspång som i Norrköping. Det var ju han som fick riktig fart på bruket - och det var han som lät bygga det fina slottet. Släkten De Geer för övrigt drev Finspångs bruk i bortåt 300 år, så nog är de kända allt. :)

Ama de casa sa...

Haha! Hälge var verkligen klockren :-D

Vi slänger så gott som aldrig nån mat - rester är både lättlagat och gott :-)

Jag irriterar mig på tokiga parkeringar, det verkar dom flesta andra ta med en klackspark.

Gunnel sa...

Jag gillar Helge, men tyvärr är den serien borttagen från vår dagstidning. Internet är toppen, håller med dig. Jag skrattade gott åt goggla. Det har jag faktiskt aldrig hört någon säga, men om jag gör det kommer jag automatiskt att tänka på dig.Här slängs inte heller någon mat. Sitter i ryggmärgen att det går att göra allt av rester.

christian sa...

Kan inte låta bli att kommentera lite . . .intressant arkitektur, men snyggt ?!
Jag har börjat säga "gågla" istället, låter kul . . .
Vi äter alltid upp våra rester, vill säga mest jag . . . har t.ex. ätit Porchetta hela veckan (ny insats snart), för frugan gillar inte att äta tung mat så sent . . .

Paula Merio sa...

Haha, jag ryser av stadsvyn, men jag vet ju att du är svag för lyftkranar, o såna lär det inte bli brist på i Stockholm! Så mysigt med grannens initiativ, servetten är väl ingen skönhetsupplevelse, men det är tanken som räknas. Vi ska också bli bjudna på kaffe nästa vecka då en granne fyller år! Det blir i vår lilla gemensamhetslokal i källaren fick jag en lapp om. Grannsamverkan är trevlig, och lär vi känna varandra bara så lite så hjälper det mycket om/när något händer!
Det tog mig länge innan jag riktigt lärde mig att googla på det mesta. Varje gång jag ställde dottern en fråga fick jag svaret : googla! Så nu äntligen har jag fattat... Är lite trög jag...