tisdag 14 september 2021

Weekly photo challenge: Vecka 37 – ”Hjälpa”

”I can’t help myself” heter det på engelska. Översatt till svenska betyder det att jag inte kan låta bli. Och att leka mammarazzi är bland de roligaste sakerna jag vet. Vakten som bevakade en av många ingångar till Danderyds sjukhus hjälpte dock ingen. Han var bara totalt uttråkad och pratade i telefon med en kompis.
 

Räddningstjänsten hjälper inte bara till vid bränder utan även när katter ska hjälpas ned från höga träd. Man kan bara hoppas att någon lämnat över nyckeln till bommen till behörig personal.

Mobildoktorn i Täby Centrum har jag berömt många gånger. De är helt suveräna på att hjälpa till när mobiltelefonen har lagt av.
Veckans höjdare: Så bra att vin kan hjälpa till vid Alzheimer. Sådana botemedel gillas skarpt;-)
 

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera bidrag till temat ”hjälpa” hittar ni här.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Bra medicin ! Den tar jag gärna...
Räddningstjänsten hjälper inte ner katter. Inte här iaf. För ett antal år sedan klättrande vår numera framlidne katt upp i en grantopp. 15-20 m. Där satt han och jamade. Jag ringde 112. Svaret jag fick var-Har du sett en död katt i ett träd någon gång. Katten kommer ner när den är hungrig.
Katten hasade sig så småningom ner till en lägre nivå. 4-5 m över marken blev det stopp. Men dit kunde maken nå, via en stege.

LillaSyster sa...

Bra att ha någon när mobilen krånglar. Den medicinen lät ju bra, ska det vara rött eller vitt? Och i vilken dosering? Ha det bäst!

Ditte sa...

Jättebra tolkning! Och det på flera sätt.
Vad gäller dessa nya rön att en del vi kan skydda mot Alzheimer tar jag genast till mig. Undrar vilka sorter det handlar om. Kanske kan mojito och G&T också passa.
Vakten här ser inte direkt ut att vara så intersserad av att hjälpa någon. Men kanske har han en hjälplina i telefonen.
Räddningstjänsten gör ju mycket nytta för att hjälpa och jag har förstått att de har en universalnyckel. Hoppas det är så här också.
Fint med den hjälp mobildoktorn ger. Bra att veta om min skulle krångla.

nalta norrland sa...

Ska genast hälla upp ett glas vin 😜
Här vet jag faktiskt inte ifall Räddningstjänsten hjälper katter ner från träd eller annat högt… har aldrig sett det med egna ögon. Men vi har faktiskt en liten Räddningstjänst ⛑ här i kommunen, det är jag glad över.
Nu har C ansökt och gjort några praktiska och teoretiska prov så hon kanske snart ingår i Räddningstjänsten.

svar Testet var negativt vilket är positivt 😃 ”bara” en förkylning 🤧 men Elin blir hemma från skolan resten av veckan, även om det nu ”bara” är förkylning så är hon inte pigg… långt därifrån.
Jag hoppas hon behåller alla baciller för sig själv 😜

Emma, Sol som sol? sa...

Ja det var det där med att vin är nyttigt. Lite för nyttigt för en del ... 😜

Susjos sa...

Snygg tolkning av temat, väktare och räddningstjänt är bra att ha, liksom ambulansen som gör nytta, vi som jobbar inom vården kallar ambulansen för "firmabilen", ack ja...kärt barn har många namn!
Vin som skyddar mot sjukdomar är alltid bra!
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

HJälp, jag har visst inget att komma med ...

KajsaLisa sa...

Du är expert på att fota människor utan att dom märker det, kul bild. Jag skall besöka bolaget med gott samvete i helgen, tack för tipset :)

Anki sa...

Tur det finns "hjälpare" när man behöver! Snygg tolkning och bra bilder!
Önskar dig en bra onsdag!

Ama de casa sa...

Snygg tolkning igen! Fast jag fattar inte att du har behövt få hjälp av mobildoktorn så många gånger? Ingen av mina mobiler har nånsin lagt av som jag kan minnas... Eller så kanske jag har en egen mobildoktor hemma som har fixat till det ;-)

Jag läste nångång, nånstans för länge, länge sen att rökning var bra mot Alzheimers. Så ta du en cigg till pavan också :-D
(Minns det, för det är nog den enda gången jag sett att rökning skulle vara BRA för nåt...)

Violen sa...

Bra tolkning! Dina bilder är jättebra. Hjälp finns att få lite varstans men man kan också köra med självhjälp. Vin mot Alzheimer är ett exempel som inte är svårt att ta till sig.
Ha det gott!

Guldkryckan sa...

Äntligen något argument man kan använda för att få ta sig ett glas vin mitt i veckan ;)
Brukar ju använda mig av "google" för att få ordning på mina telefoner, har lyckats varje gång hitills, knackar tre ggr i bordet här och hoppas telefonen inte hörde mig ;)

Men visst är det bra att ha ett bra ställe att gå till vid behov.

Nog inte så kul att vara dörrvakt antar jag när man nu ändå är väktare, hade räckt med en entrévärd kan jag tänka, och billigare.

Men nu, ha det fint Bp.

christian sa...

Nu läser jag inga tidningar, men ifall du läser AB kan du ju informera mig om vilket vin det gäller . . .

Vilt og vakkert sa...

Heisann, hvilken vin er det??? Kan du hjelpe meg med navnet? Hadde vært greit å ha i huset ....

Stare Ström sa...

Vilken bra medicin! Ska jag gärna satsa på!

svar: Kul att du gillade min konstrunda. Jag är mycket imponerad av deras kreativitet och skicklighet.