måndag 13 september 2021

Glad måndagJapp, det var en riktigt glad måndag i solen. Men det är inte bara vädret som gjorde mig glad idag utan även följande:

Strömavbrott
Vissa saker var bättre förr kan jag säga. En av dessa saker är elen/strömförsörjningen. De senaste tre åren har vi haft minst lika många strömavbrott. Ja, jag vet att det är ingenting jämfört med U-länder, men ändå. Blev dock glad att strömmen gick medan det fortfarande var ljust ute och att den var tillbaka efter cirka en timme. 

Vackra kulor
Man ju inte bli annat än superglad när man får bilder på bästisens ”bevattningsanläggning” i trädgården. (Se bilderna ovan.) Anläggningen består av stora och små glaskulor som fylls med vatten. Stålkulorna är till för rengöring av ”vattenglasen” och den snygga lila ”grunkan” är behållaren till stålkulorna - med lufthål för att de inte ska rosta. Nästan så att jag önskar mig en trädgård, fast bara nästan.
 

The Salty Dog
Jeansbutiken med det roliga namnet har funnits i Täby Centrum på olika ställen i många år. Det är inte ofta att jag köpt något där, men förra veckan slog jag till på ett par jeans. Expediten i tjugoårsåldern var hur trevligt som helst och vi pratade ganska länge.

Femtio plussare
Av sortimentet att döma trodde jag att klientelet var i tjugo- till trettioårsåldern och bestå främst av killar. Gissningen på killar var rätt, men åldern helt fel. De flesta kunder är ”herrar” som är äldre än femtio. Oooooops! Okej, jag uppfyllde åtminstone ett kriterium;-)
 

Liten och oberoende
Blev glad att höra att butiken klarat sig väldigt bra under pandemin med många femtioplussare som stödköpte via nätet. Nu har det mesta återgått till det ”nya normala”. Så himla kul att en liten och oberoende butik med rätt sortiment överlever bland alla stora kedjor:-)
 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Är kanske vår generation som är jeans-generationen. Har svårt att tänka mig andra byxor. När jag ska vara "fin", då är jag ju en kjol eller klänningstant.
Trodde att det var julgranskulor. HAde varit snygga i så fall. Säkert snyggt i en trädgård också. Speciellt om den är av det mindre formatet.
Strömavbrott, det är verkligen sällsynt hos oss. Efter Gudruns framfart, så grävdes alla elledningar ner i marken. Sen kam det bli ett större fel, och då drabbas vi förstås ändå. Brukar i så fall vara snabbt avhjälpt.
Ha en bra måndagskväll!

LillaSyster sa...

Läckra bevattningsbubblor =) Jo, man blir skapligt begränsad när strömmen går. Den gick här förra veckan, fast bara i fem minuter- varför vet vi inte. Jag märkte inget först, men maken som satt vid datorn och jobbade drog en rejäl ramsa.

Guldkryckan sa...

Längesedan vi hade strömavbrott här, säkert två tre år sedan men det kanske jag inte borde avslöja för då slocknar det väl i tre dygn ;)
Fint att en del butiker kunnat sadla om och överlevt, många restauranger gjorde likadant men nu ska väl allt vara på väg åt rätt håll igen fast det kommer ta många år antar jag.


Ha det bra nu Bp.

nalta norrland sa...

Sålde de jeans utan hål 😜 då förstår jag att klienterna är medelålders 😁 dagens unga ja de under typ 30, 35 har bara trasiga jeans, ju trasigare ju dyrare.
Jag funderar ibland på vad Elin ska ha på sig till vintern 🤔 med tanke på att hennes jeans mest består av hål.
Nåväl den dagen den sorgen.
Gillar de dör vattengrejjsen.
svar Nån gång i morgon får vi provsvar och om Elin har covid19 och då måste jag & J testa oss. Testgrejset lämnade Åseke och flög till nått labb i Stockholm under eftermiddagen idag och då sägs det att innan midnatt i morgon ska Elin få svar.
Det är inget snabbtest direkt.

Geddfish ♥ sa...

t var några förunderliga kulor! Fattade nada men förstår att de gladde dig. Ja, mångt och mycket.
Visst har det varit en glad måndag! Solen har skinit hela långa dagen och jag har varit ute och rekat. Kommer lite sånt i morgon.
Kvällsgladmåndag!

Ditte sa...

Fastnade helt för dessa vackra glaskulor som är vattenbehållare. Jag testade i somras när vi var i Spanien med att sätta en stor petflaska upp och ner och hade då gjort ett antal hål i korken. Blev så där. Men snyggt. Absolut fult. Men viss nytta gjorde den.
Roligt med jeansbutiken. Såg att den "bara" fanns u Täby C och via nätet. Men jag vill ju alltid prova, Kul att de överlevt och hade ett bra sortiment. Och att jeansen inte är trasiga. Skulle aldrig betala för trasiga jeans. Varför skulle man?
Tack för tipset. Kanske tar jag mig en tur till Täby C. Var länge sen.

Emma, Sol som sol? sa...

Bevattning är inte alltid snygg men de där glaskumorna är snygga. Men de borde väl vara perfekta i en blomkruka, de är ju ganska små.

Smart med alla de små dankarna att göra rent med!

Susjos sa...

Trodde först det var julgranskulor, haha! Jag har provat exakt samma knep som Ditte med en petflaska upp och ner och en speciell "sil" som sattes på där korken suttit. Absolut inte snyggt, men funkade!
Ha det gott!

Anki sa...

Snygga kulor! Vet du BP - jag har faktiskt ägt ett antal liknande en gång i tiden - men inte de där små rengöringskulorna - såna var nog inte uppfunna på den tiden :)
Trevligt när små butiker kan leva vidare och inte bara de stora kedjorna.

Ama de casa sa...

Vackra kulor! Fast nån trädgård är jag inte sugen på att ha igen, trivs så bra med en liten lägenhet som har en liten terrass. Utan möjlighet att sitta ute skulle jag dock inte vilja vara.

Jag är fortfarande väldigt fascinerad över att strömmen funkar så pass bra som den gör här när man ser elledningarna. Minns faktiskt inte när vi hade nåt strömavbrott senast. Skönt att ert kom i "rätt tid" och att det inte varade så länge.

Kul att den affären klarade sig genom den (förhoppningsvis!) värsta delen av pandemin. Jag blev glad för många som kunde öppna igen efter karantänen, men det gäller ju mest restauranger och barer för min del eftersom jag shoppar så sällan hade jag dålig koll där.

Gunnel sa...

Jag tänkte först "julgransutsmyckning" innan jag läste vad det var för något. Så snyggt det måste bli i trädgården. Jag har aldrig sett något hos någon jag känner. Kanske jag skulle bli först i bekantskapskretsen med sådana? Roligt och höra att det finns någon liten butik som klarat sig under krisen. Kram.

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt snygga bevattningskulor - men är de inte också väldigt små? Jag kör ju med stora pet-flaskor för samma syfte. Inte lika vackra, dock.

christian sa...

Trodde det var julgranskulor först å tänkte nu har hon äntligen anammat julpyntets betydelse . . . men icke!
En jeansbutik för 50+ är verkligen unik, själv hittar jag mkt plagg på Lager 157

Carita Liljendahl sa...

Tack för att du är med i Glad måndag! Alltid lika kul att se vad du och andra hittar på denna dag!

Paula Merio sa...

Oh så glad att läsa om jeansaffären och att de har klarat sig. Här i Dalarna läser jag om butiksdöden varenda dag i tidningen. Inte för att jag märker av det så mycket förutom när jag åker till stan och ser alla skyltfönster som gapar tomma i centrum. Sen undrar jag lite hur man tänker när t.ex Blomsterlandet gick i kk, o nu öppnar : hör och häpna: en blomsterbutik som grundats av fd anställda på Blomsterlandet. Och de ska satsa på det exklusiva, . Jaja, folk har säkert fått mycket mer pengar i plånboken efter den tidigare konkursen eller?Mobildoktorn skulle gärna få etablera sig i Falun också...fast, jag har ju min egen mobildoktor, dottern, fast hon är ganska otålig av sig o förstår inte sin trögtänkande morsa...