söndag 5 september 2021

Skyltsöndag #330

Har ju sagt det några gånger förut, men det tål att upprepas. Även om ni inte gillar Lidl:s produktsortiment så är butikerna väl värda ett (regelbundet) besök. De är nämligen en guldgruva för skyltar. Bara ett tips alltså just ifall ni skulle råka ut för en (otippad) skylttorka. Dessutom tycker jag att deras hushålls- och toapapper är "bäst i test";-) Så här kommer veckans skyltskörd. Enjoy!

Just den här skylten är inte fotad hos Lidl utan hos Systembolaget. Det kan hända att jag är aningen dum, men jag tycker den är totalt korkad - skylten alltså. Och jag är inte säker på att jag är så värst förtjust i vin ur PET-flaskor och burkar. Åt andra sidan funkar burkar ju för öl så...

I Spanien och Israel har jag sett liknande skyltar, men där varnar dom för halkrisk på träbryggor. Hos Lidl menas faktiskt riktiga kanter på golvet.

Veckans höjdare 1: Konstiga sportstrumpor, tycker inte ni det;-)

Veckans höjdare 2: Visst är dessa etiketter absoluta höjdare. Love it:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jag vill ha vin i glasflaska och med "riktig" kork, okej med skruvkapsyl på rosévin.
Märkliga sportstrumpor. Visste inte ens att Heinz gjorde majonnäs....för mig är det märket förknippat med chilisås, ketchup och vitabönor i tomatsås. Ha en bra söndagskväll, här ska jobbväskan packas inför morgondagen och två buketter ska fixas, men buketterna gör jag imorgon innan jag cyklar iväg.

nalta norrland sa...

Jag har köpt två olika vin i plastflaska och när jag köpte den första och lyfte den från hyllan säger jag Men är flaskan tom? så lätt som flaskan var blev jag väldans förvånad 😅😜
Jag föredrar vin i glasflaska
Lidl verkar vara en speciell sorts affär.
🤗

Åke sa...

Ja se systembolaget dom kan dom! Kant på en affär?!?! Måste vara totalt opassande, hur tänkte de nu med kundvagnar eller en rullstol kanske... Jag småler åt sportstrumpor men en vanlig sak när man ber Google översätta kanske...

femfemman sa...

Handlar sällan på Lidl. Mest beroende på att det inte finns något i våra byar. Men de gånger jag besökt en Lidlbutik, så har jag tyckt att det varit helt ok...Snittblommor har varit kanonbra...
Snubbelkanten...det är sådant jag behöver en skylt för att se...
Har köpt Lindemans vita i PET. Ok... förstås. Känns tryggt med plast, för en klumpig en...
Strumporna/ sandalerna var GRÄSLIGA !
Visst är det skillnad på majonnäs och majonnäs....
Ha det fint!

Gunnel sa...

Jag handlar en del på Lidl bl.a. hushållspapper, men jag har inte tänkt på och titta på deras skyltar. Det ska jag göra i fortsättningen. PS. Jag har beställt Xlash och väntar otåligt på paketet så jag snart kan vifta med mina ögonfransar. Ha det bra.

byblixtra sa...

Helst inte PET-flaskor till någon dryck.
Tack för skylttipset. Nu var det länge sedan jag var in på Lidl men får kanske gå en skyltrunda. 😉
Skylten och tofflorna var en höjdare!😀

Ditte sa...

Du har lyckats igen med en härlig skyltsöndag. Systembolaget öfrsöker nog ansluta sig till Miljöpartiet. Jag kan sträcka mig itll att ta med en "plastflaska" vin om jag ska ut i naturen. Lättar att bära med sig. Men inte annars. Helst vill jag ha kork också men visst fungerar även skruvkork. Korkekarna är ju på upphällningen. Men vin i burk? Inte för mig.
Sportstrumporna kanske har slitits ut i skorna.
Majonnäshöjdarna skrattade jag gått åt. Humor på hög nivå.

Susjos sa...

Jo men visst kan man köpa vin i plastflaskor, lättare att bära ju, det viktigaste är dock att vinet smakar bra!
Lustiga sportstrumpor, haha!
Å visst var majonäsburkarna en höjdare, helt klart!

Nu är vi hemma efter en intensiv men fantastisk helg i Malaga, blev så positivt överraskad av den staden!
Ha det gott!

Paula Merio sa...

Vilka obekväma sportstrumpor! Jag besökte Lidl igår, numera finns bara en butik i Falun och den ligger inte ens i centrum. Men det gick bra att traska dit från tjejerna, vi tog en skön promenad.Det var finsk vecka förra veckan, men det fanns förstås inte mycket kvar, en ynka lördagskorv fick följa med. Håller med dig om bra kvalitet på papper och dessutom bra pris. Jag handlar helst näsdukarna där, jag förbrukar massvis av näsdukar, är så blödig av mig (skämt, haha), nej men både näsa och ögon rinner för jämnan. Allvarligt...jag gillar inte majonnäs!

KajsaLisa sa...

Föredrar ju flaskor till öl, men samtidigt så är det ju så att det måste vara den minst miljövänliga förpackningen till öl vin och annat.
Det måste ju gå åt en massa energi att smälta ned glas och göra nya flaskor, sen väger det ju en del när det skall transporteras också.
Det är ju ett jävla tjafs om plastpåsar om man nu skall jämföra.
Inför returglas igen där det går.
Jag visste inte att det fanns allvarligt god majonnäs :)

Tony sa...

Nu är jag ingen vinkännare men jag kan uppskatta att vinet kommer i pappförpackning eller petflaska, i vart fall före och efter jag druckit upp vinet.
Färgstarka, klatschiga och typiska just-nu-skyltar från bloggaren i Täby.

Ama de casa sa...

Hos oss är Lidl och Systembolaget samma affär ;-)

Minns en gång när vi campade i Köpenhamn och hade gjort misstaget att glömma ta med glas. Då hällde vi upp vin i en tomburk som det varit bubbelvatten i. Det smakade inte bra att dricka ur den burken, men det såg åtminstone bättre ut än att att dricka direkt från vinflaskan :-D

Haha! Sportstrumporna var helt klart annorlunda :-) Sen har jag alltid tyckt att det är väldigt smart att ta betalt för att folk ska går runt och göra reklam för affären/produkten.

Carita Liljendahl sa...

En röd varningsskylt man inte så lätt borde missa :-)
Läckert där på första fotot också!

christian sa...

Den där tyska livsmedelskedjan försöker jag undvika . . . skylten med sportstrumporna var ju bra . . . udda passform!
Vin i tretrapack kunde man köpa i Tyskland redan på 80-talet.....
Blir intressant att höra recensionen vad gäller majon sen . . .

Klimakteriehäxan sa...

Låt mig göra en träda-fram-are: jag har köpt kläder på Lidl. Bra affär för väldigt mycket om än inte för allt. Har dock inte plåtat deras skyltar.

Anki sa...

Härlig skyltning hos dig som alltid! Jag har inget emot Lidl, handlar en del där - numer har de massor med svenska varor och deras grönsaker är alltid fräscha.
Kul etikett där på majonnäsen :)

Musikanta sa...

Vi handlar ofta på Lidl, har utmärkta varor när det gäller kosmetika t.ex. märke Cien. Handlar allt papper där också. Dessutom har de lite annorlunda varor än i vår hembutik. Köper också alltid wienerkorv där och gorgonzola. Alla mina T-shirts med lång ärm som jag sover i har jag också handlat där. Men även om jag gillar Lidl skulle jag aldrig gå omkring i ett par skor som gör reklam för affärskedjan.
Vi köper allt vårt vin i boxar. Plasten inuti är naturligtvis inte miljövänligt men till skillnad mot 08-orna blir allt vi sorterar hämtat av kommunens sopbilar varannan vecka.
Ingrid

Freedomtravel sa...

Av någon anledning (som vi inte själva riktigt förstår) så gillar vi att handla på Lidl när vi reser utomlands. Hemma handlar vi aldrig där. Kanske är sortimentet annorlunda? Eller så är det vårt "mood" som är annorlunda. Så kan det vara ;)