onsdag 1 september 2021

Onsdagsblandning


"Kom att tänka på dig när jag hittade den. Du gillar ju maskrosor;-) Lite stor för att funka som bokmärke om du inte ska läsa en atlas..."


Överraskning på hallgolvet
Alla verka vilja skämma bort mig på sistone, och det tackar jag absolut inte nej till. Den här fina teckningen med maskrosor låg på hallgolvet igår. Tecknare: bästisen Yvonne, som hittade teckningen bland sina noter(!) och tyckte att den skulle få ett bättre hem hos mig, då jag ju gillar maskrosor, vilket hon inte gör trots att hon har tecknat blommorna;-) Tusen tack tjejen:-) 

Första september och skördetid…
… så Orsakullan undrar om jag tar del av skörden. Jo, absolut. Jag skördar frukt och grönsaker hos den lokala ICA året om. Träffade på två thailändska kvinnor/tjejer i Täby Centrum idag. De stod i kö till bankomaten med var sin korg med olika svampar i handen. Har sällan sett så stora korgar med så mycket svamp i. Frågade om jag fick fota skörden, men det fick jag tyvärr inte – oooops! Det var första (och förhoppningsvis sista) gången jag fick ett nej på min fråga om fotografering...

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Då får du fixa en ram och hänga maskrosorna på väggen. Härligt med bästa kompisar som vet vad man vill ha!

nalta norrland sa...

Märkligt Du inte fick fotad svampskörden 🍄
Men thailändarna kanske trodde Du ville ha deras svamp?
Snygg teckning och fin blomster passar Dig perfekt 👌
🤗

Geddfish ♥ sa...

Vad duktig din kompis Yvonne är! Inte bara sång utan tecknar väldigt flott. Säger också, rama in!
Jag förstår att inte thailändskorna vill bli fotograferade. Man vet inte under vilka villkor som de jobbar här. Vill nog inte synas i media. Vi har en hel drös här som säljer svamp på torget, riktigt gott om delikatessen.

LillaSyster sa...

Bra jobbat, du har helt rätt blomma! Jag presenterar snart en lila och då lovar jag att komma ihåg att skriva ut gladilolus =)

femfemman sa...

Snygg bild. Jo, jag gillar maskrosor. Sommarlänsla. Just nu rena nostalgin...
Kvinnorna kanske inte förstod att fu ville fota skörden...
Svamp finns det gott om detta år..

Ditte sa...

Visst är det trevligt att bli bortskämd- Jätteroligt att du fick dessa teckningar från Yvonne. Jättefina! Och att teckningarna ska ligga bland anteckningar är ju lite slöseri.
Vad gäller skörd har jag inte hemma så mycket att skörda på balkongen. Men en del kryddor skördar jag nästa dagligen; persilja, gräslök och dill. Och en del fryser jag in. SEdan har jag jordgubbstimjan som smakar bra till mojito. Har också sett att lite rosmarin är på väg upp.
Vad gäller svamp brukar jag inte ha någon lycka. Men du såg ju en del i alla fall.

Susjos sa...

Yvonne är ju för snäll, va kul med rolig post i brevlådan! Å så fint hon har tecknat/målat maskrosorna!
Ja, lustigt att du inte fick fota svampskörden? Kanske de var rädda att komma med på bild?

Svar: Ja , Stinsen står så gott som tom nu, och F&S har kontrakt där till 2026, otroligt va?!

Paula Merio sa...

Men då, så synd att du inte kunde visa foto på svamparna! Undrar om de skulle sälja dem, då får man hoppas de hade koll på arterna. Inte självklart för svampar skiljer sig åt i olika länder, det kan giftcentralen berätta mycket om!
Så snäll din kompis Yvonne är, hennes signatur skulle jag gå bet på dock! Jag är ett maskrosbarn och gillar blomman, den lyser upp så fint!

Anki sa...

Underbart! Om den nu är för stor som bokmärke, så är den ju ändå perfekt att rama in och sätta upp på väggen! Urläcker enligt mig!

Ama de casa sa...

WOW!!! Snacka om snyggt tecknat! Jag gillar inte heller maskrosor, fast dom är fina när dom blommar - nån annanstans än i min trädgård ;-) Överblommade maskrosor är inte alls fina nånstans överhuvudtaget.
Gulligt av Yvonne att förära dig den fina teckningen :-)

Jag skördar också i affärerna nuförtiden. Har haft egna odlingar, men det var både jobbigt och en väldigt obekväm plockhöjd :-D
Konstigt att du inte fick fota svampskörden...

Gunnel sa...

Jättefin teckning! Jag gillar med maskrosor och har försökt att göra bonsai av dem, men misslyckats. Fast jag är helt inställd på att nån gång ska jag klara av det.

Carita Liljendahl sa...

Trevligt med kort och överraskningar, och en fin målning det här!