måndag 6 september 2021

Glad måndag


Måndagen var helt okej, ingenting att klaga över faktiskt. Då frågar ni kanske varför jag lägger upp fyra tämligen tråkiga bilder till temat. Jo, om ni läser bildtexterna så förstår ni kanske bättre;-) Enjoy!

Det grävdes, fixades och donades på parkeringsplatsen idag. Många buskar och ett jättefint träd fick sätta livet till för… Ärligt talas vet jag inte, då det inte fanns en förklaring på HSB:s hemsida. Men min förhoppningsfulla gissning är att fler återvinningscontainrar sätts upp. Det skulle göra mig jätteglad med tanke på hur skräpigt det brukar se ut vid de befintliga kärlen.

I just can’t help myself. Tittade ned från balkongen och upptäckte den här skåpbilen. Ja, den hade verkligen en sophög inne i kupén. Betydligt värre än den jag/vi har i vår bil. Där blev jag glad igen. Åsså ser ni den vita lappen bland skräpet och speglingarna?

Även här kunde jag inte låta bli och zoomade in. Det var ett kvitto på smycken för fyra tusen kronor från Pantbanken Sverige. Alltså ärligt talat, den lappen skulle jag absolut inte lägga så fullt synligt på instrumentbrädet. Bilens och kvittots ägare är kanske inte så värst glada, men jag blev det i alla fall. Mission completed;-) Å ja, jag vet "Curiosity killed the cat..."

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Bilens ägare kanske möjligtvis skulle uppleva att Du snokar 😜
Men Du är verkligen en förebild Allt för bloggen 😃

Guldkryckan sa...

Förr i tiden gjorde jag många fynd på pantbanken, det var på den tiden de ännu tog emot DVD-filmer, en och annan tv-serie i guldkryckans dvd-hylla kommer därifrån.
Har ju en "runda" genom stans skivbutiker som jag betar av med jämna mellanrum, fast nu är det ju ett par år sedan sist pga pandemin, men snart är det dags igen. ;)

Tycker nog vederbörande bilägare borde rensa lite, är inte det där att likna vid en värdehandling?

Återvinningsstationer kan man nog inte få för många av i en storstad, håller tummen för er då så att din önskan slår in.

Ha det bäst Bp.

femfemman sa...

Oj då! Det var väl lite obetänksamt....Eller så kanske man inte alls ska skämmas över att gå till pantbank.
Återvinningscentraler, det måste vara gott att ha nära till en sådan
Ha det fint !

nalta norrland sa...

svar Nix inte en enda liten bild från år från fisklunch, men gott var det 😋 förutom rödingen så åt vi pressad potatis och en sås… 😃

Geddfish ♥ sa...

Ja, en glad måndag över att slippa ;)
Asså du är en fena på att hitta saker! Pantbanken, ojojoj. Aldrig vart där.
Glad måndag på dig, säger jag med veck i pannan. Datorstruuuulll...

Paula Merio sa...

Jäklars alltså, aldrig sett ett dylikt kvitto förut, det får han ju baske mig inte slarva bort. Fast det kanske är en kvinnas kvitto med tanke på vad kvittot visade...ojoj
Jag har aldrig satt min fot i en pantbank, kanske har jag aldrig haft några dyrgripar att panta, eller så har tanken aldrig slagit mig trots att jag många gånger varit pank i mitt liv...

Ditte sa...

Här var det fotolivat idag med passande bilder. Hoppas att det blir fler containrar för det verkar vara en bristvara.
Och apropå sopor så kanske bilden här skulle behövt en egen mindre variant av container.
Skrattade gott åt kvittot i fönstret som var från pantbanken. Undrar om det legat där sedan juli som det står på kvittot.
Bra jobbat!

Åke sa...

Usch att panta guld som bara stiger i värde... men bra uppmärksammat där :)

Klimakteriehäxan sa...

Har köpt ett par örhängen på en pantbank. Det är den enda affär jag haft ihop med den sortens butik ... man får väl hoppas att den som fick 4000 fick glädje av pengarna.

LillaSyster sa...

Oj, oj,oj......vilken stökig bil och hur tänket man då man lägger ut det kvittot....man tänker inte alls. Hoppas nu att det blir något bra av massakern. Ha en bra tisdag!

Gunnel sa...

Första gången jag ser ett pantkvitto men det verkar lite riskabelt att ha det liggande i framrutan. Jag hade också blivit glad om det satts upp några sopcontainrar i vårt samhälle. Här finns bara för insamling av kläder. Resten är borttaget eftersom en del inte fattade att skräpet skulle läggas i containrarna och inte bredvid. Ha en fin tisdag.

Ama de casa sa...

Det kvittot hade jag absolut inte lagt där, speciellt inte om jag ställde bilen på din innergård ;-)
Sådär stökigt har vi inte i vår bil nuförtiden. Min första bil hade dock ofta hela baksätet fyllt med glasspapper :-)

Ha en fortsatt glad vecka!

KajsaLisa sa...

Snacka om att du får med allt, han verkar lika slarvig med kvittot som att städa bilen :) Kul och annorlunda bild.

christian sa...

Du är ju ett riktigt spionämne . . . att du bara vågar !

Susjos sa...

Ja, du är en nyfiken spion, snyggt jobbat! Tyvärr är vår bil ganska stökig, fast inte fullt så stökig som den du fotade, jag skyller på maken, det är ju han som nyttjar bilen mest!
Ha det gott!

Anki sa...

Oj ... ingen ordning alls där i bilen - inte på någonting!
Hoppas det blir en utökning av containrar på återvinningsplatsen!

Carita Liljendahl sa...

Det var ett annorlunda Glad måndag-bidrag 😱😂
Skriver som christian... att du vågade, du är en sann spion 😎