onsdag 1 mars 2017

Ovanligt korkat


I måndags klockan 19:41 kom larmet om rånet till Polisen. Den stulna Mustangen "knölade sig in" mellan stenmuren och butiken och försökte forcera gallret. Ingången till Polishuset ser ni bakom ryggen på killen som kommer gåendes. Så här såg affären ut idag.


Ett kulhål?


Det här är bara en del av byggnaden där vittnen kunde följa händelsen från balkongerna, vilket bevisligen skedde, då videofilmer skickades till olika media.

Med det här inlägget hoppar jag på Blogg 100 igen, vilket är definitivt inte korkat utan otroligt roligt. Men ovanligt klantigt är den här händelsen.

Rån eller ”smash and grab”
Om man har för avsikt att råna en guldsmedsaffär nära ett stort shopping centrum kan det ju vara smart att reka först. För ärligt talat är det väl knappast klokt att

- välja en guldsmedsaffär som ligger granne med Polisen,

- försäkra sig om att ha minst ett 50-tal vittnen,

- välja en (stulen) knallgul Ford Mustang(!) för att forcera butikens galler och en Porsche Cayenne som flyktbil,

- utföra ett rån/”smash and grab” med två så uppseendeväckande fordon som endast en blind kan missa,

- se till att just dessa fordon körs in på en gångväg, där endast taxi och färdtjänst får köra,

- med andra ord välja en flyktväg som inte ens en femåring skulle satsa på.

Man kan väl säga att det inte direkt var några raketforskare eller kärnfysiker som planerade rånet.

Det gick som det gick
Också gick det som det gick. I den efterföljande biljakten med ett otroligt stort polisuppbåd voltade flyktbilen och en av rånarna skadades så svårt att han senare avled på sjukhus. Tycker jag synd om honom? Inte ett dugg om jag ska vara helt ärlig. Däremot känner jag för guldsmeden och hans fyra anställda. Affären hade stängt när rånet ägde rum, så ingen person skadades.

Stort tack till Fredrik som organiserar Blogg 100 fär sjätte året i rad. Eloge!

Det här inlägget är mitt första till Blogg 100. One down, 99 to go.

24 kommentarer:

Ama de casa sa...

Snacka om puckon! På många sätt...

Så blogg 100 igen? Kul! Fast jag vet inte om jag skulle klara att blogga så många dagar i rad... ;-)

Emma, Sol som sol? sa...

Puckon...? Man har väl till att börja med inte vidare värst mycket där innanför om man rånar någon/något? Det är bara brutalt och skadande.

Synd på bilarna ...

Maria sa...

Vilka ljushuvuden!
Blogg100 hoppar jag över - orkar inte med några måsten just nu. Inte ens roliga sådana...

nalta norrland sa...

Är man dum... ja då är man dum å bevisligen var dem dumma.

Läste nyss att trötta tonåringar ofta blev kriminella... så nu vet vi det, blir Elin en trött tonåring hoppas jag hon inte är så dum att hon blir kriminell...

Blogg100? Måste kolla vad Du menar med det :)

Days by Johanna sa...

Inte så smart gjort. Vi såg det på rapport igår. Och Erik sa direkt när de sa en hade avlidit, bra då slipper han kosta samhället något... Så nej tycker inte heller synd om honom.

haha ja mormor skratta åt mig för jag tänkt på lårbenshalsen och sa jag avr för ung för det, men med min otur så vet man ju aldrig :P

Anonym sa...

Är det verkligen sant?
Vilka totalidioter!
Stulen gul bil - bara det .....
Tack för ett gott skratt (affären undantage,givetvis)

Ruth i Virginia

Olga T sa...

Men vad i hela världen? Några som ville åka fast kanske? Låter otroligt, otroligt dumt. Här hade vi ett guldsmedsrån mitt i lunchruschen i höstas. Den rånaren flydde på cykel. Hen är inte fast ännu så det var nog smartare med cykel än Ford Mustang och Porsche.

BP sa...

Svar till Ruth: Jo, det är sant! Läste på något forum att det verkar "inne" med gangsterbossar som väljer ut guldsmedsbutiker som ska rånas och sedan låter "drängen" utföra jobbet. Drängerna och troligen även bossarna sägs komma från det forna öststaterna. Inom loppet av tre veckor har det hänt liknande rån i Stockholmsförorterna Högdalen, Upplands-Väsby och nu här i Täby. Suck! Inte ens Täby klarar sig länge...

Per-Anders sa...

Jo, det verkar ju inte vara så smart genomfört rån. Snarare liknar det hela ett dåligt filmmanus.

https://dittemitti.se sa...

Hörde om detta igår och känner med butiksägaren och de anställda.
Skönt att ingen blev skadad men så troist och onödigt att få sin butik försörd.
Att den skyldige sedan kör ihjäl sig är trist, men en konsekvens av att råna en guldsmedsbutik eller att begå ett brått. Visst konsekvenstänkande kanske kunde varit på sin plats.

Kul med blogg 100 och jaj tror att jag också ska hänga på i morgon. Har varit med i ett par år tidigare men glömde idag.

Ditte sa...

Nu försvann min kommentar...

Hörde om detta rån på nyheterna igår och tänke på butiksägaren och de anställda- Skönt att ingen var där och blev skadad, men bedrövligt att sådant ska hända-
Mannen som körd ihjäl sig hade även missta konsekvenstänkanet och tyvärr kan jag inet alls tycka att det var någon annan än hans eget fel. Rånar men en butik så får man liksom räkna med att någon (polisen) vill ha en inom lås och bom och kör man sen av vägen kan det inte hjälpas. Hoppas bara att inga oskyldiga skadades vid den olyckan.

Blogg 100 glömde jag idag, men jag hakar nog på i morgon. Har varir med ett par år tidigare och det har varit roligt. Tack för påminnelsen.

Herr Nilssons Fru sa...

Herre jösses så korkat..:)
blogg100 vet jag inte äns vad det är...ska se om jag hittar en liten historia om det kanske. Jag är för dålig bloggare för att vara med på nått alls.

Kramiz

Anki sa...

Ska man skratta eller gråta? Herregud vilka korkskallar! Lider med butiksägaren som nu har några jobbiga dagar framför sig.
Blogg 100 igen - det fixar du lika galant som de tidigare åren! Lycka till!

Anita Malta sa...

Ett misslyckat rån alltså. Kul att Blogg 100 är igång igen, det lär du inte ha några problem att fullfölja. Vad händer när man gått i mål mer än att man varit flitig. Ingenting förmodar jag men det räcker långt ändå :-D

Susanne sa...

Idioter finns det gott om, synd att de inte tog sin sk plan ett varv till i huvud och insåg hur idiotisk den var. Känner för personalen och polisen som ska behöva riskera sina liv för att det finns så många idioter.

cat sa...

Ibland kommer karma/poetisk rättvisa direkt. Det tråkiga är att i det här fallet hade nog polisen mer tur än skicklighet. För trots de saker du har listat upp som klantigt av rånarna, så skulle det här brottet troligtvis förblivit ouppklarat om de inte voltat med bilen.
Vilken tur att ingen befann sig i butiken när det skedde!

KajsaLisa sa...

Dom gjorde väl alla fel man kan göra, inga släktingar till Einstein direkt. Kul att du hänger på #Blogg100.

Eva Trillian sa...

Det där låter som en film med för stor budget och dåligt manus ;)

Kolonilotta sa...

Det var inte länge sen en liknande händelse inträffade i min gamla hemort. Tyvärr så kommer dessa typ av rån att öka nu när vi går mot ett samhälle med mindre kontanter. Det finns ju färre lönsamma ställen att råna nu. När det hände i Hallunda så körde dom t.o.m genom entrén och in i centrumet med bilen och ramade butiken. Jäkla idioter som inte bryr sig om vilka som kommer till skada.

Susjos sa...

Galet är bara förnamnet! Å läser man Kolonilottas inlägg blir man inte gladare, inte flera rån på detta sätt,usch!
Blogg 100..kanske hänger jag på...bloggar varje dag gör jag ju,haha!!

Geddfish ♥ sa...

Var bara tvungen att kolla den korkade historien!!!
Otroligt klantigt, när de ändå skulle till.
Kul att du kör Blogg 100 igen. Jag hoppar, hinner inte, även om jag bloggar i stort sett varje dag. Lycka till!

Days by Johanna sa...

Ja det känns kanonbra på jobbet. Det är så härligt, är så tacksam för jag fick tjänsten, du har ju liten del i det som hjälpte mig med mitt personliga brev. Men det är som chefen sa vissa saker kan man inte läsa sig till hur man är i bemötande osv, och du har det verkligen i dig. och det känns så gött och höra, det boostar en :)

Susanne ❤️ sa...

Så onödigt och som du säger inga raketforskare direkt .....
Blir bara förbannad för att dom förstör för ALLA, dessa idioter för det är vad dom är !!!
Tråkigt för butiksägaren och för hans kunder.
Skönt att dom mår bra och att dom inte var där i alla fall när det hände !
Jag hoppas att denna dag varit strålande för utanför arbetet sken solen idag :)
Stor KRAM

Anni sa...

Men vilka nötter! Så fick de betala ett högt pris också - undrar om de överlevande tycker att det var värt det? Usch, bara förlorare i den där historien.