söndag 12 mars 2017

Skyltsöndag #96

Hade riktigt svårt att välja skyltar den här veckan – stod i valet av kvalet så att säga. På mässorna vi besökte fanns det ju hur många skyltar som helst. Men sedan valde jag att roa er med en rolig mix av allt möjligt i stället. Enjoy!


När Claes-Göran väl byter text i sina lådor är han faktiskt väldigt aktuell. Den här skylten antar jag syftar på Let’s Dance programmet på tv som enligt flera bloggkompisars inlägg började nyligen.


Andra sidan av lådan var riktigt fyndig. En egen variant av Clash’s låt ”Should I stay och should I go”. Den låten kan till och med jag nynna på.


Jo då, jag gillar bandy. Och det trots att mitt favo lag Hammary i år redan rök i kvartsfinalen mot Bollnäs. Dessutom är Bajens ekonomi så ansträngd att laget riskerar indragen elitlicens och därmed tvångsnedflyttning.


När jag upptäckte den här skylten i Lapplands monter på Viltmarksmässan kunde jag inte låta bli att gapskratta. Med min livliga fantasi såg jag en nedbantad japank sumobrottare - alternativt en svensk kille med moderiktig frisyr - som försöker sig på en Jesus med att gå på vatten. Som ni ser ber han en bön som troligen går ut på att han inte vill drunkna.


Seriöst – jag hade inte velat ha den här registreringsskylten på min bil. Jag menar vem vill åka omkring i kiss (pee = engelska för kiss/kissa).


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

Det här inlägget är mitt tolfte inlägg till Blogg 100. 12 down, 88 to go.


26 kommentarer:

nalta norrland sa...

YES :) Tack för att Du är Du å att Du har så rätt tänk då det gäller skyltar :)
Skylten från Lapplands monter på mässan är ju en vandringsledsskylt,
fast jag tycker det ser ut som om det bär ut i vatten...

Regskylten på bilen var ju värst :)

Emma, Sol som sol? sa...

Vad gör man om man får bilen registrerat med de bokstäverna?!
Toppluva och ryggsäck på Jesus? Udda.
Och jag gillar INTE bandy!

Carita Liljendahl sa...

PEE var kul :-)
Och framför BANDY skulle jag gärna ha plitat in med svart tusch, INNE-
Hade jag inte varit lite rebell då? :-D

Åke sa...

Jag gillar inte bandy då värst... fast jag spelade i yngre år... bilskylteb var suverän :)

Comsi comsa sa...


"Nerbantad japansk sumobrottare" hahaha, det var det roligaste som jag läst idag. Härlig skyltning!

Kram ❤

Susanne sa...

Bra mix, vill inte heller ha den reg.skylten.

nalta norrland sa...

Svar Då det gäller håret är det huvudsaken att Elin är nöjd 😀 Jag skulle inte vilja ha lila hår... möjligtvis rosa slingor 😜

Days by Johanna sa...

Haha så härliga skyltar du bjuder på.

Och nä pee ville jag nog inte ha. Vi hamnade bakom en bil som hade cum på sin regskylt.... och det betyder ju sperma, det är inte heller så kul. ångrar jag inte bad Erik fotografera... det roliga var han körde rätt sakta med cum bilen...ville väl inte komma för foooort ;)

Haha ja pro gick nog och lade sig tidigt igår eller missat att finalen var och nej låten som var är inte bra..... inte alls.

Geddfish ♥ sa...

Jag är ju tvungen att gilla bandy - Villa Lidköping, du vet, patriotisk måste jag va!!!
Reg.skylten, hahaha.
Jesus gick på vattnet, såg verkligen ut på riktigt.
Du är en fena på att hitta skyltar, må jag säga, heja dig!
💚

Ditte sa...

Toppenskyltning och dessutom väldigt aktuell! Claes- Göran är med på "tåget" och Clashs låt, som jag också minns väl, kan tolkas på olika sätt. Ska vi stanna i/vid hans butik/skyltfönster eller kanske på melodifestivalen. En del borde ju inte ha stannat kvar...
Hammarbys bandy är en lite sorgesam historia men visst är pengar ack så nödvändiga.
Skylten från Lapplands monter kändes lite speciell. Undrar vad den skulle visa för det är inte så tydligt direkt. Men kanske en vandrare som söker eller som grunnar över hur han ska ta sig över älven med sin rygga.
Regskylten skulle jag ha bytt. Genast. Tack för flera goa skratt och igånsättning av fantasin.

MargaretaG sa...

Först och främst tack för din fina kommentar, fast jag hoppas att jag utvecklats lite och utvecklat mitt bildseende :)

Apropå skyltar så har jag också hat i tankarna att fota mer skyltar på olika sätt, smittad av dig kanske. Gillar också skylt nummer två och speciellt om det varit ett matställe. Bandy, nja men är glad att Kalix klarade sig kvar. Lapplands skylten tycker jag är riktigt ful och jag fick nästan samma tanke som du - har aldrig sett en sådan men så är jag ju inte i Lappland så ofta men även vi har vandringsleder och de ser då inte ut så där, skyltarna alltså.

Den sista var ju inte speciellt kul att ha på sin bil, kanske att ägaren inte reflekterat eller bilförsäljaren att han sålt en riktigt pissig bil.

Apropå Dance pleace så finns det ett ställe i Los Cristianos som heter Desperate Dance ... kändes inte riktigt lockande att sätta sig ner, inte ens dagtid och ta sig en öl. Men bredvid fanns några engelska pubar som sonen brukade se fotboll på och ibland tog han med sig datorn och kollade in hockeyn, hockeyn som går sämre än uruselt.


Åke sa...

Jo förresten Jesus på vattnet... Jag tycker han går med en typ av strumpeband sittandes runt över huvudet... kanske i rånartagen?

Maria sa...

Mannen muttrar och undrar varför jag ligger och fnissar när han försöker sova. Jag skyllde allt på dig och din tolkning av Lapplandsskylten :-D

Susjos sa...

Härliga Clas-Göran, och din underbara tolkning av Lapplandsskylten är ju för skön!

KajsaLisa sa...

Skylten PEE var ju underbar hur har den kunnat passera, dom brukar vara rätt hårda med det här.
Sen var ju Claes Göran på top som vanligt.
Dessutom får jag tillfälle att leka lite besserwisser. Jag råkar nämligen veta vem Clashlåten handlar om eftersom farsan avgudade den här tjejen under sent 70-tal.
Ellen Foley var först ihop med Meatloaf och sjöng på Bat out of hell, innan hon hade ett stormigt förhållande med Mick Jones i Clash. Men den som verkligen haft anledning att klaga var inte Mick utan hon.
Efter en fantastisk debutplatta producerad av Ian Hunter (Mott The Hoople) och Mick Ronson Bowies gamla gitarrist från Ziggy Stardustperioden, började Mick Jones producera henne, vilket satte spiken i kistan på hennes karriär för resultatet blev uruselt. Videon jag lägger upp med Stoneslåten är däremot från hennes första soloalbum Night out.
https://www.youtube.com/watch?v=u1WVvojJaXE
Som du ser har jag undersökt farsans vinylbackar rätt ordentligt. Mitt eget förhållande till Clash består egentligen i att jag brukar tänka på omslaget till London Calling, där Paul Sinomon dänger basen i scengolvet, när jag inte är riktigt nöjd med mina egna bilder. Riktigt så suddigt blev det i alla fall inte :)

Marina sa...

Alltså han på vattnet, vad egentligen vill den skylten visa? "Här kan du kanske ta dig över älven, men det finns ingen bro"...;)

Anki sa...

Härlig skyltsamling ... speciellt den med vandraren på vattnet. Älskar din tolkning - nedbantad japansk sumobrottare ... hahaha!
Nej, den regskylten skulle jag verkligen inte vilja ha!

Kolonilotta sa...

Kiss! Nej tack till den reg skylten!
Bandy är jag ingen fan av heller.
Men gillar att Claes-Göran kom på en jätte text :) på båda sidorna denna gång. För dansa gör jag gärna. Men inte i let's dance. Det verkar vara alldeles för jobbigt och skadebenäget.
Och jag måste hålka med Åke. Det ser ju verkligen ut som han går med en nylånstrumpa på huvudet. Och sen ryggsäcken. Han måste ju bara vara en rånare... hahaha...

Tack för en härlig skyltning som alltid! ❤ Trevlig måndag! Kram.

Olga T sa...

Vandringsledsskylten toppar ditt inlägg! Så rolig! Din tolkning är suverän :))
Claes-Göran är still going string och I like it !

nalta norrland sa...

Hm jag är ju hjärntrött men förlåt, vad hade jag nästan gjort som Du sa... syftar på Din kommentar, jag förstår inte?
Var det om gadget?
Idag har jag huvudet under armen å känner mig helt opåslagen, off...

Ama de casa sa...

Åååhhh! Let's Dance har ju börjat! Måste titta ikapp idag då. Det är bara Schlagern som jag tvingar Anders att se. Let's Dance och Idol, till exempel, som ser jag i efterhand. Men jag undrar ifall jag inte ska börja tvinga på honom dom programmen också? Skulle hålla lägenheten städad längre... ;-)

Haha! Jag fick också omedelbart en biblisk inre tolkning av mannen som går på vattnet där :-D

Bandy är inte min favoritsport. Kommer genast att tänka på Galenskaparna och strofen "Men bandybollen, bandybollen den ser inte vi, så bandymatchens resultat det går oss förbi":

https://www.youtube.com/watch?v=zXBKAyqrluI

:-D

Steve sa...

Din tolkning av skylten från Vildmarksmässan tar priset denna gång. Suveränt!

Eva Trillian sa...

Uppmärksam, som alltid!
Skrattar gott åt din tolkning av fjäll-skylten!

cat sa...

En riktigt härlig skyltkavalkad den här gången! Fast jag måste erkänna att jag inte hyser några som helst känslor för bandy.
Den där viltmarksskylten lockar ju inte direkt mig till att ge mig ut på vandring. Det känns som en stor risk att man blir väldigt blöt om fötterna.
Stackars saten som köper bilen med den registreringsskylten :-D

Anki sa...

Bara jag igen ... med svar på din kommentar: Ja, du ser rätt ... ekipaget kutar runt på en hockeyrink :)
Tack BP för dina snälla kommentarer - de gläder mig alltid :)

Anni sa...

Jag inte bara nynnar, jag sitter här och gungar huvudet i takt med Clash-låten.
Så underbart att åka på bilsemester i England med den registreringsskylten! Då skulle nog varenda britt le när de såg en!