torsdag 2 mars 2017

Dagens "fotorätter"

Åkte in till stan idag för en träff med chefen Håkan och favokollegan Eva. Chefen som ju har "utvandrat" till Madrid kommer ”hem” ungefär var tredje månad och ser då alltid till att träffa ”sina” tjejer. Otroligt trevligt tycker jag.

Lunchen intogs på Vietnam Garden, där jag begick en riktig dödssynd för en bloggare - jag glömde att fota våra rätter, vilket var himla synd, då de var både färgstarka och mycket goda. Oooops!

I stället får de bli dagens "fotorätter".

På tunnelbanen

På tunnelbanan till stan såg jag den här mannen som tyckte att hans ryggsäck förtjänade en prioriterad plats innan han omedelbart somnade. Ja, inte ryggan eller platsen då utan mannen.

Kundkorg

Hos Coop vid Odenplan är det uppenbarligen tillåten att föra ut kundvagnar ur butiken, vilket man inte får göra hos den lokala ICA här i Täby. Även den väl påpälsade hunden tillhör kvinnan.

Läsa riktiga böcker

Under lunchträffen diskuterade chefen Håkan, Eva och jag olika bokformer. Ja, ni vet ”riktiga”, audio- och e-böcker. Vi var helt överens om att det för oss alltid är pappersvarianten som kommer att gälla. De senaste veckorna har jag dessutom sett många unga killar (25-35) som faktiskt läser riktiga böcker både på kommunala färdmedel och här på favocaféet i Täby Centrum.

Semlor

Å eftersom jag var igång med smygfotograferingen på caféet så kunde jag inte låta bli att ta ytterligare ett kort på en engelsman som åt sitt livs första semla. Det tog honom knappt en minut att äta upp den. Det var ett affärsmöte med två svenskar, engelsmannen och en ung amerikan. Den unga amerikanen ”kom jag inte åt” med kameran, men jag kan berätta att han störtade fram till servettstället, tog en näve och spottade ut tuggan av semlan han hade i munnen. Ooooops.

Det här inlägget är mitt andra till Blogg 100. Two down, 98 to go.

19 kommentarer:

Maria sa...

Vilken konstig typ - whats not to like with a semla liksom?!?
Jag är allätare med böcker. Lyssna. Läsa i telefon/platta. Eller en riktig. Allt funkar bara jag får läsa!

nalta norrland sa...

Jag såg inte hunden förrän jag läst bildtexten å skärskådade bilden,
här får man inte ta med vagnen eller korgen då man lämnar affären... eller jo det är tillåtet att köra ut med vagnen på parkeringen å lasta in kassar i bilen.

Böcker, böcker ska vara papper, jag dissar ljudböcker eller att e-bok,
jag är gammaldags :) Jag köpte en bok på ICAs bokrea idag,
Leon av Mons Kallentoft har Du läst den?

Susanne ❤️ sa...

Hmmm vad trodde han att det var i semlan haha deras bakelser innehåller väl både mandelmassa och en massa socker och grädde ???
Att han vågade somna med väskan mitt över, jag håller hårt i min väska när jag åker kommunalt haha
Varför inte köpa en Dramaten istället ??? dessa eller en del "fina" damer är allt lite speciella och tror sig få göra som dom vill haha
Läsa är viktigt många barn och ungdomar i dag kan inte ens skriva snyggt eller läsbart då allt skrivs på datorer... men attans vad snabba dom är på tangentbordet det slog alla våra tester i skrivmaskin i högstadiet då det var ett SKIT flåt tråkigt ämne man skulle ta sig igenom haha
Jag älskar att lyssna på böcker då jag åker bil, men lika mycket att läsa dom i pappersform, har testat på paddan men det gillade jag tyvärr inte alls.

PS du har helt rätt visst bröt jag armbågen förra ggr och det på två ställen så nä jag valde det tillfället utan skidor i påsk istället ..
lite skraj kanske jag allt blev.. och att betala en massa för att åka upp med liften för att ta en öl och njuta av utsikten, nä det kan jag göra här hemma utan att behöva ta mig ned från höga höjder ;) KRAM

Ditte sa...

Tack för bra restaurangtips och eftersom jag är väldigt förtjust i asiatisk mat så ska Vietnam Garden provas.
Dagens fotorätter tycker jag gör sig bra och du har verkligen fångat ögonblicken. Observerade även att mannensryggsäck betaklat extra för en prioriterad plats på tunnelbanan.
Tror inte riktigt det är tillåtet att ta ut kundvagnar här men en del tar sig ju friheter ötöver det vanliga och ser detta mer som en mänsklig rättighet. Kanske ska hon dra den klena hunden i vagnen...
Pappersböcker gillas bäst och att läsa en bok på en padda gör jag inte. Men jag har laddat ner en del böcker som jag kan lyssna på om jag åker buss (kan inte läsa då eftersom jag lätt mår illa) och likaså kan jag lyssna på en bok även vid några andra tillfällen.
Har också noterar mer läsande nu på t- banan än tidigare och så även bland yngre kvinnor.
Ja, om semlor kan man tycka olika....

FREEDOMtravel sa...

Jag blev nyfiken på Vietnam Garden och klickade på länken. INGENSTANS på deras hemsida hittar jag var restaurangen ligger...??? Vet inte om jag letade superdåligt (fullt möjligt), men jag letade ganska länge ...

Maria sa...

Sv: 20 maj 2017 ska alla märken ha varningsbilder så till dess får Marlboro infinna sig i ledet ;-)

Emma, Sol som sol? sa...

Mandelallergiker? Varför skulle man annars frivilligt spotta ut en semla?!

Susanne sa...

Så skoj att få krama om dig idag. Carro på kundservice är smygsmålänning så det var hon som beställt tårta idag.

KajsaLisa sa...

Tvåan såg lika sömnig ut som ettan, dom kanske är släkt :)

Olga T sa...

Jag självscannar och glömde en gång att ställa tillbaka en sådan här korg. Kände mig helknasig nör jag upptäckte ute på parkeirngen att jag gick och drog på korgen. Så kul att du träffade chefen! Glömmer aldrig hans kontorshund!

Anki sa...

Så kul att träffa chef och favvokollega :) Jag har aldrig smakat vietnamesisk mat ... ser både spännande och gott ut i alla fall (fick ju googla nu när du inte hade fotat:))
Känns lite vågat att ställa ryggan så och ta en tupplur ... skulle jag nog inte våga göra.
Härliga bilder - du börjar bli en riktig kanonfotograf på det här med gatufoto och smygfoto - snyggt jobbat!
Hm ... undrar vad han hade förväntat sig när han tog första tuggan på semlan?
Böcker ska absolut vara "riktiga" böcker att bläddra i! Så är det bara - i alla fall om du frågar mig :)

Ama de casa sa...

Jag tycker mig skymta ditt gröna kamerafodral där på första bilden ;-)

Och den där killen som läser en bok? Han kanske bara tittar på bilderna och har en ljudbok i örat? ;-)

Som vanligt härligt fångade vardagsbilder från dig :-)

Anonym sa...

Du får komma in och äta lunch med mig nån dag! Appropå Israel, så är det ok att åka till Tel Aviv. Och just nu är även Jerusalem lugnt. Jag vill åka till TA och bo på det hotellet som ni bodde på. Kanske blir i höst. /malena

cat sa...

Oj då vilken trött man! För hans skull hoppas jag att ingen snor åt sig ryggsäcken medan han snarkar på.
Pappersböcker är det enda som gäller även för mig. Finns inget som går upp mot känslan av att öppna en helt ny bok.
Får väl erkänna att min semlereaktion skulle likna den unge amerikanens och inte ens komma i närheten av engelsmannens.

Comsi comsa sa...


Du har då allt ögona med dig när du är ute, du ser alltid så många roliga saker. Korgen tror jag inte är tillåtet att ta med sig i innerstan heller. :)

Kram ❤

Eva Trillian sa...

:) Du lyckas då se en massa kul :)
Lämna ryggan och somna hade jag aldrig vågat - jag hade nog kramat ryggan ordentligt för att kunna slappna av såpass tror jag!
Spotta ut semla? Kan man inte bli deporterad för sådant? ;)

Anonym sa...

Undrar hur du visste nationaliteterna av semmelätarna?
Gick du med i konversationen, eller var dom ovanligt
(osvenskt) högljudda?
Jättetrevliga foton, hela bunten.

Ruth i Virginia

BP sa...

Svar till Ruth: De var ovanligt högljudda, speciellt den unga amerikanen;-)

Anni sa...

Amerikanen kanske inte tålde mandel? Kul att det är fler än jag som inte gillar semla, men inte sjutton skulle jag spotta ut den - sååå illa är det inte.
Vågad man som lämnar ryggan på sätet utan kontroll. Stor skillnad mot alla oss tanter som sitter med eventuell väska i Knät.