torsdag 23 mars 2017

Så typiskt för oss nollåttor

När solen skiner från en klarblå himmel och det är sju plusgrader ute, då lämnar vi nollåttor idet och letar upp uteserveringar som helst ligger i lä. För det mesta (men absolut inte alltid) lutar vi oss då tillbaka i stolen, lägger huvudet mot ett fönster alternativt en husvägg, slutar ögonen och bara njuter. Ögonen öppnas endast för att hitta kaffet som står på bordet. Detta är en ritual som upprepar sig varje år vid olika tidpunkter. Här kommer några bilder från årets första utefika. Enjoy!


Som ni kan se hamnade maken och jag först inne i Café Bravo vid Liljeholmstorget, då uteserveringen i lä var fullsatt.


När två killar lämnade sit utebord störtade vi ut och tog över platserna. Därifrån hade man en perfekt överblick över gästerna, som dock inte lutade sig tillbaka mot väggen.


Den här kvinnan löste korsord occh hade en konstig grunka i handen. Vet inte om det var en inhalator eller en elcigarett.


Dessutom såg vi årets första krokusar. Bara en sådan sak! De stod på alla bord på uteserveringen. Perfekt service för oss nollåttor som ofta också råkar vara asfaltbönder som liksom inte tar direkt tillgång till vårblommor;-)


Även dessa två njöt av solen och troligen även av kvarvarande kaksmulor på tallrikarna.


Det här inlägget är mitt 23:e inlägg till Blogg 100. 23 down, 77 to go.

PS. Ett sent inlägg som ni har märkt. Hälsar på er under kvällen. DS.

21 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Jag undrar om inte BP har fått starka vårkänslor? :)
Tänka sig att du också fick fotat en som satt ute och löste korsord. :)

Kram på dig ♥

nalta norrland sa...

Jag är imponerad av Dig, att Du törs fota människor i Din närhet.
Jag är väldans feg... jag tar typ aldrig bild på andra "främmande" människor ifall de inte medverkar i något officiellt.

Vår i luften å 08orna luftar sig :)

Kolonilotta sa...

Ser att fler njöt av solen idag! :)
Jag har ju en uteplats helt i lä. Och det var riktigt varmt idag.

Husbilen-Ellen sa...

Vilken härlig vårdag! Inte utan än att jag börjar längta hemåt!

Emma, Sol som sol? sa...

Vackert! Det är lite speciellt med att sitta i kyla men i värmande sol och bara njuta!

Och jo, det är en ecig hon har i handen.

Anki sa...

Sköna vårbilder! Du är verkligen modig som vågar fota människor! En riktig kanonbild på kajorna som också ser ut att njuta av solen!

Olga T sa...

Som vi längtar efter solen!

Marina sa...

Det beteendet är nog rätt vanligt, oavsett vilket riktnummer man har ;)

Eva Trillian sa...

Alla vårtecken är värda att noteras :) Men det är inte förrän första motorcykeln kör på en väg nära mig som det är RIKTIG vår ;)

Ama de casa sa...

Härliga vårbilder! Snygga kaffemuggar har dom också där på Bravo - bravo säger jag! :-)

Och bilden på dom två kuckilurande kajorna är helt enkelt underbar :-)

Geddfish ♥ sa...

Verkligen vårkänslosamma bilder! Lite närgånget också, haha!
💗

Anita Malta sa...

Åhh... vad härligt med känslor av vår, syns verkligen att vissa njuter. Hög igenkänningsfaktor här, det är nu man verkligen suger åt sig av solens strålar, även om det kan kännas svinkallt ;-) Härliga gatufoton och snygg bild på kråkorna. Den konstiga grunkan tror jag säkerligen är en el-cig, känner ju igen dem och är så glad äver att maken nu helt lagt allt som har med röka att göra på hyllan. Det funkade att sluta genom att övergå till de kontgjorda !! Bra, eller hur !!
Hoppas du får en riktigt härlig helg med fler tillfällen till utomhushäng i solen. Är i Singapore nu åver helgen, sååå mycket att se och mina fötter är redan trötta efter dag ett :-) Kramiz!

cat sa...

Ja jösses vad ska vi stackars nordbor annars göra för att hinna få så mycket solljus som möjligt innan hösten är här igen!
Har ännu inte kommit till uteserveringsstadiet dock. Kan ha att göra med den ständigt närvarande vinden där jag bor.
Jättefint foto på kajorna :-D

Biggeros sa...

Ja, både stockholmarna och flygande varelser tycks njuta i solen. Visst är det så typiskt vårtecken att skåda alla soldyrkare sitta lutande vid en fasadvägg. När solen blir för stark i Spanien väljer de flesta att sitta inne eller under parasoll. Förutom jag då...

Susjos sa...

Vilka underbara vårbilder! Några krokusar har jag inte sett till ännu, men så har vi ju flyttat från huset också, där fanns det ju lite vårblommor, fast jag längtar inte tillbaka!

Sv: Jo, ett barn dog EFTER att det föddes, troligen av mekoniumaspiration ( bajsigt fostervatten som kommit in i lungorna när det låg i magen) mycket ovanligt dock att dö av det, men så blev det,de försökte återuppliva barnet länge, men det gick inte att få ner luft i lungorna. Så fruktansvärt tragiskt! Så länge barnet fick syre genom navelsträngen så levde det, men när navelsträngen klipptes av och det är tänkt att barnet ska ställa om och ta sitt första andetag och öppna upp lungorna, så kunde den inte det.

Kram till dig och fina kommentarer i min blogg, ska försöka att inte bli knäpp ;-) Puss!

Steve sa...

Nollåtta eller lantis. Våren möter ändå på likartat sätt. Utefika, krokus etc.

Annette sa...

Jag tror att vi svenskar generellt sett är litet galna när det gäller sol och värme. Vilka andra skulle komma på att sitta utomhus under filtar så fort solen skiner, och låta kaffet bli kallt på uteserveringen? Men värst är att bli bjuden på lunch eller middag hos vissa mitt i getingsäsongen. Till varje pris skall man sitta utomhus och äta, trots att man får ducka för sådana där tennisracketar som dödar getingar med el. Rekordet var hos min svägerska förra sommaren då hon lyckas avtrubba 24 getingar. Inte särskilt avkopplande att sitta på sin vakt för getingar och racketar enligt mig. Jag älskar sol och värme, men äter helst inomhus där det är getingfritt och går ut efteråt, utan mat som kan locka till sig getingarna. I morgon när det skall bli 15 grader skall jag leta upp en plats i lä och njuta :)

Carita Liljendahl sa...

Jättehärligt! Klart man ska göra sådär!
Helt normalt beteende :-)

Mias Mix sa...

Härligt att kunna sitta ute igen! Massa vårkänslor i ditt inlägg!

Anni sa...

Tänk va, där satt ni och njöt utan att ha en aaaaning om att det skulle bli sommarvarmt i helgen!

Nu njuter vi av det som är och förtränger den eventuella snön på onsdag ...

Anders W sa...

Visst är det vår ;-)