måndag 6 mars 2017

Helgbilden

Det är då verkligen en himla tur att jag har en shoppinggalleria tvärsöver gatan. Det är nämligen inte så lätt att fota helgbilder eller någonting överhuvdtaget när det är grått ute som i lördags. Igår var det i och för sig delvis soligt, men svinkallt och blåsigt. Då är det perfekt att ha Täby Centrum nära till hands, för där finns alltid något roligt att hitta.

Kran

Nu håller ni kanske inte med mig när ni tittar på den här bilden, men kranar är bland de roligaste fotoobjekt jag vet. Dessutom har de nya skokartongerna delvis fått nya ”plastkläder” som låter som måsar när det blåser.

Tak

Det taket har ni visserligen sett ett antal gånger förut, men inte från denna vinkel och inte med den färgkombinationen. Den LEDade belysningen skiftar nämligen färg ganska regelbundet. Hur roligt och läckert som helst tycker jag.

Kalas


Kalaskompaniet har funnits på den tämligen bortglömda andra våningen i Täby Centrum i många år. Företaget fick kämpa hårt för att få det att gå runt. Men när Clas Ohlson 2004 flyttade in mittemot den lilla butiken har Kalaskompaniet verkligen fått en rejäl uppswing. Synnergieffekt kan man kanske kalla det. Otroligt roligt anser jag.

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

Då jag tycker att det här är ett gladinlägg med roliga inslag så är jag av den bestämda uppfattningen att det också kvalar in hos Caritas ”Glad måndag”.

Det här inlägget är mitt sjätte till Blogg 100. Six down, 94 to go.

24 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Håller med! Där finns alltid något intressant att plåta.
Centret ser ju inte lika ut från dag till dag, och man hinner inte kolla allt på en dag.

KajsaLisa sa...

Claes Ohlsson kanske är en lika stor magnet som systemet. När morsorna skall shoppa lämnar dom gubben där, sen ungarna på Kalaskompaniet. Praktiskt och alla blir nöjda.

KajsaLisa sa...

Just det glömd ... du var lika färgglad som alltid, behöver det nu när allt är grått och trist.

Ditte sa...

Verkligen trevligt att ha fina Täby centrum så nära. Och där finns det mesta av det bästa i mitt tycke.
Intressant att "bara" gå omkring och motionen får man liksom på köpet.
Får nog ta mig en tur dit snart, bara för att...
Kul med uppsvinget för "Kalaskompaniet" och Claes Olssons vuxendagis har alltid många besökare och som säkert gör avstickare mittemot.

nalta norrland sa...

Glad Måndag och blogginlägg 6 av 100 :)

Ballongerna får mig att tänka på sommar och marknad,
då säljs ju sånna där figurballonger lite varstans.

ClasOlssons är ju tydligen väldigt populärt bland män :)

Jag tänkte då jag gick omkring å fotade diverse skyltar i lördags att jag är ju knäpp ;-) jag går omkring å tänker på Dig :) å Din Skyltsöndag. Ibland tror jag bloggen har för stor del av mitt liv.

Olga T sa...

Taket på gallerian var ju läckert! Sköna färger.

Comsi comsa sa...


Måste nästan ta mig en tur till den gallerian, men bara för ballongernas skull.... :D)

Kram ♥

Geddfish ♥ sa...

Nu blev jag glad, när jag tittade in hos dig!
För fy, vilken tråkigsnö som kommer ner, allt blev plötsligt så färglöst.
Jag klädde mig i rött, när jag åkte till körövningen, bara för att pigga upp, och jag bröt nog av, mot de andras grå och svarta klädsel ;)

Svar: Är äggen pinfärska, så håller de en månad utanför kylskåpet. Jag har själv haft höns en gång i tiden. Och det sägs att man iaf ska plocka ut de ägg man ska koka, från kylskåpet så de hinner bli rumstempererade innan kok. Det är för att de inte spricker så lätt.

Herr Nilssons Fru sa...

Täby centrum - de gör de lite reklam för på TV va? jo de tror jag minsann jag sett. Jag älskar sånna där ställen. Så är det kort o gott. Färgklada balonger ser man bara sommartid på marknader här nere, ja varjefall har jag aldrig sett dem någon annan stans. Här är inte grått här är vitt igen. Våren gömde sig en stund under snön. Såg i ett gammalt inlägg på FB att vi hade -12,5 grader kallt idag år 2012. Idag är det bara -2 Så ....de e inte alltid vår i mars :)

Dax att äta frukost, jobbet väntar. God morgon :)

Kramiz

Åke sa...

Jag hatar sånna där choppincentran... men jag tycker för den skull om när du visar upp bilder :) Så då slipper jag gå själv ;) Du har en del fina tips så då slipper jag ju söka :) Jag har i min närhet ett område som kallas Birsta eller jag har döpt om det till djävulsdalen, och ibland måste jag åka dit för att köpa skruv eller spik som idag måste jag dit och köpa vit dykcert för mina lister (som tagit slut) Jo en bred list var också slut förra veckan, skulle få hem den som imorgon ja,,, Du kan inte ana vilka bilköer det kan vara in där!!! Ikea byggde nytt och i det gamla är det massor av gallerier... och lätt 30 stora affärer runt i kring... så min röda Opel med den stora bakrurte dekalen visar allt upp sig där i kväller :) Jag tror jag dock måste på Claes Ohlsson en sväng dessutom jo så kanske Hobbex också då... så tar jag väl Kjell &! Company på samma gång... Jo jäklar det blir nog fem affärer totalt med K-Rauta...

Steve sa...

Gladinlägg är aldrig fel.

Susanne sa...

Härligt glada ballonger, behöver ha en idag i detta sk*tväder.
Sv: Svarta löparskor har jag nog aldrig haft, men de vägde nästan ingenting och var skönast.

Anki sa...

Här finns inte något köpcentrum om jag inte tar mig till någon av städerna i periferin. Saknar dem bara när jag letar skyltar ... och det gör jag ju alltid numer :)
Absolut perfekt bildval till Helgbild, Glad måndag och förstås blogg 100! Härliga, färgglada bilder! Behövs här, för nu är snön över oss och faller med STORA flingor!
Ha en bra dag!

Maria sa...

Du och dina kranar!! Jag ska säga till Susanne att ha med kran som ord i sin fotoutmaning nästa år ;-)

Stare Ström sa...

Det är ju också ett ställe att förlägga sin söndagspromenad på!! :-D För egen del föredrar jag snålblåsten vid kusten.

cat sa...

Kranarna är finare än skolådorna de hjälper till att bygga. Jag har nog aldrig hört ett gulligare företagsnamn än Kalaskompaniet. Vilken tur för dem att Clas blev deras granne :-)

nalta norrland sa...

Varning för bildbombning ;-)

Jag tror ju att bloggen har en centralroll i mitt liv på så vis att jag dokumenterar å samlar bilderna, sedan får jag vanligtvis positiv respons vilket gör det skoj.
Det är ju sällan man sitter å visar sina fotografier för folk i verkliga livet... å inte är de direkt intresserade av vilka böcker jag läst/hur långt jag har gått på mina promenader ;-)
I bloggen så är det ju valfritt,
men samtidigt har jag det som backup,
som nu innan jul då C kollade vilka böcker jag nyligen läst innan hon köpte julklappsböcker till mig :)

Jag gillar att blogga å jag gillar de vänner jag har genom mitt bloggande :)

cissi sa...

Så härligt med lite glada, färgrika ballonger i det grå väder som råder idag! Mer ballonger åt folket! :)

Anita Malta sa...

Hoppar över bild ett då de undre är så färgglada, i mitt tycke riktiga humörhöjare så de passar perfekt till Caritas Glada måndag !! Inte för att jag inte är på glatt humör men färg ÄR och förblir överlägset ;) Himla läckert tak där i Täby som dessutom byter färg och dessa Gallerior inomhus har varit räddningen många gånger när det är svinkallt och grått, även om man inte direkt vill shoppa så kommer man iallafall ut lite, iallafall nästan.
Här undviker jag istället Shoppingmallar, så gott det nu går, eftersom det är iskallt därinne med alla a/c. Skulle titta efter ett par skor nyss men var tvungen att ta mig ut i värmen. Fattar inte att inte personalen fryser ihjäl som måste vistas där hela dagarna.

cat sa...

Hade redan gjort min tid i kön :-)

Ama de casa sa...

Perfekt att ha bloggstoff så nära till hands! :-)

Du köpte väl några kalasballonger? Glada tycker jag :-)

Biggeros sa...

Så roligt att det går mycket bättre för kalaskompaniet. Affärsidén gillas!!
Som jag vet så känner du extra för höga kranar. Kranar samt skyltar finns lite överallt och på något konstigt sätt så kommer jag alltid att tänka på dig BP.
Gillar neonfärgerna i taket. Speciellt gillar jag den häftiga vinkeln. Ha en fortsatt bra dag🤗

Anni sa...

Tänk så mycket det kan betyda hur affärer placeras. Vilken tur att det går bättre för dem nu, de fyller ju en nisch som sprider glädje. Precis som ditt färgstarka inlägg!

Unknown sa...

Hoppas lilla kalaskompaniet får ett fortsatt uppsving, små roliga butiker är ont om i köpcentran.
/kiki