måndag 27 mars 2017

Helgbilden och Glad Måndag

Nu har Marit i och för sig pausat Helgbilden den här veckan, men jag är så ”inkörd” på att varje måndag lägga upp några foton som jag tagit under helgen att det blir tre helgbilder ändå.

Gaming Lounge
Som jag berättade här besökte maken och jag Dustin Expo i Globen i lördags. Där fanns det inte bara en massa tekniska elektronikpryttlar utan även ett stort utrymme för spel – Gaming Lounge. Kan lugnt säga att vi drog upp medelåldern ett snäpp där. Dessutom ångrade vi djupt att vi inte tagit med oss öronproppar… Då vet man att man är gammal;-)


Radiostyrd bil
Å på tal om spel så kan jag ju inte låta bli att klassa även radiostyrda bilar som lek. När jag hörde det karakteristiska ljudet från en radiostyrd elbil på innergården hämtade jag kameran direkt. Blev extra glad över det faktum att det inte var ett barn utan en vuxen som lekte där. Att sedan killen hade en orange jacka på sig och hans bil var limegrön gjorde ju inte saken sämre direkt:-) Om ni tycker att bilen är suddig så har ni helt rätt. Men försök själv någon gång att zooma in en radiostyrd bil som kör med världens hastighet;-)
Helgbilden är Marits fotoutmaning. I vanliga fall hittar ni fler helgbilder hos henne.

Flera bidrag till Glad Måndag hittar ni här.

Det här inlägget är mitt 27:e inlägg till Blogg 100. 27 down, 73 to go.


22 kommentarer:

Helen sa...

Det är roligt med spel och lek men jag förstår att ögonproppar skulle varit skönt. Det brukar ofta vara snabba bilder som bara flimrar förbi i de där datorspelen och om jag försöker hänga med sönerna i spel blir jag mest illamående och yr i huvudet av alla bildbyten och vingliga färder i snabb fart. Då är det betydligt trevligare med radiostyrda fordon, så vansinnigt fort brukar de inte ta sig framåt.

nalta norrland sa...

Radiostyrda bilar är skoj, liksom flygplan :)

Jag har försökt få J att förstå att jag verkligen behöver en drönare... lite som ett radiostyrt flygplan fast roligare :)

Days by Johanna sa...

Man ska inte bryta bra rutiner, så förstår du kör på. vilket passar bra med dina bilder idag-1


Hihi jag skall fotografera takliften till dig så du får se hur den ser ut. och japp det gjorde ont och gå in i den :)

Ditte sa...

Uppiggande och glatt. Trevligt att du kör helgbilder i kombo med Glad måndag.
Vad gäller spelrummet på mäsan hadejag behövt både hörselkåpor och ögonskydd...Mne nu var dte ju inte direkt aktuellt. Gläds åt den radiostyrda bilen i pigg färg och åt förarens oranga tröja/jacka. Och radiostyrda bilar passar alla åldrar. Har själv prövat med ena barnbarnet idag. Men jag måste träna mer för det blev några incidenter. Dock ingen limegrön bil eller orange jacka.

Comsi comsa sa...


Radiostyrda bilar är en lek - men de tas oftast på allra största allvar. Gud nåde den som går i vägen.... :D)

Kram ♥

Emma, Sol som sol? sa...

Ögonproppar...?

Verkar annars ha varit en kul mässa.

MargaretaG sa...

Du fick med andra ord allt i ett, färgerna alltså. När vår äldsta var liten köptes det byggsatser för att bygga radiostyrda men vi insåg att det var ingen idé, han var intresserad av att bygga ett tag men bilar, mopeder, traktorer mm som alla andra pojkar vill leka med ... njet. Så vår yngsta har vi inte ens testat med och intresset fanns inte där heller, finns fortfarande inte hos någon av dem.

Jag skulle nog också ha velat ha hörlurar för det skulle jag önska många gånger då jag åkt bil med sonen eller varit på besök hos någon av dem, jag och hög musik går liksom inte ihop.

Ha en fin kväll, här är det hockey - varje kväll numera.

Susjos sa...

Hihi, snacka om att det är dina färger, och jag tycker minsann att det var tydliga snygga bilder! Radiostyrda bilar, då är det väl vår!
Kram och sov gott!

Marina sa...

"Gaming Lounge", bara namnet gör att jag hör ljudnivån...avis? Inte det minsta, jag lovar!!!

Steve sa...

Nej, just det. Där hör inte jag hemma.

Anki sa...

Gaming Lounge ... absolut inget för mig som avskyr höga oljud! Däremot gillar jag radiostyrda bilar! Kul att titta på och kul att köra! Tycker du lyckades bra med bilderna! Snyggt jobbat!

Ama de casa sa...

Cool kille där som bejakar barnet i sig. Fast det gör nog dom flesta killar när det kommer till såna där radiostyrda grejer... ;-)

Lite synd bara att bilen inte var rosa :-D

cat sa...

Han tänkte nog på dig den där herren med sin radiostyrda bil. Hur skulle han annars ha kommit på att klä sig i orange och köra en grön bil :-)
Kul att han kan visa hela världen, eller ja, din del av världen att han har barnasinnet kvar.

Susanne sa...

Radiobilar är ett säkert vårtecken.

KaJsaLisa sa...

Fartbilder får vara lite suddiga,, testa att följa med med kameran när du tycker av men då bör du ta mer från sidan.

Biggeros sa...

Radiobilar är mer för vuxna barn...eller..Nu finns det ju även olikfärgade drönare som min man blev intresserad av.
Jag vet iaf vad jag hade velat vara. Skönt att komma ut och slippa öronproppar÷)

Carita Liljendahl sa...

Ofta är det ju vuxna som håller på med tågbanor och radiostyrda bilar och sånt :-) Klart ni är intresserade av olika spel också. Men jag gillar inte heller för hög volym, så jag är väl också gammal :-D

Days by Johanna sa...

Ja det var faktiskt Erik som såg det och visa mig och jag kände direkt jag ville dela det på bloggen!

Hoppas du har en bra tisdag.

Mias Mix sa...

Orange tröja och grön bil, förstår att dina ögon fastnade på honom :)

Eva Trillian sa...

Det här måste ju vara ett vårtecken, om något :) Tummen upp för alla sådana!

Annette sa...

Den spelhallen hade varit kul att vara del av, att se alla som verkligen brinner för att spela. En helt annan värld än vad jag är van vid. Men vi var ju i och för sig med våra tjejer på ett event i Odengatans stora spelhall för ett par år sedan, fascinerande är ett understatement ;)

Den radiostyrda bilen är nog ingen sådan som man köper i leksaksaffären gissar jag. En granne till oss (de räknas som grannar här på landet, även om de bor 500 meter bort) har köpt en sådan bil som han kör med. Den går lika snabbt som en riktig bil, och han verkar tycka att det är väldigt kul.

Anni sa...

Javisst var det nästan konstigt att pausa Helgbilden! Tänk så inkörd man är på vissa grejer.
Radiostyrda bilar har sönerna haft ibland här också, men mindre modeller. Det är väl det där med ju äldre pojkar desto dyrare leksaker? Tror du att det var en pappa som lekte med sin sons bil eller var han helt seriös? Hoppas på det senare.