lördag 25 mars 2017

Det är mycket som händer den här helgen


Bollnäs supportrarna hade valt McDonalds som "camp" några timmar innan matchen. De som är klädda i rött är Edsbyn supportrar.
Inte bara att det var åtta grader och soligt idag, nej då. Det är också mycket som händer den här helgen, det mesta i Stockholm. Eller vad sägs om

- Lönehelg
- Våffeldagen
- Bandyfinal Edsbyn-Bollnäs, Tele2 Arena. Resultat 3-1.
- Stockholm Tunnel Run Citybanan
- VM-kval Sverige-Vitryssland, Friends. Resultat 4-0 – yiipphhiieee:-)
- Stockholm Tunnel Run Citybanan
- Dustin Expo, Globen
- Sommartid

Det kan hända att jag har glömt något. Vi valde inte helt otippat Dustin Expo av den enkla anledningen att vi varje år vill veta hur många pryttlar vi fortfarande vet vad de föreställer och vad de är till för. De blir färre och färre för varje år kan jag säga. Men roligt är det;-)

Bollnäs supportrar
Redan i en proppful tunnelbana på väg till Globen träffade vi på ett helt gäng med Bollnässupportrar som inte var från Bollnäs utan från Ljusdal. De otroligt trevliga killarna upplyste oss om att är man från Hälsingland så håller man antingen på Edsbyn eller på Bollnäs, om de egna laget Ljusdal spelar i en lägre division. Grabbarna talade även om för (stackars) mig att Hammarby inte finns på världskartan. Artig som jag är lät jag bli att påminna dom om att Hammarby faktiskt spelar i Allsvenskan medan Ljusdal… ja, ni fattar.

Dustin Expo
Expon hade fler utställare än tidigare år och riktade sig till både företag och privatpersoner. Såg dock inga kameror alls och inte så många ”bloggvänliga” (=färgglada) pryttlar heller, men några roliga motiv hittade jag såklart åt er, eller jag försökte i alla fall
Enjoy!


En lite annorlunda och fräck datamus.


Externa hårddiskar i läckra färger. Saknade dock en limegröna variant;-)


Skulle man vilja dyka med en laptop och läsa de senaste börsnoteringarna så varsågod! Det första jag tänkte på var biltvätt - jag menar datortvätt;-)


Dagens höjdarbild: så här umgås man på en elektronikmässa. Den lilla tjejen var totalt fascinerad av vad hon gjorde.

Det här inlägget är mitt 25:e inlägg till Blogg 100. 25 down, 75 to go.

19 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Detta var ett färgsprakande inlägg i orange och rött. :D)

Kram ♥

Carita Liljendahl sa...

Kul att ni haft så varmt, här minusgrader om nätterna, runt +4 på dagen, inte mycket sol nu - utlovats till måndag - men blåst också.

Emma, Sol som sol? sa...

Visst 17, de snor en timme för oss nu i natt! TJUVAR OCH BANDITER!

Bilden på datorn fick mig att tänka på flickan jag i min blogg kallar Fröken Cuba. För några helger sedan tog hon sin platta och hoppade ned i poolen.
- Varför i hela friden gjorde du det? frågade jag
- Jag ville filma under vatten!
- Men...!?
- Jamen de sa ju att den var vattensäker!

Tror det var lite språkproblem där! Tror det mer var fråga om att den kanske inte var fuktkänslig. Men att bada med surfplattan i klorerat vatten...? Nä, det fungerade inte! Va konstigt.

Det var den ...

Per-Anders sa...

Låter coolt med Dustin expo. Handlar det om webhandelfirman Dustin?

nalta norrland sa...

Sådan mus gillar jag verkligen :)

Den lilla rödhåriga tänker säkert... Det ska börjas i tid :) Tänk så duktiga de små är med datorer å "plattor", de har ju typ lärt sig datorteknik redan innan de slutar med blöjor :)

Anonym sa...

Första bilden - Full av energi. Härliga färger. Gillar.

Ruth i Virginia

(betr. hockey - Washington Capitals are on a roll)

FREEDOMtravel sa...

Vilken händelserik helg! Själva fokuserar vi helt på dykning (för min del som fotograf då). Älskar den understa bilden! Säger mycket om vår tid!

Ditte sa...

Mycket är det denna helg! Helt klart! Och med resan till Globen fick ni ju lite bandy på köpet och kanske slog ni till på någon sorts våffla också.
Tunnelracet vet jag blockerade delar av stan. Och mycket folk var det så att det var lönehelg var svårt att inte notera.
Håller helt med dig. En limegrön hårddisk borde ha funnits. Kanske kommer den. Såg ingen lila heller. Men kanske får en orange fungera.
Tack för glimten av denna lördag i och på stan.
PS Hade jag behövt en mus till datorn hade denna passat bra. Klart uppiggande!

Geddfish ♥ sa...

I nattens mörker och efter festens slut, läser jag din blogg. Och fastnar för den lilla tjejen på sista bilden. Påminner så väldigt mycket om min lille Lowe-pojke.
Våra små barn är uppväxta redan i krypåldern med det mobila. Och föräldrarna sitter ofta bredvid varandra och kommunicerar.
Tänkte på när jag var på sjukhuset nyss, vad såg jag i korridorerna? Jo, sjuksköterskor och läkare stirrande på sina mobiler.
Nu hoppisängen!

BP sa...

Svar till Ruth:
Jo, ser att Washington Capitals leder med 1-0 när jag googlade. Är fottbollsfreak, men håller någotsådär koll på NHL och även svenska Elitserien. Men vad gäller NHL så håller jag nog på (snygga) Henrik Lundqvist i New York Rangers.

Läste förresten att delar av NHL ska spelas i Sverige nästa säsong. Vad tycker du om det?

Anki sa...

Massor med aktiviteter i storstaden ... här är det vedklyvning som gäller just nu och lite trädgårdsjobb. Dustin Expo ser kul ut ... häftig datamus!

Svar: Nu var det inte meningen att beklaga mig, utan ett konstaterande att alla olika bloggportaler har sina små problem. Jag skrev detta inlägg efter att jag inte lyckats tyda bilderna och aldrig kom vidare, trots flera försök och då använde mig av mitt blogger-konto istället. Har samma problem som du med Blogg.se...
Ha en bra söndag!

Ama de casa sa...

Oj! Det var mycket på gång där... Bandy har jag lite svårt för, vill gärna se bollen när det spelas ;-)

Men WOW!!! Det finns alltså fina (läs: röda) hårddiskar? Anders har en viss fäbless för att köpa hårddiskar och dom har ju alltid varit så trååååkiga. Men nu! :-)

Haha! Umgänget där - så mysigt dom har det! ;-) Snyggt fångat!

Steve sa...

Det känns helt rätt när SM-finalen i bandy är ett Hälsingederby.
Dustin expo, inget för mig.
Så du har fortfarande koll på Elitserien i ishockey. Vilka spelar där ?

Åke sa...

Lite svårt att övertyga en hälsingebo om Hammarby ha ha! Men du kompjutorn såg "stadig" ut ;) Nu har jag lagt ut min skyltsöndag sedan en imme ;)

llh sa...

Jaha då är det tufft i Bollnäs. Ryktet säger att om Edsbyn vinner åker det tre ärevarv runt i Bollnäs på hemvägen och hånar förlorarna. :)

Biggeros sa...

Wow, det börjas i tid!!
Helt underbar bild på den lilla tösen som är uppgiven av teknikens under=)
Musen var inte tokig heller. Går verkligen inte att undvika. Dessutom de häftiga neonfärger till hårddiskar. Jag är ju mer för ishockey. Bandy fungerar visserligen ungefär detsamma förutom storleken på rinken och boll.

Eva Trillian sa...

Ingen brist på sysselsättning hos er :)
En brandgul extern hårddisk hade passat här på mitt skrivbord :) en färg som gör mig glad!

Anni sa...

Fredagens fotboll var en höjdare! Såg lite av Portugals match sedan också, men tröttheten övermannade mig och med tanke på den stundande sommartiden kröp jag i säng ovanligt tidigt. Det känns bra idag, då jag inte är så trött som en del andra i min omgivning.

Kul att bandyfinalen går i Stockholm, så lantisarna får se stan ;-)

Musen var läcker, men den knallblå hårddisken ännu läckrare!

Anders W sa...

Inga bilder från tunnel run? Var du inte med? Men elektronikmässa är inte heller fel.