söndag 5 mars 2017

Skyltsöndag #95

Den gångna veckans ”skyltjakt” var lite annorlunda för min del kan jag säga. Det dök nämligen upp några helt oväntade överraskningar, vilket gjorde att jag studsade till lite extra. Kanske kvalade jag in på en ”röd tråd” den här veckan - överraskningar. Tveksamt;-)

Claes Göran

Mitt stående inslag till Skyltsöndagen hade inte ändrat text i skyltlådorna, men jag tog ett foto på ytterligare en fönsterskyltning (i dubbel bemärkelse) hos honom – en ganska rolig sådan tycker jag. Men vad är ”byrs” för något. Konstaterar att jag inte hänger med längre;-) Någon som vet? Byxor kanske eller?!

Nacka144

Å nu till veckans absolut trevligaste och mest oväntade överraskning. Åke med bloggen Nacka144 hade skickat två dekaler till mig. Så otroligtt roligt, speciellt då vi faktiskt inte ”känner varanda” speciellt länge. Åke började skylta för bara någon månad sedan, men verkar gilla temat och har hängt på med toppen skyltar sedan dess. Ja, han tycks gilla Skyltsöndagen så mycket att han anser att jag ska skylta med min blogg på bilen. Sådant värmer otroligt! Tusen tack Åke! Dekalerna kommer upp på ”Tintin” när den har "vårtvättats".

Grädde

Bilden är tagen på Odenplans tunnelbanastation. Här studsade jag också till, mest för att jag inte förstod skylten. Fick gå in på ica.se för att kolla. Efter att ha läst inslaget där är jag fortfarande lyckligt ovetande, eller så är jag bara dum.

Minigrönsaker

Min lokala ICA ligger ju alltid i framkanten tycker jag. Butiken är totalt orädd för att testa nytt, vilket jag älskar. I fredags hade minigrönsaker från Frankrike i form av purjolök, kålrötter, kål och blomkål hamnat i diskarna. Å med ”mini” menar jag ”mini”. Purjolöken var kanske 15 centimeter lång och blomkålen fem centimeter i diameter. Så gulligt! Åtgången var dessvärre inte så stort kunde jag konstatera igår. Synd! Kan bero på att en förpackning kostade 55 kronor…

Kallingar

Även den här skylten snubblade jag över hos min lokala ICA. Ärligt talat så tycker jag att den är diskriminerande och borde anmälas till Reklamombudsmannen. Nu är ju Dr. Oetker ett tyskt företag, vilket kan förklara en del. Men hallå, är det bara killar som köper djupfrysta pizzor? Är det bara män som är ”grymma, mäktiga och speciella”? Med tanke på att minst 60 procent av köparna i livsmedelbutiker är kvinnor, så tycker jag att Dr. Oetker borde ha haft den goda smaken av trycka upp trosor också. Kanske inte i svart då, men ändå;-) Kvittar egentligen för min del, då varken maken och jag någonsin köpt/ätit en djupfryst pizza…

Pumita
har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

Det här inlägget är mitt femte till Blogg 100. Five down, 95 to go.

29 kommentarer:

Olga T sa...

Kul att du är igång med Blogg 100 igen! Du fick en dekal! Vad kul! ICA.s reklam gör även mig förvånad. Har ingen aning om varken den eller det märkliga ordet hos Claes-Göran. Grönsaker över lag är ju så dyrt nu. Väntar på ny säsong. Att du aldrig ätit en djupfryst pizza förvånar mig! Prova Paolos. Den är bra.

Ditte sa...

Visst har du en tråd i skyltningen! Klart färgstark dessutom. Favoriten blev skylten från "Nacka". Jättekul! och den kommer säkert att passa bra på bilen. Byrs är jag tveksam till betydelsen men kanske typ capribyxor eller halvbyxor. Kanske bäst att fråga Claes - Göran så man kan utöka sitt ordförråd.
ICAs gräddkylt har jag också sett, men jag har förstått att mycket grädde kommer från Danmark. Men inte blir man klokare av denna skylt. Gulliga grönsaksförpackningar men det var inte direkt priset.
Vad gäller tråden så finns rött med i alla bilder utom din skylt men å andra sidan lyser den ju upp ändå.
Härligt knorrig skyltning!

nalta norrland sa...

ICA grädden kom tidigare från Holland, Tyskland etc alltså inte svensk grädde, ICA grädden innehåller en massa "ingredienser" för längre hållbarhet.
Vet inte om det stämmer då jag aldrig köpt ICAs grädde utan håller mig till Norrmejerier men det ska visst vara problem att vispa ICAs grädde pga tillsatser.

Har googlat men vad byrs är, nä jag hittar ingenting.

Kul grej att få en egen reklamskylt :) gillar att Du nu ska börja göra reklam för Din blogg på bilen, det kommer ju troligtvis att locka nya besökare :)

Carita Liljendahl sa...

Vilket roligt initiativ av Åke!
Blir uppiggad av dina skyltar, annars är det si och så med orken just nu.
Glömde länka till din blogg i mitt söndagsinlägg i dag :-(
Är nog inte helt klar i knoppen med denna influensa...

Herr Nilssons Fru sa...

haha de är inte alltid man förstår ICAs reklam.Men så fina dekaler du fått, grattis, lite ovanligt o kul. Glöm inte att sätta på dem på bilen också.
Kramiz

Geddfish ♥ sa...

Jo, jag vet ICAa reklam! Har tidigare stört mig på att det stått med finstil på grädden att den kommer från Österrike! Och jag menar, vi vill ju framhålla våra svenska mejeriprodukter. Detta har nog retat många.

Du har verkligen en röd mattråd i dina skyltar!

Byrs, det har jag ingen aning om.

Vad häftigt att få en dekal! Omtänksamt.
Skyltsöndagskram 💙

Anki sa...

En riktigt härlig skyltsamling ... den bästa är nog din fina dekal!

Comsi comsa sa...


Ju mindre man förstår, desto mer underlättar det för hjärncellerna. :D)

Kram ❤

Anonym sa...

Gräddtexten fattar jag inte alls men hos Claes Göran står det: some cute 1/2 - 6 yrs stuff for kids.(Alltså kläder för barn).
Märta

Kolonilotta sa...

Jag hade hela kommentaren klar. Bl.a svar på ica's reklamskylt för grädden. Men sen ser jag att du redan fått svar. Men du får svar av mig ändå! :)
Efter massa kritik för att ha använt utländsk mjölk så gjorde ica om grädden. Så nu är den också svensk! :)

Riktigt kul att Åka gjorde en dekal åt dig! 👍 Hoppas verkligen att du sätter den på bilen!

Tyvärr blir det inget skyltinlägg från mig idag! :(
Men tack för ditt härliga inlägg idag!
Kram ❤


Åke sa...

Tack för länken och reklamen :) Jag har min skylt påklistrad redan ;) Kolla får du se ;) Jo din ICA reklam... Jag tror man ska gå in och titta för att se och hitta kanske något man behöver... Reklam kan vara dumma ibland för att locka oss att bli kund. Tänk så många som loggar in nu på ICA...

Steve sa...

En något svårsmält skyltsöndag tycker jag. Kul för Tintin att bli dekorerad.

Emma, Sol som sol? sa...

1/2 byrs eller 1/2 b yrs, kan det vara från 6 månaders? Birth years?
Du får nästan gå in och fråga!

Vi brukar ibland köpa olika sorters färdiga pizzor (frusna eller färska), dela dem i små tårtbitar och så har vi pizzabuffé till middag! Mycket bättre, trevligare och på något sätt godare än att bara köpa en var. Perfekt när orken och lusten tryter. Hade gärna tagit mig ett par trosor då, så att säga!

Olga T sa...

Men inte bara Tintin kommer att åka omkring med reklam! Åkes bil också!! WOW! Jag saknar ord.

Maria sa...

Ser att du redan fått förklaring på utländsk grädde och kläder från halvåringar till 6 - åringar så jag behöver ju inte upprepa. Ser lite framför mig att ICA-Stig lagt några tomma gräddkartonger under skylten eftersom det står "Här ligger....."
Roligt att få dekaler - din bloggstatistik kommer att slå i taket :-)

Mias Mix sa...

Så jätteroligt med dekalen från Åke!! Såklart den måste upp på Tintin. Sen får ni åka på långa roadtripps och du får massa nya följare :)
Byrs känner jag inte till men ica-grädden var från utlandet förut och de fick massa kritik. Nu är grädden från svenska gårdar!

KajsaLisa sa...

Även om Claes Göran är lite svår idag så måste jag säga att kopplingen pizza-kalsonger är ännu mer långsökt.
ICAs skylt är totalt obegriplig, kanske ett nytt grepp i reklambranschen, vara obegriplig :)

Susanne ❤️ sa...

Underbara skyltar och jag gillar ju när butiker skriver på rutan, egentligen borde du bli sponsrad för att du gör reklam för hans butik vecka efter vecka ;)
Vilken underbar dekal och självklart ska den sitta på bilen ;)

Som vanligt hittar du allt och får till finurliga texter Love it.

KRAM

Anni sa...

Älskar pizzakalsongerna - så otroligt totalknasigt! Vem tänder på en man i pizzakalsonger?
Ser att du fått svar på både 6 yrs och ICA. Att sedan många kunder inte gillar att ICAs grädde är 36% plus stabiliseringsmedel (karragenan) är inget de tydligen tänker göra något åt, utan de har bara bytt ut den utländska grädden mot svensk. Många läser inte det finstilta. T ex är det bara de ARLA-produkter som har den röda kon som har garanterat svenskt innehåll.
UNDERBART av Åke att fixa dekalerna till dig - vilken grej!

cat sa...

Alltså det var mystiskt hos C-G den här gången. Vad är egentligen byrs?!
Väldigt söta men oerhört dyra minigrönsaker. Jag skulle också avstå från att handla dem.
Antar att ICA syftar på att de har haft allt annat än svensk grädde i sina förpackningar, men liksom låtit folk tro det. Fast jag är inte helt säker på att så är fallet. Det uppmanades till bojkott av deras grädde på sociala medier i alla fall.
Åt en djupfryst pizza för ca 20 år sedan och det var såväl den första som den sista. Äter å andra sidan inte färska pizza mer än kanske 1-2 gånger per år.
Håller med om att de är sexistiska de där tyska pizzamänniskorna.

Stare Ström sa...

Så kul med dekalen!

svar: Jag visste väl att du hade en tolkning! Tack för ett gott skratt!

Guldkryckan sa...

55 spänn för lite grönt....hos oss har de liknande sortiment i den disken...dock en disk jag allt som oftast undviker...eller jag missar den helt enkelt om sanningen ska fram...har ingen hobby för det alls.
Tur frugan beställer det en gång i månaden på Coop online annars hade jag inte ätit en enda gryn pryl på månaden.
Frysta pizzor är det frugan här som beställer allt som oftast...synd inte erbjudandet gäller här...ett par schysta kallingar är aldrig fel ;)

Men jag förstår din tanke där och jag instämmer till fullo.

NU ska jag kurera mig med en liten konjak...ha det fint nu önskar en småförkyld Guldkrycka. :)

Anita Malta sa...

Oj, här var det som alltid en salig blandning av skyltar och Smarta Märta löste gåtan på frågan när det gäller bild ett :-D
Så snällt och omtänksamt av Åke, den dekalen sitter säkert fint på Tintin. Antingen med risk för eller i hopp om, beroende på hur man ser det, att så många fler hittar till din Konstfulla, Konstiga blogg ;-)
Grädden hoppar jag över, kanske är det just det de menar, att grädden blir utskälld för att så många tycker den är god och därmed lägger på några extra kilon. Nä.. det var långsökt, jag vet.
Minipurjo låter som en bra idé med tanke på att de oftast är på tok för stora. Synd att de skulle vara så dyra.
Kvinnnor kan väl också köpa fryst Pizza och sen ge de grymma paret till sin äkta hälft. Fast jag tror inte de är grymma alls, gratis brukar sällan vara det och fryst pizza låter lite läbbigt.

Eva Trillian sa...

Skummar igenom kommentarerna och konstaterar att du fått allt förklarat :) Bra med vakna läsare!
Gillar din dekal :) fler kommer att hitta till din blogg - det måste du unna dem ;)

Per-Anders sa...

Jag gissar att det bara är ungkarlar som köper fryspizza.

cissi sa...

Såg också skylten hos Åke, så kul! Och precis som dej funderar jag också fortfarande på vad dom menar när det gäller den utskällda grädden?!

Ama de casa sa...

Vilken häftig dekal! Coolt att få en sån :-) Sen tror jag att den uppskattas av Tintin också - det var väl några vårar sen han fick sig en vårtvätt? Och nu har du ju lovat här på bloggen ;-)

Mascha sa...

Strange pizza in the last ;-)
Thanks for invitation, will try to make a post on sunday, but it is a little difficult for me with the language.
Have a nice day

Unknown sa...

Kul med egen bildekal!
/kiki