torsdag 17 juni 2021

Tråktorsdag

Om hunden skulle få för sig att göra en nummer 2 på gångvägen har kvinnan med sig en sopplockare.

Bilden har ingenting med inlägget att göra. Som ni ser behövs det bara en sandlåda för att barnen från förskolan ska ha roligt.


Det här inlägget kommer att handla om hundbajs, vilket måste anses vara ett tråkigt ämne samt om fotboll som rent allmänt är långt ifrån tråkigt, men efter Danmarks 2-1 förlust mot Belgien känns det ändå rätt så deppigt. 

Hundbajs
Efter gårdagens inlägg var många av er oroliga för att den funktionshindrade kvinnan på sin permobil inte kunde plocka upp efter sin hund när denne utfört sitt nummer 2. Här kan jag lugna er. Kvinnan har en sådan där ”sopplockare” med någon slags gripklo på sin permobil. 

Inte på vår innergård
Redskapet liknar de som snabbrestauranger har för att plocka upp skräp från golvet. Med andra ord – hundbajs finns inte på vår innergård och de flesta hundägarna respekterar även förbudet att rasta hundar där. De gör lite längre promenader till skogen där hunden han uträtta sina behov. 

Danmark-Belgien 1-2
Så jag hade önskat mig att Danmark åtminstone spelat oavgjort mot Belgien, men det gjorde man inte. Det danska laget spelade mycket bra och var väl värt en poäng, speciellt efter allt spelarna har fått gå igenom efter Christian Eriksens hemska olycka. De hade behövt en Kevin de Bruyne i sitt lag. Han byttes in i andra halvlek och såg till att Belgien kunde vända 0-1 till en 2-1 seger. Så himla tråkigt för charmiga Danmark.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Min torsdag var inte särskilt tråkig ... men inte har den varit så himla skitkul heller ...

LillaSyster sa...

Sand och vatten bland det bästa man kan leka med som liten =)

femfemman sa...

Sådan tur att hundbajs blir upplockat! Lider oxå med Dk. Hade varit så värda en poäng! Men de Bruyn ...eller hur han stavas.. kom ju in och visade världsklass.

Ditte sa...

Jag undrade just hur damen med hunden gjorde men antog att hon löst plockfrågan. Och hade hon ju. Vad gäller sandlådan så verkade även personalen road och det främjar ju barnens lek. Och sysselsatta är de ju allihop.
Jag hade också hoppats att Danmark skule spela oavgjort mot Beligien. Allra helst vinna Så verkligen trist att Danmark föll-

Emma, Sol som sol? sa...

Så dkönt att den frågan var löst och med ett smart lösning från damen!

Annika sa...

SMART och klokt. Nu vet vi :-)
Ja, jag hade också velat att DK skulle ha fått vinna den matchen. Absolut!!!

Geddfish ♥ sa...

Ingen tråkig torsdag hos mig!
Skönt att det blev utrett att damen fixar allt med sin lille vovve.
Må så gott!

Susjos sa...

Nej, ingen tråktorsdag här heller. Så skönt vi fick veta att damen i rullstol fixar att plocka upp hundbajset.
Såg att Danmark ledde med 1-0 när vi satt på en uteservering på stan ikväll innan jag cyklade hem, trist att de inte vann!
Kul att Nederländerna vann ikväll mot Österrike tycker jag!
Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Gillar första bilden, känns lite som att hon verkligen trots handikapp anstränger sig att leva ett normalt liv. Jag undrar varför man aldrig själv är tacksam för att man är fullt frisk.
Sen fixar hon hundbajset borde fler göra det.
Tack för länken.

Ama de casa sa...

Skönt med en bajsfri innergård! Här är det som du ju vet inte särskilt bajsfritt på trottoarerna. Men vi såg en gång en gammal dam som stapplade fram med käpp och sin lilla hund. När hunden gjorde nummer 2 på trottoaren gjorde hon sitt "bästa" efter sin förmåga. En snygg golfsving med käppen förpassade bajset ut på gatan. Haha! Det såg rätt roligt ut :-) Antar att hon tänkte att där kommer sopbilarna att ta hand om det hela.

Jag såg ingen fotboll alls igår. Utom med ett fjärdedels öga när Anders kollade in sammandragen på kvällen. Synd att danskarna förlorade, jag tror det var många som hade velat att dom vann.

Ama de casa sa...

Vad kul med matchutgången! Vilken skillnad mot förra matchen (kanske ett lite annorlunda motstånd också). En väldigt spännande match att kolla på.
Jag lyckades dessutom att impa lite på Anders. Vid en av Slovakiens största chanser så sa jag:
- Det hade ändå inte blivit mål, det var ju offside.
Nejmen det var det väl inte, sa Anders. Jodå, sa jag. Det blev inkast istället för hörna :-D
Haha! Anders gjorde stora ögon och jag kände mig nöjd :-) Han sa efter alla mina kommentarer att jag kunde platsa som expertkommentator :-D

Väldigt kul med en välförtjänt seger! Jag tyckte dock att dom borde ha bytt ut Olsson redan i första halvlek. Att få ett rött kort och spela i numerärt underläge är inte bra.

Okej. Det var kommentarerna från den icke-vetande fotbollsbetraktaren :-D

Carita Liljendahl sa...

Man ser att ni har soligt och varmt även hos er. Så ska det vara i juni :-)

Och ja, lite deppigt att Danmark förlorade. Sista omgången blir jättespännande!

christian sa...

Mkt synd om "di dänske"....de skulle gjort fler mål på alla chanser!

Åke sa...

Hunden kan vara så dresserad att på kommando göra sina behov också som på lämpligare plats tex :)