onsdag 16 juni 2021

Fotbollsorienterad onsdagsmix

Vet inte vem som är äldre - kvinnan i permobilen eller hunden. Hon tar ut den gamla trotjänaren varje dag. Hunden får gå bredvid och göra sina behov åt ena hållet. På hemvägen får jycken sitta i permobilen som är trimmad(!). Om hundar kunde skratta så skulle den här definitivt göra det.

Två killar började klockan 07:00(!) i morse men blev inte klart med jobbet. På allmän begäran byggs en ny sittgrupp upp på innergården bredvid boulebanan.

Här får ni se någonting som jag aldrig sett. Bästisen Yvonne mejlade bilden. Det ni ser där i mitten är hundratals bin. Ja, ni ser rätt. Ni tittar på en svärm med bin. - svärmning. Yvonne tog kontakt med biodlare och flera andra experter. Men innan experterna hann "fånga in" bina hade drottningen och de flesta av hennes följare redan gett sig iväg.


Vet ni vad som är bland det tråkigaste som finns???? Att förlora en fotbollsmatch är aldrig roligt, men att torska med 0-1 är det värsta som finns - för det förlorande laget alltså. Jag menar är slutresultatet 3-0 så speglar siffrorna (för det mesta) att det andra laget var bättre helt enkelt. Det gör inte 0-1. 

Självmål
Att förlora med 1-0 genom ett självmål är både tråkigt OCH psykiskt knäckande. Gissar att den tyska mittbacken Mats Hummels inte sov så gott i natt efter sitt självmål mot regerande världsmästarna Frankrike. Åt andra sidan kom Tysklands första målchans inte förrän i den 54:e minuten och Frankrike gjorde två hårfina offside-mal - så segern var helt i sin ordning. Men som sagt – snöpligt… Snyggaste spelaren på plan -utan tvekan Raphaël Varane. 

Finland-Ryssland 0-1
En snöplig förlust även för Finland, speciellt efter det hårfina offside-målet av Joel Pohjanpalo redan i den fjärde minuten. Ynka fem centimeter på fel sida kommer troligen betyda hemresa för Finland efter gruppspelet. Såg inte hela matchen, men kommentatorerna påstod att Ryssland var det bättre laget. 

Expertkommentatorer
Vet inte vad ni tycker, men vissa expertkommentatorer går det inte att lyssna på. Då menar jag inte nödvändigtvis att det inte har nåt att säga, vilket det troligen har, men vissa dialekter och tonlägen samt verbal diarré klarar jag inte av. (Avstår från att hänga ut dom här på bloggen, men ni får gärna gissa;-) 

PS1. Ja, det här inlägget hade nog varit perfekt till Tråktorsdag imorgon. Men fotbollsmatcher är ju färskvara så jag ville inte vänta med att delge er mina expertkommentarer från tv-soffan. Ni slipper åtminstone lyssna på mig;-) DS1.

PS2. Som ni ser har bilderna ingenting med inlägget att göra. DS2.

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Fotboll är inte det roligaste jag vet ⚽️ men faktiskt är allt snack i studion före under och efter match ännu tråkigare 🥱
🦶 🥎 verkar samla en massa besserwissrar 😜
Okey nu har jag klagat klart ✅
🤗

Geddfish ♥ sa...

Här finns ju ingen som tar plats vid TVn så jag gör som jag vill.
Tänker på permobilmänniskan, som väl kanske inte kan ta upp skiten efter vovven. Ja, vad göra?
Bi-bilden var häftig. Min Sarah har funderat på bin. De gör nytta men kan också rymma.
Trevlig kväll!

femfemman sa...

Funderar på hur permobilkvinnan gör när hon tar hand om bajset. För det gör hon väl? Finns få saker som är äckligare än hundskit på trottoaren.
Har sett någon bisvärm, men det är länge sedan. Låter otroligt mycket, det är vad jag minns.
Synd på Finland. Hade varit kul om de vunnit. Nu är frågan; Kan Schweiz göra något mot Italien?

Ditte sa...

En fin onsdagsblandning blev det absolut och bilderna var ju blandade. Kul med hunden med damen. Eller om det är damen med hunden. Kanske skulle hunden må bra av att att få röra på sig även på hemvägen.
Vad trevligt med en ny sittgrupp på innergården.
Bin som svärmar har jag sett en gång tidigare och var i närheten- Tyckte det var läskigt. Synd här att bina inte hann fångas in-

Så över till fotbollen. Så matcjen Tyskland Frankrike och just att förlora med 0-1 är kymigt. Ohc dessutom med ett självmål.
Finland- Ryssland såg vi delar av. Vet inte vad de spanska kommentatorerna tyckte. Men roligt är det att lyssna på dem. Verklig inlevelse. Förstår vad du menar med en del expertkommentatorer. Instämmer.

Emma, Sol som sol? sa...

Tänkte också på damen hur det hanteras med högarna. Nästan så jag kan ha överseende med det - ända tils jag sätter foten fel.

Men fint att de har varandra och att de kommer ut en sväng.

Klimakteriehäxan sa...

Jag lider varje gång nån gör självmål. Usch. Tycker så synd om den vars ben/fot/huvud bara råkar hamna rätt, d v s fel.

Susjos sa...

Jag hör ju bara ett surr av kommentatorerna då jag hör så dåligt, så jag har ingen aning om vem/vilka du menar. Vet dock att Hanna Marklund kommenterar, hon är från Norrland, men tror inte att du menar henne?
Ikväll såg jag matchen mellan Schweiz- Italien ( nåja satt och bloggade samtidigt på datorn), kul att Italien vann.

Fotot på bisvärmen...hua!!!
Ha det gott!
Kram

Gunnel sa...

Som många här så undrar jag över hur det blir med upplockning av bajset, men det kanske hon löst på ett fiffigt sätt. Vilken lyx för vovven att åka med på hemvägen. Usch, för bin! Vi fick en stor svärm i vår rhodedendronhäck för en del år sen och var tvungens att ringa Anticimex.

LillaSyster sa...

Ojdå självmål... troligen kommer han få uppleva en hatstorm- det är nackdelen med nätet. Ha en bra torsdag och snyggt fotat av Yvonne.

Eva sa...

Kul och mycket träffande fotbollskommentarer. Håller till 100 procent med om vissa kommentatorer. Man kan bli helt vansinnig ibland. Som du säger: på dialekter (som i mitt tycke överdrivs), tonlägen (varför måste vissa skrika så) och verbala diarréer. Du behöver inte hänga ut någon. Vi känner igen dem i alla fall. Man orkar bara inte lyssna på dem hela tiden.

Ama de casa sa...

Trevlig mix och häftig bild på dom svärmande bina! :-)

Jag följde faktiskt Wales match mot Turkiet och kom med ett "expertutlåtande" till kusinens man Derick som är från Wales och är ett mycket hängivet fotbollsfan:

"Vilken annorlunda sista målgivande hörna! Han sprang ju efter baslinjen och sen fick dom till slut sitt andra mål! Grattis Wales och GRATTIS Derick! 😀".

Haha! Ett litet fotbollsintresse kan jag i alla fall uppbringa :-D

Anki sa...

Härlig onsdagsmix1
Jag slötittar lite på fotbollen - är ju måttligt intresserad som du vet.

Svar: Du har rätt - allt ordnar sig :)
De två yngre barnbarnen har ärvt lite naturintresse från mig, medan Casper ärvt sitt fotbollsintresse från sin mamma, som ju var duktig fotbollsspelare då det begav sig :)
Freijds Entreprenad - Calle är delägare tillsammans med kompisen Kricka, som startade företaget en gång ...

Lillian "sognafaret" sa...

Jeg har sett slike svermer et par ganger. Den ene gangen hadde de begynt å lage slike plater av bivoks. Det var synd det var nede ved elva, så når det ble mye vann ble alle vasket bort.

Guldkryckan sa...

Självmål som slutar med det resultatet i slutet kan man ju vara utan, ruggigt värre. :(
Bin lever ju i sin "flock", ganska glad över att vi inte har det här i området, otäcka jävlar det där.

Tackar återigen för din fotbollsrapport, nu hänger jag med igen.

Ha en fin kväll Bp.

Paula sa...

Jag har en skräpplockare, kan även användas för att få ner grejer från översta hyllan i köksskåpet t.ex, bara det inte är något tungt. Men hur hon får en bajspåse runt plockararmen begriper jag inte, men det behöver jag ju inte heller.
Bisvärmen, djeeeez, det var riktigt maffig. Vi hade biodlare i Fredriksberg som ibland efterlyste en hel hop. Då satt de i ett träd någonstans och jag tror man lyckades få hem dem igen. Annars är det liksom kört...
Kommenterar inte fotbollen idag heller, läser dock vad finska medierna skriver efter matcherna. Bara på skoj,....

christian sa...

Synd om Finnarna.....det här med VAR börjar bli absurt, det handlar ju om centimetrar ibland...löjligt!
Frankrike imponerar föga på mig, tycker förresten de är väldigt nonchalanta å gnälliga....
Expertkommentatorer i all ära, här håller jag med dig....tänker främst på Strömberg å en å annan kvinna...