lördag 12 juni 2021

Bokmärke och "expertkommentar #1"


Fick ett väldigt fint bokmärke av bästisen Yvonne i  julklapp. Här kan ni se det. Akademibokhandeln verkar ha ingått ett samarbete med Efva Attling, så där kan man beskåda (och köpa) en hel kollektion av bokmärken, nyckelringar och anteckningsböcker. Idag visar jag upp ett nytt märke.

Amor vincit omnia
"Amor vincit omnia" betyder ”kärleken övervinner allt”, vilket ger mig en perfekt övergång till fotbolls-EM. Kärleken till fotbollen övervinner till och med Covid-19.

Mina första experkommentar från tv-soffan efter två matcher i EM
- Höjer ett varnande finger för Italien som utklassade Turkiet med 3-0 igår kväll. En strålande match:-)

- Under detta EM har många lag röda matchställ. Lika många har valt vita ställ som reserv. Vita byxor stannar vita i bara några sekunder. Det räcker med en glidtackling på naturgräs så är dom gröna. När spelarna dessutom väljer svarta kalsonger av märket Puma under, vilket många gör, så är byxorna gråa från början. Usch!

- Förresten är Finlands matchställ snyggast. Läs mer här. Om tjugo minuter ställs Finland mot Danmark. Håller tummarna för Finland, som för första gången någonsin kvalat in till ett stort mästerskap.

- Korthåriga frisyrer är inne igen! De dominerar till och med. Tackar för det. Även antalet ovårdade skägg har minskat. Tackar för det med.

- Om man gör lite slagningar om mästerskapet i tidningar eller kollar tv4 så kan man inte undgå viss reklam. Kan säga som så att Anders Svensson, Victor Nilsson Lindelöf och Robin Quaison har noll skådespelartalang. Det gör ont att se dom leka "modeller"…

Jag har hittat temat bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat. 

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa. 

PS. Vill ju inte att bloggkompisarna Ama, Ditte och Christian blir sura på mig. I torsdags "klagade de lite" på att jag inte tagit med dom på min lista av fotbollsälskare. Det har jag härmed ändrat på;-) DS.

18 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

väldans tjusigt, ska vara till en fin bok

LillaSyster sa...

Bokmärke med blingbling det var något nytt. Vita/ljusa kläderna kräver vita underkläder....De borde fodra fotbollsbyxorna så att underkläderna inte lyser igenom =)

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Det var riktigt fint! Just ja fotbollsäsongen är ju här för dig ja! Jag började ana att det var något sportsligt när alla är så Sverigeklädda överallt på Facebook 😅. Det är ju roligt för er alla 🙂. Så hur går det för Sverige då? Får medge jag vet inte ens om vi deltar 🤣.

Ditte sa...

Nej då! Inte skulle jag bli sur inte, men ett visst fotbollsintresse har jag helt klart. Vill ju även kunna hänga med barnbarnet Max i diskussionerna-
Såg Italien igår spela mot Turkiet och tyckte att Italien spelade så bra Såg idag Finland spela mot Danmark och såg även när den danske spelaren föll ihop. Verkligen gripande. Ingen annan var ju heller i närheten. Hoppas innerligt att hans liv kan räddas.

Intressant och roligt detta med Efva Attling och samarbetet med Akademibokhandeln. Jag gillar ju även många av hennes smycken och har en del som jag verkligen tycker om; enkla och stilrena. Bokmärket är också stilrent och snyggt. Gillade verkligen det bokmärket du fick av Yvonne i julklapp.

Geddfish ♥ sa...

Vilket vackert bokmärke! Gillar Efva Attling. Har örhängen och halskedja av henne.
Jag hoppade bloggen idag faktiskt. Återkommer i morgon.

femfemman sa...

Började skriva en kommentar samtidigt som det hemska hände med Christisn Eriksen. Usch, vilka otäcka bilder. Riktigt ont i magen fick man! En sån glädje att det tycks ha gått väl!
Började skriva att jag hejade på Finland i den matchen. Nu när man startar matchen igen, så känns det oviktigt vem som vinner.
Jag är väl heller inte helt ointresserad av fotboll. Håller mig ajour om matchresultat i mästerskap och i allsvenskan matcher. Samt hur det går för Norrby och Värnamo i superettan
Damfotboll? Har koll på Nittorp. Samt hur det går för kollegans talangfulla dotter, 18 år, som numera spelar för Alingsås.
Ha fina dagar, med fotboll möjlighet till 8-10 timmar med fotbolls-tv.

Guldkryckan sa...

Var ju en ruggig start på EM detta med Danmarks spelare som föll ihop, han lär ju vara ok nu men det var ju lite nervöst där ett tag.
Ganska oviktigt vem som vinner matchen idag kan jag känna, hoppas verkligen att han blir återställd.

Har inte tänkt på det där med skägg och frisyrer men när jag tänker efter så har jag nog noterat det på något vis iallafall.

Tillönskar dig en fin lördagskväll, ha det bäst Bp.

Susjos sa...

Jättefint bokmärke, jag gillar också Efva Attling.
Jag ser nog ovanligt mycket fotboll här uppe i stugan där vi bara har en TV, min man är ju intresserad! Väldigt otäckt med den danska spelaren idag, hoppas han återhämtar sig. Å Finland vann lite överraskande. Nu är det Belgien- Ryssland ....
Ha det gott!

Svar: glömt att svara på din fråga om Molly har koppel här på landet, började med det, en kort stund här i maj. Släppte henne ganska snart, och fantastiskt nog så går hon inte långt från huset utan håller sig här runt omkring, peppar peppar!

Emma, Sol som sol? sa...

Riktigt snyggt bokmärke, stilrent!

Klimakteriehäxan sa...

Tjusigt bokmärke! Tro det eller ej, men jag har sett en hel del fotboll. Bl a när den ruggiga incidenten med Eriksen inträffade, riktigt otäckt. Kul att Finland vann ändå.

Anki sa...

Ett snyggt och stilrent bokmärke!
Kollade lite med ett halvt öga på matchen mellan Finland och Danmark ... så otäckt med vad som hände - skönt att han fick snabb hjälp och klarade sig! Kul att Finland vann!

Stefan Karlsson sa...

När du läser detta vet du att Finland överraskade, men vinsten kom i skymundan av Christian Eriksens kollaps. Nu gick det bra, men påminner oss om att inte ens vältränade idrottsmän går fria från kroppens nycker.

Ama de casa sa...

Snyggt bokmärke!

Haha! Jag platsar nog inte att finnas på din lista över fotbollsälskare, mitt intresse är synnerligen sporadiskt. Men tack ändå :-)

Finland vann ju, fast usch vilken otäck incident med Eriksen! Ett snabbt och rådigt ingrepp direkt på planen räddade tydligen hans liv. Skönt att det verkar ha gått bra i slutänden.

Gunnel sa...

Jag gillar Efva Ättling..har glasögonbågar som hon designat. Håller helt med dig om att de där tre killarna inte behöver vänta på någon Oscar, men jag antar att de är bättre fotbollsspelare. Ha en skön söndag

nalta norrland sa...

Noll fotboll... igår hade vi aldrig på tv:n då vi firade Js födelsedag lite förtidigt ihop med vår Schweizare och hans engelska flickvän,
vi diskuterade Wales, Shetland och viner förutom andra viktiga saker :D

Paula sa...

Läckert exklusivt bokmärke, andas klass! Undrar vilken bok man ska läsa som matchar märket??
Finlands match mot Danmark blev onödigt dramatisk, tack o lov för att det avlöpte någotsånär bra ändå. Som du förstår kollar jag inte några matcher, men läser resultatetn och kommentarerna i medierna efteråt. Ja jag är trist jag vet...

christian sa...

Tackar tackar....då får man ändå vara med i din celebra samling av "fotbollsfantaster"....håller med vad gäller Italien, hade jag sett dem innan hade jag nog tippat annorlunda å bytt ut dem mot Nederländerna vad gäller semifinalister.

Anni sa...

Anders Svensson var på Waipo när vi var där för att fira maken. Där kunde han vara sig själv och det var han bra på ;-)