torsdag 10 juni 2021

Tråktorsdag

Sommarens andra gräsklippning på innergården. Runt, runt runt - aningen tråkigt det också.

Det kan hända att många av er tycker att det är tråkigt att bara vara, alltså att ligga i solstolen på balkongen med en deckare i handen. Att inte göra någonting passar mig alldeles utmärkt. Det är så jag laddar batterierna inför vintern.

Fotbolls-EM 2021
Det är inte heller många av mina följare som tycker att fotboll är rolig. Kan bara komma på fem stycken – Susjos man, Steve, Eva, Anni och Mia. Kollegan Carola och jag gjorde ju ett fotbollstips i många år vid stora mästerskap, men då hon har  gått i pension och ingen frivillig offrat sig att bygga ett Excel-ark blir det inget EM-tips i år. Hur tråkigt som helst kan jag tycka. 

Covid-19
Nu är Sveriges landslag inte först och troligen inte sist med att upptäcka två positiva fall av Covid-19 – Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg. Även Spanien i Sveriges grupp har drabbats av två fall. Skittråkigt om ni frågar mig, men inte helt otippat.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Öppningsmatch imorgon klockan 21:00 Turkiet-Italien, just i fall ni undrar alltså;-) DS.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gäller fotboll så tycker jag nog att jag skulle passa in på en reservplats här i fotbollsligan. Ska se matchen i morgon och den sänds även på spansk tv- Annars finns ju SVT play- Och vi har proxyserver så det brukar gå bra att titta.
Hörde och såg här på spanska nyheterna att man diskuterade Covid fallen, både de spanska och svenska. Nej , inte alls otippat att de drabbas. Men ändå är det trist.
Och trist måtte det vara för mannen på bilden som kör runt och klipper gräset.
Mindre trist är ju att det är fint väder. Förstår att du har det bra på balkongen i solen. För egen del undviker jag den. Måste ju.

Ditte sa...

Nej, jag är inte anonym. Det var Ditte. Missade att kryssa i det.

nalta norrland sa...

Tråkigt att covid19 drabbar Fotbolls VM och tyvärr tror ju jag att risken är stor att smittan sprider sig även bland publiken för än är datan inte över. Där min faster bor i Tyskland är uteservering öppen men man får inte sitta inne och äta eller ta en öl 🍺 funkar ju bra så länge det är okey väder. Såg att utlandsresor inte bör ske… tycker som vanligt allt kommer sent, många har ju säkert redan bokat och nu när resorna avråds vad händer då? Jag å Elin ska bo på hotell i sommar ifall det blir som planerat 😃
I morgon skolavslutning och tråkigt är det att det inte är samma traditionsenliga firande som det brukar med blåsorkester, drillflickor och massa så sång och musik.
Jäkla covid19 😡
🤗

Emma, Sol som sol? sa...

Men visst är det väl haddenäran i dag, BP!
Kram på födelsedagen! ❤️🥘🦐🍾🍺🎉

Anki sa...

Själv är jag varken solälskare eller deckarläsare, men det känns bra att du kan njuta av det och är det ditt sätt att ladda batterierna inför vintern som kommer (även om den knappast ens skymtar vid horisonten än), så tycker jag du gör helt rätt!
Trist med covid-fallen inom fotbollen, men som sagt inte alls oväntat.
Tack för dina ord hos mig - och varmt tack för dina personliga hälsningar!

Ama de casa sa...

Jag är "periodare" när det kommer till fotboll. När det är stora mästerskap och det är nåt lag jag håller på då brukar jag titta. Så på måndag ska jag kolla :-)
Verkligen trist att coronan lägger sig i även när det kommer till EM-spelet, men inte helt oväntat, tyvärr.

Ser att Emma hade koll på din födelsedag - GRATTIS i efterskott! Då kan jag konstatera att du delar dag med min storebror och min kusin Nikki :-)

Hoppas du får en skön inledning av helgen på balkongen.

LillaSyster sa...

Låter som en underbar tillvaro med balkonghäng och deckare. Idag köpte jag Anders De La Motte´s senaste.
Gräsklipparmannen får väl byta varv någon gång då och då så han snurrar upp sig =)
Vet inte varför, men ibland går det inte att kommentera från telefonen....så nu slog jag ned mig vid datorn. Ha en fin fredag och jag antar att du bara längtar till kvällen och första matchen.

Annika sa...

Nä fotbollen får vara, haha.
Du är inte förvånad över att höra det från mig, hehe.
Men att bara vara, DET gillar jag. The time you enjoy wasting is not wasted time. DET talesättet hade jag på min vägg i köket i flera år.
HA en jättefin helg!!

femfemman sa...

Lika lite som jag har tålamod att sitta på altanen en längre tid, om det så är med rn bra bok, så har jag tålamod att se på match efter match. Kollar nog Sverige samt en del av de stora fotbollsnationerna. I alla fall en stund. Ha det fint!

christian sa...

Nä nu blir jag lite vrång...glömde du mig som en av dina få fotbollsintresserade följare? Ser minsann också fram till starten på EM, en annan har ju 2 lag att hålla på.
Apropå tips...min dotter är med på hennes jobb så hon v ar här å ville få hjälp, men hu så knivigt, inte minst nu i coronatider och olika spelorter/länder....
De var många kluriga frågor på hennes tipskupong, vilke som går vidare, hur många mål Sverige osv osv osv,...som semifinalister tippade vi väldigt konventionellt Belgien, Holland, Frankrike, Tyskland....
Men, det viktigaste : kul å ha nåt å göra på dagarna framöver!

Klimakteriehäxan sa...

Grattis på födelsedagen om än en dag i efterskott! Hoppas du hade en fin dag! Förstår att du ligger i startgroparna nu. Men Italien mot Turkiet ...?

KajsaLisa sa...

Det ser tråkigt ut och är det säkert också, det underliga är att det är många villaägares våta dröm att äga en sån här som tar en himla massa plats.
Tack för länken, tyvärr åkte jag direkt till en studentskiva efter jobbet i Torsdags, kom hem rätt sent.
Fredagen upp tidigt och jobba, sen hem och dö som en klubbad säl. Det blev alltså ingen tråktorsdag.

Anni sa...

Jaaaaa! Fotboll är toppen ! :-D