måndag 21 juni 2021

Glad måndag

Den nya sittgruppen är invigd. Sveriges seger över Slovakien firades stilenligt på innergården.

Fotbollsentusiasterna fick samsas med delar av boulegänget. Det gick så bra så:-)


Ja, men självklart var det en glad måndag. Jag menar inte kan och vill jag gnälla över 29 varma grader, lite blåst och en blå himmel till klockan 16:00. Sedan kom det fyra regndroppar. Så nope, jag klagar inte. 

Fotbolls-EM

Guldkryckan verkade vara lite besviken över att det inte blev något fotbollssnack varken i lördags eller igår. Men både han och ni ska få lite synpunkter här och nu;-) Fotboll gör ju alltid att jag blir riktigt glad:-)

Att Sverige slog Slovakien med 1-0 i fredags var ju trevligt. Dessutom är det alltid en fröjd att lyssna på Glenn Strömbergs expertkommentarer. Dessutom är han väldigt välkonserverad;-) 

Kroatien mot Tjeckien (1-1) var ett sömnpiller, Kroatien är en stor besvikelse. 

”Slaget” om Storbritannien mellan England och Skottland slutade oavgjort 0-0. Även den matchen var ingenting att hurra för. Det var inte 21-åriga Phil Fodens nya frisyr heller. Han hade blivit ”blondin” sedan Englands första gruppspelsmatch. 

Ungern-Frankrike fick ett otippat slut – 1-1. Unnade Ungern en poäng efter oförtjänta 0-3 mot Portugal i första gruppspelsmatchen. 

Räkna aldrig bort Tyskland! Tyskarna vaknade mot Portugal trots Ronaldos ledningsmål och körde över laget med klara 4-2. Turneringens mest händelserika match hittills. Mera sådant, tack! 

Även Spanien-Polen fick ett oväntat slut 1-1, vilket inte gynnar Sverige. I den matchen missade Spanien en straff och Polen kämpade till sista blodsdroppen, jag menar svettdroppen;-) 

Italiens B-lag vann över Wales med 1-0. Jo, Italien är laget som hittills har imponerat mest på mig. Italien brukar ju tråckla sig vidare från gruppspelet, men den här gången spelar laget även riktigt bra och rolig fotboll. En fröjd att titta på.

Schweiz slog Turkiet med 3-1. Turkiet är också ett lag som verkligen är en stor besvikelse. Med så många spelare som håller hus i europeiska storklubbar borde laget spelat bättre. 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Första bilden har absolut någonting med inlägget att göra;-) DS.

17 kommentarer:

Guldkryckan sa...

29 grader låter ju härligt, även om min lekamen kanske inte pallar det alltid men skönt är det ju ändå oftast.
Lite "Resorb" löser ju det mesta ;)
Tackar för länken här och tackar även för rapporten.

Så klart att en seger ska firas, fattas bara :)

Ha nu en fin kväll Bp.

Geddfish ♥ sa...

Tack för en glad måndag i bild och text ;)
Jorå, det har varit bra här också även utan några 29 grader idag, för graderna var väldigt svala och regnet droppade kraftigt.
Men jag visar en glad konst, som nog många är obekväm med. Ja, den är konstig, näst intill...
Ja, jag vet inte vad konstnären menade riktigt.

Stefan Karlsson sa...

Härligt med ditt fotbollsintresse.
Personligen tycker jag det ör fjolligt när svenska laget bjuder in tre frisörer för att fixa till matchfrisyrerna.

KajsaLisa sa...

Det är enda gången vi svenskar blir riktiga nationalister, just det Eurovision också :)

Klimakteriehäxan sa...

Det blir mycket fotboll nu ... av kommentatorer jag har svårt för är Olof Lundh ytterligare en.

Ditte sa...

Vad roligt att nya sittgruppen på innergården är invigd och att Sveriges seger i fotboll firades här. Och perfekt att kunna samsas.
Gillar verkligen dina fotbollstankar och hänger med bra eftersom jag mer eller mindre sett de flesta matcherna. Jodå, undantag finns.
Vi tittar på spansk tv och det är riktigt roligt med deras kommentatorer. Så entusiastiska. Det här vi och de har bra koll på det mesta. Vi såg andra halvlek England - Scottland och tyckte de jobbade bra. I varje fall rörde spelarna på sig-
Lite snopet för Spanien att spela oavgjort mot Polen-
Nu väntar kvällens match.
Trevlig kväll.

byblixtra sa...

Vad tror du om störtregn och åska större delen av dagen? Och så mörk himmel på det så, att lamporna behövde tändas inomhus!! Vilket vi inte är vana vid att behöva göra under sommarmånaderna. Om man då inte befinner sig på jobbet förstås, där är ju lamporna tända men även där släcker vi ner en del belysning eftersom den inte behövs.

Snart kör vi tisdag! (Tråkiga tisdag, som jag körde ett tag på bloggen) ;-)

femfemman sa...

Värmen stannade lite längre i öster. Här har det varit ungefär 20 grader. Helt Ok! Bra att få lite analys av matcherna! Tycker att det är roligt att Skottland spelar jämnt med ärkefienden.
Där gjorde Danmark mål! Kanonskott! Vore kul om de kunde behålla ledningen. Oavgjort mellan Finland och Belgien!Skulle både Finland och Danmark kunna gå vidare, månne?

nalta norrland sa...

Nyss inkommen efter en Teddypromenad och Fy faan på ren svenska 🇸🇪 Vi slogs med 🦟 myggen under hela vår utevistelse å då är varken jag eller Teddy direkt känslig när det gäller myggjävlarna 😝 jag höll på att bli tokig.
Vet Du va… jag väljer att svara på Din kommentar hos mig ☺️ nu har jag inte längre böcker fulla golvet, dock har jag inte bokhyllor så det räcker… men det är inte längre kaos utan det går faktiskt att vara i vårt tv-rum utan problem å den som inte vet vad jag sysslat med igår å idag lär inte se någon direkt oordning ifall hen nu inte går in i rummet som är jämte tv-rummet för där på sängen har jag de boktravar som inte har någon plats i bokhylla 😊
🤗

Emma, Sol som sol? sa...

Ni slår oss med vädret i dag med! 26 grader hade vi med blåst, inget skönt.

Susjos sa...

Nog var det varmt idag, tur jag hade nära till sjön, två dopp blev det idag, härligt!
Jättekul med dina fotbollsrapporter, vidarebefordrar dem till min man! Han håller med om att Italien är bra !
Strömberg och jag är födda samma år, han dock i januari, så han är ju lite äldre än mej!
Hoppas du inte missade Danmarks match mot Ryssland just, härliga mål av Danmark! Å Sverige är visst vidare nu....

Vi fick lite regn här ikväll också, men det kunde ha kommit lite mer, så jag slapp vattna alla svägerskans blommor här uppe,hehe!
Ha det bra!

LillaSyster sa...

Så bra när de kan ens på innergården =) 4 droppar... när jag stod på jobbet blev det plötsligt mörkt i behandlingsrummet, sen öppnade sig himlen. Åskat i två omgångar inatt. Men nu är det ny dag =) Synd bara att regnet går hårt åt blommorna.

Gunnel sa...

Vi är ganska lika när det gäller en del saker, men när det kommer till fotboll är vi som natt och dag. Men jag skulle mycket väl kunnat vara med fotbollsgänget och firat, för fester gillar jag.

Ama de casa sa...

Skönt att det är frid och fröjd mellan dom olika grupperingarna på innergården :-)
Har sett några av matcherna och delar av andra. Vad som hände var flyter ihop lite för min del, så tack för rapporterna :-D

Anki sa...

Ser gemytligt ut där på er innergård - eller park var det visst :)
Efter alltför varma dagar för mig, så känns det bättre nu med 19 grader.
Är helt nöjd med dina inlägg och dina analyser!
Ha en bra tisdag!

christian sa...

Man får väl ändra sig......tycker Strömberg har vuxit i sina analyser, inte så mkt onödigt snack längre, men även Backe å Johannesson är duktiga experter, kvinnorna (tyvärr) jobbigt värre.... :(
Jag tyckte kampen om Storbritannien var en fröjd, tempo, hårda men ärliga tag strid till sista sekunden...i like!

Paula sa...

Jag gillar skarpt att du tycker till om fotbollen och att du har andra kompisar som är mer intresserade och bevandrade i ämnet. Och så gillar jag mixen vid era uteplatser, bra att olika grupper umgås! Skulle gärna varit med!