onsdag 9 juni 2021

Onsdagsmix


De här två tjejerna är syskon som hämtades av sin pappa på förskolan efter klockan 14:00. Förskolepersonalen hade tagit det säkra före de osäkra och satt regnkläder på barnen. Den stora flickan i bild 1 hade lyckats med att nästan "klä av sig". Lillasystern är fortfarande påpälsad och ser ut att kolla sin mobil;-)


Idag har jag lärt mig något nytt om oss nollåttor. Att vi är helt hopplösa att klara av den första snön varje vinter är ju inget nytt. Men sedan idag vet jag också att vi inte har den blekaste vad vi ska göra med stora mängder regn heller.

Avstängningar
Efter ett kraftigt skyfall fick Södra länken stängas av efter att väg 75 hade svämmat över. Även delar av E4 i riktning mot Södertälje fick stängas av. Å vad fick vi i Norrort då? Nästan ingenting skulle jag vilja säga. Några futtiga droppar vid klockan 13:00 och 14:00. That’s it. Lägg därtill 23 graders värme så… Det gäller bo på rätt sida om stan – uppenbarligen. 

Nu till två av Orsakullans frågor:

Om jag mötte dig på stan så skulle jag... hälsa glatt om jag kände dig. Ge dig ett leende och ett ”hej” om jag inte kände dig. 

Jag längtar just nu efter... att fotbolls-EM äntligen drar igång på fredag. (Som ni vet behövs inte så mycket för att göra mig glad. Jag är förvånansvärt billig i drift – ibland;-) 

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

PS. Bilderna jag lägger upp har absolut nåt med inlägget att göra:-) DS.

16 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Ser ut som fotbollsmatcherna sammanfaller med regn och lägre temperaturer - är det du som beställt detta eller???

Guldkryckan sa...

På fredag är det dags ju, ser fram emot dina rapporter här på din blogg.
Kolla matcherna gör jag ju inte men kul att se vad som hänt.

Här i GBG kan vi inget om snö heller, tre snöflingor så stannar spårvagnen och bussen står stilla i backen.
Lite överdrivet förstås men i vintras blev det totalstopp två-tre gånger och man blev sen till jobbet, tur man kunde koppla upp sig digitalt.

Inget regn här idag, solen skiner och livet är bara fint, förutom att jag måste gå till jobbet förstås ;)

Ha en underbar afton Bp.

Stefan Karlsson sa...

Barn struntar i vädret. Då sprang man ut när det regnade, idag springer man in.

LillaSyster sa...

Stackars barn och gå runt i regnställ i den värmeböljan om det nu bara kom några stänk.
Idag kom fröna tackar tackar, jag ska ta mig an dem imorgon efter jobbet, spännande =)
Att köra pioner till vintern blir nog tjatigt.....
Snart är det avspark! Imorgon får du se till att ha allt hemma så att du kan hänga framför TV:n i lugn och ro. Ha det gott!

anna-lena,larsson@edu.tranemo.org sa...

Läste på Aftonbladet att det var regnkaos i huvudstaden. Inte vill vi lantisar h kaos, men regn vill vi gärna ha. Tyvärr så tycks det inte bli något avét... Så det blir till att fortsätta att vattnat i trädgården.
Ett leende möte, det är alltid trevligt. Ännu trevligare är att möta någon som man är bekant med och få sig en pratstund...
Längtar till.... jo, tills att jag kan gå på riktig långpromenad igen. Utan att det görd et minsta ont....
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Gillar bilderna 😍
Regnet det bara öser ner och då blir det tydligen kaos jo men yes det var ju nån kvinna som fastnade i vattenmassorna på E4an tidigare i vår och hon drunknade - helt jäkla tragiskt - nu brukar det bli rejäla översvämningar även omkring Umeå så kanske är det stadsplanerat tätbebyggt område som är värsta regnzonerna när det gäller dålig avrinning.
När sommarlovet drar igång ja då är det fotbolls VM Elin har skolavslutning på fredag men bara lärare å elever går närvara, trist.
Om vi skulle träffas och om vi kände igen varandra 😜 skulle vi säkert ha mycket att prata om 😝 vi skulle troligtvis tjattra skavsår i öronen 😅 då tar jag med lite torkat renkött/korv 😄
🤗

Eva sa...

Inte en droppe här på Ekerö. Men det såg länge väldigt hotfullt ut. Stackars ungar med regnkläderna. Förväntar mig kommentarer efter EM-matcherna du kollar. Ska bli så kul.

Emma, Sol som sol? sa...

Bilderna är riktigt härliga. Galonbyxor och jympadojjor. Bra kombo... Men skorna är nya för säsongen, skinande vita. Än så länge.

I morgon hoppas jag att du njutningsfullt får sova länge och när du sedan behagligt sträcker på dig så är maken där med en frukostbricka, det är ju din dag!

Ditte sa...

Flickorna är beredda för regn. Härliga bilder! Och att det skulle komma så lite hos er visste nog inte personalen på förskolan. Men flickorna had enya skor och slapp stövlar. (Stövlar brukar höra till barnens basutrustning på "föris".
Verkade har regnat lokalt i Stockholms innerstad också vad jag förstod. Dåligt dränerade vägar är ju absolut igen hit.
Skulle svara liknande om jag mötte någon på stan.
Och jag längtar efter att ha mindre smärta i ryggen och att några av mina jobbresor kan bli av i sommar. Det ser lovande ut men man vet aldrig. Jodå, visst tittar vi också en del på fotbollen.

Gunnel sa...

Regn efterlyser jag här. Det är torrt som i Sahara. Att fotbolls-EM börjar är knappast något jag noterat...men däremot har min man gjort det.

Ama de casa sa...

Dom såg lite överklädda ut, tjejerna. Men om regnet hade vräkt ned även norr om stan så hade dom väl varit rätt klädda :-)
Här blir det ofta översvämningar när det regnar, och det behöver faktiskt inte regna särskilt mycket för det. Dom har svårt att komma tillrätta med avrinningen här i stan.

På måndag möter tydligen Sverige Spanien. Då kan jag ju hålla på vilket som av lagen ;-) Tror mer på Spanien, men håller ändå mest på Sverige.

Paula sa...

Håller nu alla tummar för att EM ska bli en succé både spelmässigt men även som en väg ut ur pandemidimman för publiken. Att vi inte får stora bakslag med rubriker som att vi igen måste stänga ner osv....
Jag känner inte en kotte i det finska laget, men har läst in mig på kaptenen Tim Sparv som verkar vara en hyvens kille. Finland har de absolut högsta oddsen för att kunna ta sig vidare, o så börjar de med att möta Danmark....suck. Jag ska värma upp med att titta på Diamond League ikväll, lite fri-idrott är alltid uppiggande, eller vad tycker du BP? Hihi

Susjos sa...

Så söta små flickor i sina regnkläder.
Skyfall kan ju ställa till det så vattnet inte hinner rinna undan, troligen var det visst så i vårt garage efter skyfallet här ( jag sov på morgonen så jag märkte inte av något skyfall), för min man sa att det var väldigt blött i garaget, men nu har det vattnet runnit undan också, så nu är garaget extra rent, för det har städats av proffs här i slutet av maj!
Min man tycker också att det ska bli kul att fotbolls-EM börjar...
Mycket tv-tittande med andra ord!
Ha det gott!

Annika sa...

Alltså det är ju gulligt med det där regnkläderna. MEN åååå vad jag minns hur jobbigt det var att baxa på dem. Jobbade på dagis ett tag på 80-talet. OCH när barnen skulle kläs på i galonisar för utelek, pheeewwww ...
PUST!!
OJ vilket regnoväder en del av Sthlm haft, och så LOKALT.
TRÖTT på 08-bashing fö, haha!!
:-D

christian sa...

Bara älskar barnbilder, man blir så glad!

Carita Liljendahl sa...

Hahaa! De där stora rosa brallorna :-)