måndag 12 november 2018

Glad måndag


Den här äldre herren hade simultanförmåga. Han använde mobilen och datorn samtidigt.


Alltså har ni sett den här "formationen" irl? Skrattade gott när jag såg skyltningen. Dessutom tycker jag att ungen på ryggen verkar ha drabbats av skabb;-)


Yeeesssss, jag gjorde det igen - ignorerade Nespressobutikens fotoförbud. Klippte dock bort expediten. Hon är nyanställd, och om Nespresso använder robotar vill jag ju inte hänga ut henne. Schysst av mig va';-)

Kan ett strömavbrott platsa som bidrag till ”Glad måndag”? Jo, det kan det absolut. Kunde nämligen med glädje konstatera att vi idag klockan 13:49 var väl rustade för litet mörker. Men så hade vi ju varit med om ett strömavbrott för nästan exakt två år sedan, då vi lärde oss den hårda vägen. Om ni inte minns finns inlägget här.

Oplanerat avbrott
Förra gången var det ju grannens spis som hade exploderat. Idag var det visst ett kabelfel som orsakade strömavbrottet. På Ellevios hemsida kunde man i efterhand läsa att 1 615 kundanläggningar var drabbade och att felet skulle vara åtgärdat senast klockan 17:52. Till vår stora glädje kan jag säga att strömmen i vår lägenhet var tillbaka exakt klockan 15:33. Så japp, dagens strömavbrott är kvalificerat till Glad måndag. Ellevios mobilversion av hemsidan däremot platsar inte. Den är totalt oanvändbar.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Bilderna är dagsfärska och har ingenting med inlägget att göra, men jag hoppas att de sprider lite glädje hos er. DS.

15 kommentarer:

Ama de casa sa...

Ojsan! Elavbrott minsann... Skönt att det ordnade upp sig snabbt, jobbigt att vara utan el nån längre stund.

Haha! Visst är det helt oemotståndligt att fota inne i Nespressos affärer? Går liksom inte att låta bli :-D

PS: Jag kom inte alls ihåg ert förra elavbrott, men sen kollade jag datumet på det inlägget och då var jag ute och kryssade i "bloggskugga"...

nalta norrland sa...

Elavbrott är en styggelse ;-)
Umeå har tydligen varit rätt svart idag... black monday ;-)

En gråmulen dag.

KajsaLisa sa...

Alla stirrar ner i mobilerna nuförtiden, oavsett ålder. Jag har alltid undrat hur renar bär sina barn, nu vet jag :) Fotoförbud på Nexpresso, vad har dom för hemlisar.

Ditte sa...

Vergligen glada måndagsbilder. Ja, de hade passat in som glada vilken dag i veckan som helt. Mannen med dator och mobil ser fokuserad ut och roligt har han kanske också. Renen skrattade jag gott åt. Kalven ser onekligen lite skabbig ut men den kanske har blivit klappad för mycket Aha, det är fotoförbud i Nespressobutiekn. Ja, men sådant får man bortse från ibland. Visst var du schysst som klippte bort expediten. Man vet ju aldrig....
Att elfelet ordnades till ganska snabbt blev ju lite extra glatt denna måndag. (Minns strömavbrottet ni hade för ett par år sedan men läste på igen...) Instämmer helt i att Ellevios hemsida inte gör någon direkt glad.

Susjos sa...

Jag har ett foto med en ren och polarbröd från nån butik under en mellohelg nånstans...men kommer inte ihåg vart? Måste kolla upp det!
Så trist med strömavbrott, läste ditt förra strömavbrott, som jag tycker mej känna igen, fast ser att jag inte kommenterat?
Nu måste jag leta efter renen!

Susjos sa...

Jag igen! Nu har jag hittat renen, men är inte så teknisk att jag kan lägga in bilden i denna kommentar, har provat! La in den i min blogg istället, haha!

nalta norrland sa...

Utan Frost hade jag nog mått ännu sämre
Vet Du om att det tydligen är 1a advent om typ två veckor?
Galet 😱
All snö vi haft försvann i regn och plusgrader tyvärr blött å geggigt och halt... hände en dödsolycka en bil körde av vägen strax utanför Åsele i går söndag, enligt polis väldigt halt i området
I morgon ska jag köpa knäckformar (?) och skicka till min faster i Tyskland eftersom knäckformar i Tyskland är av sämre kvalité än de svenska 😜 min faster har bott i Tyskland i drygt 50 år och är mer tysk än svensk i normala fall förutom till jul 🤶🏻

Steve sa...

Den första bilden är bara för härlig. Jag brukar ofta undra hur de som är äldre än vad jag är och först i hög ålder konfronterats med datorer och mobiltelefoner klarar sig idag. Att döma av den här bilden oroar jag mig i onödan.

Fotoförbud i Nespressobutiken????

Jag råkade oxå ut för ett strömavbrott häromdagen. Dessa händelser är ett gissel. Allra helst vid den här årstiden. Som väl är fixas avbrotten oftast ganska snabbt även om nån timma i de här sammanhangen kan kännas som en evighet.

nalta norrland sa...

Jag antar Du sover fortfarande, själv har jag varit vaken typ en timme nu... kliver ju upp med J & Elin varje morgon, fixar frukost till Elin å dricker kaffe med J.
Kanske inte absolut nödvändigt men jo yes så gör jag i alla fall.

Tänkte på en sak... när det blir strömavbrott en längre tid är det ju bra om det är så pass kyligt att det går att "slänga" ut mat från frysen ut på balkong om det skulle bli för varmt i frysen å risk att maten förstörs. Men om det är kyligt ute så fryser man ju typ ihjäl om det icke finns alternativ värmekälla...
Vi har ju vedspis i köket och öppen spis i tv-rum... min mor har en kamin, så här fryser vi ju icke ihjäl... vi kan till å med laga mat, koka kaffe :)

FREEDOMtravel sa...

Gillar skyltningen med renarna :) Ser en ren i bakgrunden oxå. Det ser ut som att den är i en .... hundkoja???

Emma, Sol som sol? sa...

När jag ser det där så undrar jag om det är någon unge som varit i farten och föräldern tröttnat och tagit renungen (Renkalv? Ja, så heter det ja, renko och rentjur då antar jag. Har de renoxar också? Stackare.) och satt den högt innan hon drog den skrikande ungen efter sig därifrån.

Tänk så ett foto får igång skallen ...

Carita Liljendahl sa...

Tufft av dig att negligera fotoförbud - varför finns såna i affärer? Systembolaget kan jag förstå, men...? Vill dom inte ha reklam.
Glad onsdag!
Och tack för länken!

World by Tina sa...

Första bilden är ju lysande, snacka om skills!

Anni sa...

Inte "bara" mobil o dator, han har kaffekoppen där också. Tänk om han spiller!
Undrar om renarna har med tävlingen att göra, det är ju en låda för tävlingsbidrag där bredvid. Inte för att jag fattar vad tävlingen i så fall skulle gå ut på ...
Det där med fotoförbud fattar jag inte. Syns inte allt på deras hemsida ändå? Snällt av dig att klippa bort expediten, hon kunde onekligen ha råkat illa ut annars.

Eva Trillian sa...

Undrar om de inte alls förstår sig på att förbud lockar till att göra det ändå? ;)