fredag 2 november 2018

Star Wars - sci-fi

Sci-fi gravlyktor
Här ser ni Täby Centrums (berömda) bollar. Det är kanske inte så smart att försöka fota dom när det är mörkt och man bara har en liten Sonny, men effekten blev den önskade;-) Så jag bjuder på ett sci-fi ljus som utan tvekan skulle kunna vara en gravlykta i en Star Wars film. Nu har jag aldrig sett Star Wars, så jag vet inte om Luke Skywalker och Darth Vader firar Allhelgonadagen, men om dom gör det så…;-)


Sci-fi julgranskulor
Efter några försök med rejäl zoomning lyckades jag med en någorlunda skarp version av bollarna. Nu är det ju inte bara Allhelgonahelgen utan även julen som står för dörren. Alltså är de LEDade bollarna röda även om de ser rosa ut på bilden. Det roliga är dock att den övre bollen har tre rader LEDar som är helt vita i verkligheten, men på bilden blir dioderna gula och limegröna trots att de är turkosa på fotot. Med andra ord perfekta sci-fi julgranskulor – om man nu firar jul i Star Wars vill säga;-)


PS. Just ja, Täby Centrums logotyp visar ju fyra stjärnor också. Visst är det fyndigt med tanke på mina kopplingar till Star Wars;-) DS.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Coola bilder... är ju inget Star Wars fan så jag har noll aning om dess koppling till Täby ;-)

Här regnar det nu så gissa om det kommer bli lagom halt tills i natt... J har en kompis som kör bärgare å han har haft att göra mest hela dan, otäckt med alla dessa avåkningar.

nalta norrland sa...

svar YES jag tror oxå veckan varit bra för Elin,
nu blir det väl ett mindre bra slut på nästa vecka då vi (om veterinären nu inte har nån ny anledning till att lämna återbud) kommer att låta Bullen somna in... det gör ont i hjärtat då jag skriver detta men jag vet att vi icke har något val.

Berättade jag för Dig hur det gick med kuratorn?
Elin var å pratade med henne å tyckte det kändes oket,
men kuratorn jobbade bara fyra veckor, hon slutade nu 31 oktober.
Så ännu en separation för Elins del.

Susjos sa...

Coola bilder! Jag har inte heller sett Star Wars filmerna, men visst är det lite sc-fi över dina bilder!
Nej, nu måste jag cykla iväg till jobbet för att hinna med kulvert-promenaden!

Ditte sa...

Verkligen lyckade bilder! Tyvärr är jag inte alls insatt i "stjärnkrigarna! men jag får väl telefon ledes be barnbarnet Max förklara detta för mig. Han kan det här. Det här med att färgen blir annorlunda på bild är ju både spännande och effektfullt och ger en extra dimension. Kanske firas jul i Star Wars. Alltså ännu en fråga till Max.
Perfekt att du även fick med stjärnorna.

nalta norrland sa...

svar Yes det är vår Lilla Fru Katt som hänger upp och ner i Elins famn, kvalitén på fotot är icke det bästa, det har legat i en låda under x antal år. När Elin var liten bar hon ofta omkring med katten på detta viset.

Anki sa...

Häftiga bilder! Skönt att se att det finns fler än jag som inte sett Star Warsfilmerna :)

Åke sa...

Så vackert du förmedlar ditt Täby :) Det här med Luke och hans kompisarnas film kan jag inte ens stava till... var det där en plåtrobbot var med?

Lillian "sognafaret" sa...

ET phone home ;)

Carita Liljendahl sa...

Underbart med dina Täby-bilder.
Karaktäristiska bollar! Fint fångat!

Anni sa...

Det är kul det där med att kameran inte alltid visar sanningen. Och ibland mindre kul, när man inte alls uppnår den effekt man vill.
Jag har såklart sett alla Star Wars-filmerna :-)

Eva Trillian sa...

Lite SciFi förgyller vilken vardag som helst :)

yaklibber924 sa...

I’d have to check with you here. Which is not something I normally do! I take pleasure in studying a post that will make folks think. Also, thanks for permitting me to remark! casino online