tisdag 20 november 2018

Weekly photo challange: Vecka 47 – ”Öga”

Har sett ögon överallt sedan jag såg veckans utmaning. Att leta synonymer för ”öga” gjorde saken bara mera komplicerad om man säger så. Med andra ord så väljer jag återigen att (förhoppningsvis) överraska er. Börjar med två dagsfärska bilder och tre arkivfoton. Enjoy!


Har inga blå utan gröna ögon, men för ett tag sedan rekommenderade optikern Blue Eye. Det är tabletter som innehåller bland annat blåbär, vilket hon påstår är bra för ögonen när man är 50 plus.


Fick ta ett antal bilder för att få till det här nålsögat.


Så här ser visst det mänskliga ögat ut.


Snacka om röda ögon;-) Roslagsbanans signal är helt klart multifunktionell;-)


Här kommer min absoluta favorit bild till temat. Fotot är visserligen arrangerat, men ändå. Kul med äggkoppar som tittar på en när man äter ett löskokt ägg. Fick dessa sötisar av Anita för några år sedan och de används flitigt.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera ögon hittar ni här.


27 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Har du en stoppnål!?!?! Eller möjligen en brodyrnål, svårt att avgöra storleken på fotot. Jag har helt fått för mig att du inte direkt är intresserad av dylika tingestar.

Intressant att se vad du har i ditt kylskåp! :D

Ama de casa sa...

Här var det blandade ögon må jag säga. Gillar äggkopparna bäst :-) Han med roslagsröda ögon såg lite läskig ut... :-D

http://kraka.moah.se sa...

Blåbär innehåller troligen ämnen som är bra för ögat/synen. Man borde äta mer blåbär, finns ju fryst som man kan ha på yoghurt och gröt. Eller varför inte en blåbärspaj. Mums!

Susjos sa...

Coola ögon du har hittat! Han vid Roslagsbanan hade verkligen röda ögon , och var verkligen färgglatt klädd! Så söta äggkopparna var!
Hittade ingen bakelse till förra veckans ord, men denna vecka kanske jag får till ett öga! Soliga hälsningar från Gran Canaria!!!

Ditte sa...

Rolig och kreativ tolkning. Jättebra gjort! Nålsöga var jag inne på men det fick bli ett "vindöga" i stället . Äggkopparna är helt suveräna, en favorit här också, och visst piggar de upp. Helt klart. Vad gäller "Blue Eye" så kan nog tron på något åstadkomma mycket. Det mänskliga ögat är ack så komplicerat och jag tänker på när jag lärde mig de flesta delar när jag läste anatomi. Men några finns kvar i minnesbanken.
Och färgglatt blev inlägget också-

"LillaSyster" sa...

Gott om ögon här! Kreativt tolkat - snyggt. Han med röda ögat....hm att jag inte tänkte på att fota svågern, han har några hemska linser som han stoppar i ibland. Ha en bra kväll!

amo sin blogg sa...

Wow, så flott løsning på utfordringa.
Eg må nesten le når eg ser synålen, denne har så stort øye at eg kanskje kunne bruke den.
Snart kan eg bruke små synåler også..
Takk for kommentaren hos meg. Eg føler meg IKKJE fin akkurat.

Ønsker deg ei strålande veke.

Musikanta sa...

Eftersom jag gärna löser korsord tänkte jag också först på nålsöga, men jag har inget objektiv som kan förstora så mycket. Kul att du fick till bilden med nålen. Bra jobbat, som de säger i alla TV-program :-). Härliga äggkoppar, förstår att du gillar bilden.
Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Kul med din kylskåpsbild!
Jag h ar i många år sett den där reklambilden om Blue Eyes. Tror dock inte att den hjälper mot mina ögonbekymmer. Ögat är komplext.

Stoppnålen, för det är väl en sådan?? Jag har stoppat strumpor i mina dar. Med stoppsvamp inunder. Minsann. Så jag kan inte bara sticka raggisar, jag kan stoppa dem också. Således tror jag att du kan det också!

Anki sa...

Kreativ och snygg tolkning! Vilka underbara äggkoppar - förstår att du gillar dem!
En nål ... äger du ens en sån? Snyggt jobbat att du fick till skärpan så perfekt! Jag har en bild på en nål med tråd som jag tänkte ha med, men den är spårlöst försvunnen

nalta norrland sa...

Härligt. Synnerligen kreativt. Gillar äggkopparna och den där nålen :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, et underbart innlegg fra deg denne uka. Kanskje jeg får spise mer pannekaker med blåbær!

Margareta sa...

Wow här har verkligen tankens kreativitet varit igång ordentligt. De där tabletterna var intressanta, behöver nog en del. Länge sedan en stoppnål (eller synål) kom fram i detta hem och behöver jag en får jag gräva djupt i mina lådor, som tur är har jag fått en svärdotter som gillar att sy om det skulle behövas. =) Fiskögat som leksak skulle jag säga men ser att det inte är så. Det röda ögat, trodde du målat över men ser att du fått en klockren bild. Äggkopparna är söta och som jag kommer ihåg i exakt dina färger, samma svärdotter som jag skrev om har också orange som favoritfärg.
Kul och kreativ tolkning av temat.


Geddfish ♥ sa...

Fick du inte den här versen i ditt poesialbum??
"BP är en duktig flicka
hon kan både sy och sticka
om du inte henne tror
kan du fråga hennes mor!"

Det finns hjälpmedel för att få in tråden i nålsögat. Jag har ju dålig syn. Tyvärr. Dock ser jag bra på nära håll.

KajsaLisa sa...

Du var stadig på handen när du fotade nålen, knivskarpt, bilden på Roslagsbanan tog du i exakt rätt ögonblick.

Annette sa...

Jättefina äggkoppar! Dem blir man glad av :) Jag gillar nog ändå fotot på Roslagsbanekillen bäst, så perfekt du fick till bilden så att det röda ljuset ser ut att vara hans öga, häftigt! Bilden på ögat är ju litet småruggigt, men visar att som vanligt är det man ser bara toppen av isberget. Det där med blåbären var intressant. Jag äter oftast en halv dl blåbär varje morgon, mest för att det är gott men de skall ju vara bra på alla möjliga sätt. Hittade den här artikeln när jag snabbgooglade: https://kurera.se/tio-anledningar-att-ata-mer-blabar/

Violen sa...

Härlig variation när det gäller ögon! Kul att du fick med en rödögd man i din bildserie!

Susanne sa...

Jag har ju blåa ögon och är 50+ så jag ska nog börja äta tabletterna så kanske jag får en supersyn ;)

Anni sa...

Vet att mamma äter någon sorts blåbärspiller för synen som hon anser hjälper. Märker du någon skillnad, eller du kanske inte har problem med synen än?
Gillar dina äggkoppar och mannen med rött öga. De första gör mig glad men den andre är ganska läskig, stackaren.

Biggeros sa...

Ögonfallande inlägg!!
Min man har även gröna ögon. Vad jag fick reda på från någon klok människa så är tydligen gröna ögon en defekt. En ganska så fin defekt i mina ögon🤗
Alltså vilka fina äggkoppar med stora ögon. Ja, med ålderns glada år så blir synen till viss del gamla.... Då menar jag att jag inte ens kan trä tråden i nålets öga. Jag är inte bitter....

Stare Ström sa...

Så snyggt du fick till nålsögat!

Paula sa...

Hej på dig, nu har jag gjort min tolkning av temat så nu traskar jag runt och kollar alla andras. Vill inte få för många intryck innan jag gjort min egen tolkning. Men här har du ju hur mycket spännande som helst! Jag har också läst om att blåbär är så nyttigt för synen, åt massvis i somras. Men kosttillskott bryr jag mig inte om...
Äggkopparna är typiska villha-grejer, jag äter ägg varje morgon o de här var nog de roligaste äggkoppar jag sett! Finfina tolkningar!

Klimakteriehäxan sa...

Ja men nu hade du allt tänkt till riktigt ordentligt!!!! Stoppljusögat är ju hur ballt som helst.

Margareta sa...

Tack för din kommentar hos mig och tänkte att jag måste ju berätta sanningen. Första bilden är ett får med dess speciella pupill -alltså varken hund eller häst. Sista bilden är en grodas öga och många gånger ser vi inte allt det där förrän vi kommer riktigt nära om en då, men med kamerans hjälp. =)

byblixtra sa...

Det blev en rolig bild på med röda ögat som matchade arbetskläderna. :-) Var det slumpen som gjorde att bilden blev så?
Jag gillar dina färgglada äggkoppar. :-)

Carita Liljendahl sa...

Man hade kunnat tro att bilden av killen vid Roslagsbanan var manipulerad, att du ritat in det röda :-)
Men ser man noga ser man att det inte är nåt fejkat.

Helén sa...

Vilka jättegulliga äggkoppar, underbara! Han fick verkligen röda ögon, vilken timing på den bilden!!