fredag 23 november 2018

Grey Friday med Inter(s)pol
Black Fridays kan uppenbarligen vara gråa och gula;-)

Igår spenderade vi ju dagen i väntan på fönsteråtgärder. Denna gråa fredag som egentligen var en Black Friday gick även den i väntans tider. Den här gången var det företaget med det riktigt fyndiga namnet Interspol som skulle rensa köks- och badrumsavloppen mellan klockan 07:30 och 16:00. När ingen dykt upp klockan kvart i fyra ringde jag upp kontaktmannen.

Knackat och ringt på
Killen påstod att han knackat och ringt på hos oss klockan 10:30. Okej, maken och jag må vara gamla och gaggiga, men döva är vi då inte (än). Vi var hemma och om ni undrar vakna också. Grrrrrrrrr.

Inplastning
På aviseringen uppmanades lägenhetsinnehavarna att ta bort mattor samt täcka hallen, köket och badrummet med gamla tidningar. Då vi av erfarenhet vet att tidningar ”färger av sig” på golvet plastade vi noggrant i alla utrymmen istället. Det tog ett bra tag.

Före jul
Interspols kille la snabbt till att det var många lägenheter de inte kommit in i och att ett ”uppsamlingsheat” av dessa skulle ske före jul. När maken och jag hörde detta var vi omedelbart helt överens om att vi inte gör om proceduren med plasten utan bestämde oss för att leva ”inplastat” i fyra veckor. Men vi la tillbaka mattorna ovanpå;-)

16 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså allvarligt!!! Jag blir helt svart i ögonen - passande nog en fredag som denna - när jag läser det där! Så j-a respektlöst!

Tänk om man tagit ledigt från arbete, bokat om träffar osv. Man behöver ju inte vara arbetande för att ha åtagande och paneringar. Och så får man till svar att de varit där och knackat på ... Fräckt! Ve har varit med om det ett otal gånger med speditörer. Att jag sitter och jobbar precis vid ytterdörren och hör när bilar stannar utanför ...?!

Fast ja, namnet var helt suveränt! Och helt otroligt snyggt inplastat!

Emma, Sol som sol? sa...

Hahaha! Paneringar! Av fisk eller schnitzel?

Tänk så kul man kan ha åt sig själv ...

Ama de casa sa...

Men lyllo ni! Julstädningen till första advent är räddad! :-D

Oerhört oförskämt att ljuga er rätt upp i ansiktet på det där viset. Inte ens det coola namnet är en förmildrande omständighet för ett sånt ljug!

Fast det var ju skönt för er att slippa ge er ut på Black Friday i alla fall... ;-)

Geddfish ♥ sa...

Ljuga är tillåtet, tydligen. Tvärsäkert.
Usch, det var oseriöst.
Nu njuter vi av fredagskvällen, dock! Ha det!

Ditte sa...

Så dåligt! Och märkligt att det var många lägenheter de inte kommit in i....Verkar klart vara ett företag eller jobbare som inte direkt är seriösa. Tänk om man nu tagit ledigt från jobbet för att dessa skulle komma. GRRRR...
Skrattade gott åt firmanamnet. Men när man hör om resten så fastnar nästan skrattet i halsen och övergår till annat.
Förstår fullt och fast att ni behåller plasten på....
Så en svart fredag blev det.

http://kraka.moah.se sa...

Det är så irriterande med alla dessa aviseringar som dessutom innebär att man ska göra en massa jobb. Sen ska man vänta på dem under en hel dag. Fattar de inte att man har ett jobb att vara på?!!
Sist, när de skulle spola ledningarna, kunde jag inte vara hemma. Därför kom vi överens om att de skulle hämta nyckel i min sons lägenhet (vi bor grannar).
De kom aldrig och hämtade någon nyckel. När jag pratade med dem efteråt och frågade varför de aldrig hämtade nyckeln fick jag till svar att det hade de aldrig hört talas om. INGEN hade pratat med dem om någon nyckel. Då vände jag på klacken och gick. Karlfan stod och ljög mig rakt upp i ansiktet.

Klimakteriehäxan sa...

Bra namn på en firma som verkar leva farligt nära att själv bli spolad.

Marina sa...

Interspol var väl det enda lustiga med den historien ;)

Anki sa...

Interspol var ju ett fyndigt namn ... men fy farao så dålig stil att ljuga om att ingen öppnade! Snyggt jobbat med inplastningen ... hoppas de kommer som sagt och helst tidigare ... inte så kul att ha inplastat för länge.

Husbilen-Ellen sa...

Verkar nästan, som om det var spanjorer, som skulle göra jobbet. Fy så trist när man förberett så noga som ni. Ha en bra helg!

Emma, Sol som sol? sa...

Tittade på aviseringen igen. Den är ju superkul och värd en skyltsöndag! För vad är det de ska rensa i köken? Skåpen på mat med gammalt datum?

"... föreningens köks- och badrumsavlopp ..." borde det nog stå.

Monica sa...

Vet inte vad det blir men med dagens
bilkapningar och rån i hemmen vill man
ju inte sticka ut så det får bli vad som
helst bara man kan ta sej i och ur utan
att krypa :) :)
Det var en MB som vi tittade på, men det
blir nog något mindre glassigt.
Ha det bra

nalta norrland sa...

Gräsligt galet och dåligt gjort att låta Er och säker även andra sitta instängda en dag å vänta på ingenting. Ett jäkla oskick.

Steve sa...

Ja, fredagar har de flesta ändå inget för sig (INTE), så det är väl helt ok att bara sitta och vänta på nån som inte kommer.

Apropå aviseringen, avloppsrensning har vi även här på landet företag som sköter. Men, rensning av köket det sköter vi själva.

Carita Liljendahl sa...

Det var en försynt knackare... eller var han i fel trappa, fel hus, hade han fel på minnet :-D
Mycket jobb med att plasta in...

Anni sa...

Interspol var ju ett roligare namn är att bo inplastat i flera veckor.