måndag 26 november 2018

Glad måndag


Får jag bjuda på lite färgglatt måndagsgodis som är garanterat sockerfritt, men samlar gärna på sig damm;-)


Klockan 15:10 idag.

Jo, det var en helt okej måndag. Tredje dagen i rad med strålande solsken, vilket betyder att vi som bor i stor-Stockholm har fått totalt fem soldagar hittills i november. Känns nästan som ett rekord denna annars så mörka och trista månad.

FOMO
Sedan lärde jag mig faktiskt ett nytt uttryck idag – FOMO, Fear Of Missing Out.
Vad är då FOMO? Jo, det är fenomenet med att ständigt stressa runt och kolla alla sociala medier stup i kvarten, konstant kolla och dubbelkolla var vänner och bekanta befinner sig och vad de gör samt att aldrig säga nej till någonting. Allt detta bottnar i en rädsla för att missa någonting. Kände ni till fenomenet, jag menar uttrycket?

Inte drabbad
Kan lugnt säga att risken att jag drabbas av FOMO är totalt obefintlig. Det enda sociala medium (heter det så?) som jag använder är bloggen.

Mer om FOMO kan ni läsa här och här.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Med tanke på att det var Black Friday i fredags och att det är Cyber Monday idag lär nog alla som lider av FOMO ha varit fullt sysselsatta;-) DS.


19 kommentarer:

Ditte sa...

Det färgglada godiset var läckert och piggade upp. Fint väder har vi ju haft men det är bra med flera uppiggande saker.
Har hört uttrycket FOMO. Och det känns och verkar på stan som om många är fast i detta. Föräldrar verkar inte ha tid ens att prata med sina barn för de måste ha koll på alla/allt annat.
Jag är inte drabbad och kommer inte bli. Har ingen "ansiktsbok" men väl Instagram. Och det uppdaterar jag någon gång per dag. Ibland inte alls.
Cyber Monday hoppar jag över. Helt ointressant här också.

Geddfish ♥ sa...

Skrev en lång kommentar som sociala mediers nätverk sumpade bort för mig grrrr.
Skrev att jag inte känner till FOMO och jag är inte smittad heller. Men folk har även utan FOMO alldeles för mycket för sig för att hinna ha kontakt utanför den inre kretsen. Min svägerska tappar jag mer och mer, trist.

Jag bjuder på sötsaker i min blogg idag också, och mina är inte dammiga, hihi...

Marina sa...

Uttrycket "FOMO" har jag missat så nu lärde jag mig något nytt igen! Planen är ju att jag ska lära mig minst en ny sak varje dag och det funkar rätt bra måste jag säga.

nalta norrland sa...

Om jag ska vara elak så säger jag till Elin att hon icke får sitta med mobil, dator eller "padda" då är det nära att hon bryter ihop ;-) efter typ 45 minuter så gör hon i princip allt för att blidka mig så hon får sin dos av uppkoppling... så jo men nog tror jag det blir värre för "dagens generation" att inte ha möjlighet att vara tillgänglig 24/7.

nalta norrland sa...

svar Mm möjligen. Kände att det blev lite för mycket "hänga ut".
Blev bara så less efter fredagens bemötande.
Även behandlingen av min mor... inte okey inom ett serviceyrke.

KajsaLisa sa...

Känns nog lite torrt att tugga på tror jag. Du börjar få stil på din fotogeniska husbåge, snyggt.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det jeg mener med å si minnepinne, er at jeg ikke sier memory stick, jeg anvender det norske ordet for dingsen!
Misforståelsen oppklart? Ha en fin dag i morgen ;:OD)

Klimakteriehäxan sa...

Fomo tror jag att jag klarar mig ifrån, fast riktigt säker kan man kanske inte vara ... Fina godisbitar! Jag har glaskarameller, men dem får man plocka undan om nåt barn kommer för det skulle kunna bli ett riktigt elände om nån satte en sån i halsen.

"LillaSyster" sa...

Ååå vad härligt med en till som "bara" bloggar!Det går ju knappt att prata med folk längre... för alla statusuppdateringar. (det finns folk som l med telefonen i handen och kollar samtidigt som jag ger massage behandling) Du har helt rätt, jag kommer inte att putsa upp den - nu är den ju som snyggast. Gott med solsken.

Emma, Sol som sol? sa...

Har hört uttrycket men det var inget som fastnat. Jag är expert på att leva i bubblor så nej, jag känner inte att jag är i riskzonen. Bloggen och ett Pinterestkonto men där skriver jag inget själv, kollar bara vad mycket roligt och fiffigt man kan göra.

Haha, garngodis! Säkert superkul att göra och de är jättefina! Men sedan då? Som du säger, de samlar nog en del damm och inte går det att köra med dammsugaren på dem. Eller går gör det ju. En gång, i alla fall, om man inte vill roa sig med att rota runt i dammsugarpåsen.

Anki sa...

Redan tisdag ... så jag önskar dig en Glad Tisdag!
Nyttigt godis ... man brukar tala om skådebröd och det här är väl en utveckling på det - härlig bild. Härligt med blå himmel också ... mina rosa flamingos passade på att flyga söderut igår i det vackra, men kalla vädret.
Aldrig hört ordet FOMO förut ... garanterar att jag inte ligger i riskzonen!

Ama de casa sa...

Av det där färgglada godiset skulle jag absolut välja dammsugarna. Dels gillar jag inte engelsk konfekt och dessutom kan man ju alltid hoppas att "dammsugarna" kan fixa till det där med dammet alldeles själva :-D

FOMO hade jag inte hört talas om innan. Själva fenomenet kände jag såklart till, det är bara att se sig runt när man är ute. Mååånga sitter och pickar på telefonerna på restauranger, i parker, på bänkar...

Här verkar solen också ha återuppstått - Halleluja! :-D

Paula Merio sa...

Haha, dessa konstiga uttryck, aldrig hört talas om FOMO men begriper fenomenet fullt ut! Tror inte jag drabbas allvarligt, tar ju aldrig ens fram mobilen när jag är utanför huset. När alla på bussen sitter o fibblar med den sitter jag med en bok om jag inte väljer att bara sitta o glo på folk. Det känns ju ganska exotiskt om man är i stan eftersom vi inte har så många att glo på här hemma...
Godiset ser kul ut, men ganska luddigt! Trevlig tisdag!

Husbilen-Ellen sa...

FOMO var helt nytt! Tror jag klarar mig. Ids inte ens med bloggen varje dag. Ha dé!

Anni sa...

Ingen FOMO här heller, men imorgon blir det mulet igen ...

Ganska kul med kalorifria godsaker. Men vem vill ha dammet? Och är det kalorifritt?

Christian Lehmann Gisler sa...

FOMO har jag inte hört,däremot fenomenet som sådant....otäckt samhälle vi lever i...

Books&Brunch sa...

FOMO har jag hört tidigare, och det är verkligen något jag lider av.. Vilka härliga godsaker^^

Carita Liljendahl sa...

Bra godis för nån som inte gillar sött och godis :-)

Eva Trillian sa...

Den där sortens godis är ju inte farligt att ha hemma :) ... tänkte skriva "helt i mon smak" ... men det blir ju helt fel ;)