måndag 19 november 2018

Glad måndag


Läckert!

Alla goda ting är tre, eller hur!? Och idag var det faktiskt just tre saker som gjorde mig glada och aningen imponerad faktiskt.

”Leverans”
Bästisen Yvonne levererade idag. Vad skulle jag göra utan henne? Å då jag börjar gilla cliffhangers så ska jag inte avslöja vad leveransen bestod av. Men kika in här på onsdag så får ni veta. Tror att speciellt ni som inte bor i stor-Stockholm kommer att bli extra glada.

Remiss
Som jag berättade besökte jag husläkaren i fredags med mitt ryggelände. Han skrev en remiss till magnetröntgen (MR). Döm av min förvåning när kallelsen kom med posten idag. Snabba ryck! Helt otroligt! Den 29 november är det dags, och inte ”mitt i natten” heller utan klockan 16:15. Imponerande.

Er önskan är min lag


Flera av er ville ju att jag skulle köpa julenissar i flowpack som jag visade igår. Självklart gjorde jag det. Inhandlade dock inte tre för 10 kronor utan investerade endast fyra kronor för en julenisse. Kunde även konstatera att ICAs skyltning var aningen fel. 1. Innehållet i flowpacken var ingen julenisse utan en jultomte i fel färg. 2. Besparingen om jag hade köpt tre nissar hade varit två kronor, och inte 1,70. Falsk marknadsföring med andra ord;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Vet fortfarande inte riktigt vad en flowpack är, men Emma kom närmast en förklaring. DS.

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

Hej tomtegubbar slår i glasen ;-) skumtomtar är verkligen inte gott.
Men är skumtomtar och marshmallows samma sak?

Tro vad Din vän levererade... möjligtvis solsken?

Så himla bra att Du fick hyfsad snabb tid för MR,
nu får vi väl hoppas på att de kan åtgärda problemet och Du snabbt känner Dig bättre.

Steve sa...

Det är nåt skumt med skumtomtar. Inte att lita på.

Den rekordsnabba remissen???????????????????????????????????????

Guldkryckan sa...

Aldrig fel med läkare som levererar snabbt...hoppas de kan få ordning på ditt elände så fort som möjligt.
Skumtomtar är ju gott enligt undertecknad, men det är väl bra om det inte blir för mycket antar jag.

Här beställde vi i helgen en "godislåda" på nätet som ska räcka hela julen, choklad o skumtomtar var bara en liten del där...återkommer på bloggen med detta när det anländer. :)
Gott gott.

Ha det bäst nu.

Lillian "sognafaret" sa...

he he det er en norsk innpakning og i Norge heter det Julenisse :) Flowpack betyr at du kjøper flere billigere enn en og en "tomte" Jeg synes disse skumnissene er bedre enn de av marsipan.

Ditte sa...

Flowpack - en sorts förpackning. Men undrar just varför dessa "Julenisser " skulle förpackas så. Blir allmänt trött på alla plastförpackningar. Kul att du köpte för att se vad det var i förpackningen. Och denna "Julenisse" - tomte heter så på norska, hade nog bleknat rejält. Vad tomtens barn heter vet jag inte, men de kanske inte finns. Skrattade gott åt den falska marknadsföringen på ICA.
Kul med en leverans från Yvonne. Klart uppiggande en måndag och jag ser ram emot att få veta vad det var på onsdag.
Bra att du så snabbt fick en tid för MR. Har också upplevt den hastigheten till Sabbatsberg.
Så en pigg och glad måndag blev det.

Geddfish ♥ sa...

Många önskningar och trevligheter denna måndag!
Nyfiken på vad Yvonne hittat på. Det viktiga var att få snabb tid till MR. Fantastiskt. Hoppas du kan komma att läka fint.

FREEDOMtravel sa...

Skönt att höra att det kan gå snabbt i vården ibland i alla fall! ;)

Ama de casa sa...

Det börjar bli på tok för många klipphängare här... ;-)

Se där! En skum tomte med flyt per förpackning alltså. Fyra spänn var ett rätt saftigt pris för en sån där kan jag tycka. Sen var det ju klart att Emma levererade igen - hon är bra på att komma med svar :-)

Vad skönt att du fick tid såpass snabbt till din MR! Hoppas att undersökningen kan ge nåt reellt att gå på så att du kan få hjälp med dina ryggproblem.

Emma, Sol som sol? sa...

Den stora frågan i sammanhanget är vad som nu händer med denne skumma Julenisse! Kommer du bita huvudet av den eller är det soporna som gäller? Vet ju att du inte gillar sött och att maken din inte ska. Kanske kan vara bra att ha i skafferiet vid nödfall?

Med tanke på Amas kommentar (tack, det var gulligt!) så vet jag om att jag är hopplös! Jag tycker inte om att inte veta så då försöker jag efter bästa förmåga ta reda på svaret. Har alltid varit så, mamma är likadan nu när jag tänker efter.

Gillar verkligen belysningen och skönt när man får snabba besked. De måste ha skickat läkarteamet till Spanien för att se hur bra det kan fungera!

Anki sa...

Så bra att du fick en tid så snabbt!
Bra att du kollade upp skumtomten ... ser inte ens god ut!
Blir spännande att få lösningen på senaste cliffhangern också, men det känns långt till onsdag ...

Anni sa...

Tänk att Lillian hade full koll - flowpack är norska :-D:-D. Vem hade anat det?

Grattis till snabb remiss, hoppas resultatet också är lika snabbt. Jag fick ringa och fråga om mitt efter tre veckor ...

Förresten så gillar maken att köra bil, så du behöver inte oroa dig. Hade jag fått välja hade vi flugit och hyrt bil nere i Europa istället. För min egen skull ser jag till att bilresorna inte blir fööör långa, jag vill ju göra annat än sitta bilen.

Susanne sa...

Men ååå va avund vad har Yvonne levererat, jaja det är onsdag imorgon. Den som väntar, väntar alltid för länge

Christian Lehmann Gisler sa...

Spelar roll.....bara ät! :)

Paula sa...

Meh, vilken vinstlott du drog med din remiss då, men det unnar jag dig! Själv väntar jag fortfarande, men det är nog min livslott.
Flowpacken säger jag bara blää till, den ser inte aptitlig ut överhuvudtaget om du frågar mig. Såg att du har veckans tema klart också, men vill inte läsa det ännu, jag vill fnula på min egen tolkning innan jag kollar andras. Alltså återkommer jag till det, nu natti!

KajsaLisa sa...

Hur som helst smakar dom inte så mycket som jag sa socker med luft. :)

Annette sa...

Snabba ryck hos vården, perfekt att få det gjort och få ett svar! Hoppas att du får ett bra svar så att du kan få hjälp med ryggen. Jag har också haft ont i ryggen, eller snarare höften. Det blir bättre när jag tränar, sämre när jag rider men aldrig helt bra. Naprapaten trodde att det skulle ta ett år att bli bra. Man vill ju bli bra i går helst.

Klimakteriehäxan sa...

Åt två skumtomtar i dag. Gott! Men tomte heter ju julenisse i Norge, kanske Cloetta satsar på marknaden i grannlandet? :-D

Eva Trillian sa...

Skönt att höra att remisser fungerar snabbt på en del ställen i alla fall - inget vi är vana vid här!