torsdag 22 november 2018

Tråktorsdag

Åtgärder

Det är absolut inte bara i Spanien som man får stå ut med bortkastade dagar i väntan på leveranser. Det sker även här. Det som skulle ”levereras” var åtgärder efter fönster- och dörrbyten i maj som besiktningsmännen hade anmärkt på. Då våra fönster hade godkänts utan anmärkning så… Och precis som jag förmodade dök företaget aldrig upp.

Lunch
Då var det en himla tur att den lokala krogen serverar lunch till klockan 15:00. Var på väg att ta bilder av maten när maken konstaterade:

- How can anything that looks as disgusting as this taste soooooo delicious.

Så jag avstod. Vill ju att era ögon ska njuta av mina matfoton.


Smakfulla inredningsdetaljer på The Public.


Otroligt snygga tallrikar. Undrar om de är till för musslor, soppor eller både och.


Fika

Hos The Public fanns inte tillstymmelsen av julpynt. Dessvärre hade favo fiket köpt in nya juldekorationer i år som måste ha hängts upp i morse. Alldeles för tidigt för min smak. Tycker lampan är betydligt häftigare utan ”bihang”.


Ja, det här var ju riktigt synd, eller vad tycker ni;-)

Tycker det här inlägget passar perfekt till Tråktorsdag som KajsaLisa har uppfunnit.

PS. Tusen tack för alla era kommentarer till NK:s julskyltning igår. Skrattade gott åt era åsikter. Kul att vi alla har olika smak:-) Trodde faktiskt inte att så många av er skulle "underkänna" skyltningen. Personligen tycker jag att årets tema är betydligt vassare än fjolårets "Fanny och Alexander". DS.

11 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Har luktat till mig alla inredningsdetaljer och tallrikar och vänt på dem. Du vet väl att en li´chöpingsbo alltid vänder på porslinet för att se om det är Rörstrand eller nåt annat?? Kul att se inredningsdetaljer även om jag inte begriper mig på dem.
Tyckte också att lampan var häftigare utan bihang.
Ha en god afton.

Ditte sa...

Intressant med "åtgärder som ska levereras. Företaget kanske inte heller längre ens finns kvar. Nåja, "shit happens" och det var man än är.
Låter betydligt trevligare med lunch på er lokala pub. Gillade verkligen tallrikarna. Kanske "all inclusive". Inredningsdetaljerna gillade jag. Och vad gäller gårdagens julskyltning på NK gillade jag ju den också. Ska förstås ta mig en titt när jag kommer hem.
Lampan hade kanske gjort sig minst lika bra utan julsakerna. DEt finns ju små stjärnor på den ändå.
Sista bilden! Så trist!.

Johanna sa...

Är allergisk mot såna tider.... planering hört talas om det. En ca tid vore väl ändå helt fel och ge. folk har liksom annat för sig än sitta hemma och glo :)

Jag skulle sitta mellan 10 och 13 igår för vänta på soffan, men ja sa det går inte. Det sluta med de skulle ringa 20min innan de kom så jag hann hem. De ringde och de stod på parkeringen när jag kom ca 10min efter de ringt....

nalta norrland sa...

Att behöva sitta hemma å vänta x antal timmar på en leverans som icke dök upp känns surt
Lamporna var bättre utan julpynt
Jag kommer icke ihåg förra årets NK skyltning
Minns dock att ett år var det sagotema Askungen å antagligen gillade jag det 🤪 annars borde jag väl icke komm ihåg 🤔 fast det var ju då jag var på plats utanför NKs å såg skyltningen
Sist jag var i Stockholm, på NKs var påsken 2005

KajsaLisa sa...

Lampan är riktigt snygg, så som du säger julpynten förstör den. Tallrikarna var häftiga.

Ama de casa sa...

Du hade ju ändå fått en sån där "por la mañana"-tid. Fast jag gissar att det värsta hotet för dig var att dom skulle kunna tänkas dyka upp redan klockan 7... ;-)

Men? Hur kunde du förneka oss att se den mat som såg så äcklig ut men som var sååå god? Jag blir ju väldigt nyfiken här...

Juldekorationer gillar jag, men inte när det kommer till tjuvstart och inte när dom sabbar snyggheten där dom hängs upp, till synes bara för att "det fanns ingen annanstans att hänga dom"...

Ooops... Har för mig att det finns nåt talesätt som säger "Synd på dom rara dropparna" och det skulle ju onekligen passa där på sista bilden :-D


Emma, Sol som sol? sa...

Du skrev inte vad den icke fotogeniska maten var för något! Husmanskost, får jag förmoda. Ser sällan gott ut.

Lampjulandet var "vilja men inte kunna", tallriken riktigt vacker! Det är förresten en Villeroy & Boch, Artesano Provencal Verdure. Vet inte avsikten men skulle tippa att det är för något som skapar "skräp" som musslor eller andra skaldjur.

Den sista bilden är verkligen verkligen tråkig ...

Anki sa...

Nu blev ju jag först och främst nyfiken på vad det var för mat som såg så äcklig ut att den inte kunde fotograferas ...
Lampan är som sagt betydligt snyggare utan julpynt!
Snygga tallrikar, men vad äter man på dem?
Sista bilden ... ja den var tråkig ... i alla fall för ägaren till flaskan!

Monica sa...

Att inte dyka upp är lågt :-( men tyvärr
vanligt nu för tiden.
Tror det var NK som hade så fin rörlig julskyltning
som man som barn kunde stå och titta på länge.
Eftersom jag vågar vägra appar tycker jag detta
är skit:-):-)
Om du provar blue eye så vill jag veta om det funkar
har alltid varit nyfiken på det.
Är riktigt stolt över att jag klarat mej från giftermål
i snart 40 år, tror att det fortfarande funkar så att
gifta får mindre i folkpension som gift.
Äggkopparna skulle jag inte tacka nej till och det röda
ögat på killen vid Roslagsbanan är riktigt läcker.
Vad gäller filmer har jag sett Kellys hjältar tre gånger:-)
Ha en skön helg:-)


Paula Merio sa...

Nu blev jag vansinnigt nyfiken på vad det var ni åt som inte såg aptitligt ut. Jag struntar faktiskt i hur det ser ut när jag bloggar mat, smakerna bestämmer! Sen lägger jag inte upp så proffsigt heller för jag kommer på att jag ska fota precis när jag tänkt sätta gaffeln i maten! Så några vackra uppläggningar finns inte. Obs, jag har inte tillagat falaffeln, tror det var Anamma som gjort dem, fanns i frysen, men skulle värmas i stekpanna. Jag lagar ingen sån mat själv som kräver mixer och matberedare, alldeles för omständigt. Lampan såg förfärlig ut, pyntad för pyntandets skull...huva

Husbilen-Ellen sa...

Passande inlägg på temat!!