onsdag 21 november 2018

Julskyltning hos NKMinns ni min cliffhanger från i måndags? Klart ni gör:-) Här kommer bästisen Yvonnes ”leverans” av bilderna hon tog för två dagar sedan av NK:s julskyltning som avtäcktes i söndags. Två veckor för tidigt enligt mig, men ändå.

Magisk jul - irl
Årets tema för NK:s julskyltning är "En magisk jul", den 103:e skyltningen i ordningen. Helt otroligt! Temat bygger på vad som kan tänkas hända bakom kulisserna i varuhuset efter stängningsdags så här i juletid. Tomten och hans medarbetare klär granen, bakar pepparkakor och fixar med transporterna av årets julklappar.

Magisk jul – med hjälp av en app
Den här gången satsar NK även på en speciellt framtagen gratis app där besökarna kan se en ny dimension i fönstren och ta del av en extra värld som inte finns där på riktigt i fysisk mening.
När mobilkameran riktas mot specifika markörer i fönstren och ljusgården kommer annars dolda figurer och världar till liv. Figurerna tycks hoppa ut ur fönstren, och ljusgården blir ett vinterlandskap som förbereds för fest.
Otroligt coolt tycker jag. NK hänger helt klart med i utvecklingen:-)

Om ni vill se fler bilder och läsa mer om NK:s julskyltning kan ni kolla här.

Tusen tack Yvonne för bilderna och att jag får publicera dom. Love you:-)

20 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Vet inte ens vad jag ska säga ... Då är det ju lite illa. Tycker det ser skittråkigt ut! Gillar idén men den är så stel, inget magiskt skimmer så som det ska vara vid jul.

nalta norrland sa...

Förr.. var jag alltid till min 08a syster i samband med NKs julskyltning.

Numera har jag inte ens kontakt med min syster ;-) så det är inte bara NKs julskyltning som saknas...

svar
1.Aldrig mera fri en deckare med prostitution, människohandling och kriminella från Balkan. Jag gillar ju denna författare, har läst tre,fyra kanske till å med fler? böcker av Sara Blæde och yes jag rekommenderar dem.
2. Boken *Var du än är* kan jag icke uttala mig om i nuläget.
3. Koka björn var inte någon direkt bäst bok jag läst ;-) tycker faktiskt den var tråkig.
4. Om Lazarus bloggade jag tidigare... jag skrev bl a så här:
OMG alltså Lars Kepler gjorde det än en gång... YES jag gillar denna bok Lazarus, den började lite segt, men tog sig sedan och jo jag tycker det är en helt klart läsvärd bok.

För övrigt så är det väl inte julskyltning/skyltsöndag förrän första advent... alltså 2 december. Allt tidigare än så är för tidigt.

nalta norrland sa...

Nyfiken... Hur tänker Du med Din kommentar Bra då ordnar det sig... om jag får kläderna på måndag då har jag ju ingen användning av dem.
Jag ska ju vara klädd och på plats strax före kl 18 så om jag inte fått hem nått av det jag beställt senast kl 16 fredag så ja då står jag där med rumpan bar ;-)

Ditte sa...

Jag har sedan 1959 sett de flesta av NKs julskyltningar och då var det även fina julskyltningar hos PUB som då inte var ett hotell. Och visst kommer jag att se NKs julskyltning även i år och med barnbarnen. Kul med en app och kunna ta del av än mer.
Toppen att Yvonne skickad edig bilder så du kunde dela med dig. Stort tack för titten.

Geddfish ♥ sa...

-Julskyltningarna kommer tidigare och tidigare. Tänkte på det när jag gick förbi en del hyreslägenheter. Det var fullt ös med adventljusstakar och julstjärnor i fönstren. Och på gågator och torg hade Lidköping gjort det glassigt.
NK:s skyltning förstod jag inte riktigt.

nalta norrland sa...

Okey då Du vet väl inte när jag fick mailet men jo idag på eftermiddan å precisi som jag skrev vet jag inte om tre arbetsdagar är idag + torsdag, fredag eller om det är torsdag, fredag och måndag... så jag har ingen aning om när 🤔
Men jag kan ju inget göra annat än vänta å se 😔
Minus 15 kyliga grader, men ingen snö... i morgon ska jag till Sjukstugan

nalta norrland sa...

Men Du kolla in blogginlägget Lazarus Kepler Vad jag läser 2018 jag kan icke länka med mobilen 😔 men Du hittar ju blogglista till höger
Du har ju kommenterat att Du väntar på pocketversionen 😊

Anki sa...

Verkligen kreativt och med mycket nytänkande! Tycker det är en häftig julskyltning som jag gärna skulle se i verkligheten :)
Lite väl tidigt för julskyltning, men ... den har ju kommit tidigare och tidigare för varje år, så ...
Tack till Yvonne som fotade och skickade bilderna till dig, så även vi lantisar får se! :)

nalta norrland sa...

Nu fattar jag ingenting 🤔❓ men hur som helst jo självklart vill jag Du ska kommentera å framför allt vara min vän ❤️

FREEDOMtravel sa...

Haha, kul med städprylarna! Och kul med appen :) Får ta och svänga förbi NK nån dag ;)

Ama de casa sa...

Coolt med appen, men själva skyltningen gav mig lite rysningar. Just städningen hör inte till mina favoritdelar när det kommer till julen och bakning undviker jag helt - för allas skull :-)

KajsaLisa sa...

Visst flödar kreativiteten, hos NK på Julen, kul bilder. Något som är tråkigt med NKs fönster är att med tanke på hur dom ligger och belysningen runt får man ofta en massa reflexer när man fotar, men du lyckades minimera dom.

Steve sa...

NK:s julskyltning är i a f nyskapande när den återger verkligheten som inte bara är skimrande och magisk. Kanske inte så rolig för barnen dock.
Att den sedan är alldeles för tidig är ju en helt annan sak.

Susanne sa...

Tummen upp för APPen. Måste åka in i helgen och testa.

"LillaSyster" sa...

Påtok för tidigt ..... men jag kan också förstå att de vill att så många som möjligt ska kunna se skyltningen.
Men snart har vi alla högtider året om.....

Klimakteriehäxan sa...

Jag tycker årets julskyltning på NK är rätt trist. Blev besviken, fick för mig att det kanske inte ens var klart??? Men jag har inte laddat ner appen, borde kanske göra det.

Paula Merio sa...

Jag trodde absolut att årets julskyltningstema hade med miljö och ekologi att göra! Tänkte att dom hakat på kretslopp och så vidare...Men jag tyckte det var futtigt. Om jag var barn hade jag velat ha en frodigare mer fantasieggande kuliss. Men kanske blir det roligare med appen du nämner...
Minns när jag jobbade i NK-huset, man var alltid först med att få ser julskyltningen, det var lite skoj...

Husbilen-Ellen sa...

Ett nytt grepp. Många ögon gick det åt. Såna ögon brukar barnbarnen och jag roa oss med på tomma hushållsrullar mm.

Carita Liljendahl sa...

Läser ikapp lite nu och roligare skyltning får man ju leta efter :-)

Eva Trillian sa...

En julskyltning med extra dimension :) kul!