söndag 18 november 2018

Skyltsöndag #184

Dags för en ny omgång av Skyltsöndag. Efter två soliga dagar är ”novemberordningen” i huvudstaden återställd. Så jag hoppas att mina skyltar från den gångna veckan bidrar till att göra denna gråa söndag aningen ljusare. Enjoy!


Angreppsväg. Det ordet har jag aldrig hört förut. Men i Täby Centrum uppmuntras Räddningstjänsten uppenbarligen till anfall, attack, offensiv, utfall, överfall och påhopp. Oooops.


Kossor finns det ju lite varstans, även i ett parkeringsgarage som ni kan se. Har otroligt svårt att föreställa mig att jag skulle åka runt med en sådan registreringsskylt.


Allt går i cyklar. Minns min första present till maken, som då var min pojkvän. Köpte en t-shirt åt honom med Musse Pigg på. Då var det företaget Gul & Blå som sålde dom. Det var i slutet av 1970-talet. Nu är Musse tillbaka. Både hos Desigual och här hos Lacoste. Love it:-)


Veckans höjdare: Såg dessa vad-det-nu-är och skylten vid kassan hos den lokala ICA. Alltså julenisse antar jag är en tomtenisse, men vad f*n är ett flowpack. Pillade lite på förpackningen som kändes som inplastade marshmallows. Med andra ord så blev jag absolut inte klokare.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Ska det vara skumtomtar? Skumt ... Flowpack är när produkten stoppas i en lång korv och det smälts ihop emellan liksom. Vad en konsument ska med den information till är ju obegripligt. Påse, förpackning ... Varför röra till det?!?!

Skulle inte heller vilja ha den reg.skylten.

Ama de casa sa...

Men hur kan du lämna oss med en sån cliffhanger? Seså! Iväg med dig nu och köp såna där Julenissar i flowpack och öppna så vi får veta! (Om du inte gillar dom kan du skicka dom till mig - dom ser goda ut ;-) ).

En angreppsväg låter lite... vad ska man säga... burdust?

Musse hade jag också på tröjor på 80-talet, men inte en sån där fin :-)

En Ko-skylt till bilen skulle jag vara stolt över - jag gillar kor :-D

Marina sa...

Inte bara tomtarna som är skumma här, den där angreppsvägen låter mer än skum!

Åke sa...

Nu blandar du till det bra :) Angreppsvägen är det precis som det låter: Vägen skall vara fri! Här ska ingen parkera eller vara i vägen typ. Kul story om Micke Mouse :) Var inte Musse den första figuren i Disneys serier? Flow pack ja... måste vara ett 08 uttryck ;)

Ditte sa...

Tack för en lärorik skyltsöndag och med humor. Och ordet eller uttrycket angreppsväg hade jag inte sett tidigare. Hoppas Räddningstjänsten vet vad som menas. Vad gäller "cow" hade jag bytt skylt. Genast. Nu är det min tur att bli lite nostalgisk för "Mussetröja" från Gul&Blå samt deras jeans och jeansjacka hade jag på 70-talet. Kul att Musse nu gör ny entré.
En "Julenisse med flow" har jag heller inte sett tidigare. Men den norska tomten lär ju ha flyt i alla fall. Med vad - är ju en annan historia.
Flera skyltskratt här.

byblixtra sa...

Alltså. Jo, visst kan man åka omkring med en registreringsskylt med "COW" på. :-) Det kan få folk att le när de ser skylten.

nalta norrland sa...

Jo jag vill ha en ko cow skylt älskar kor 🐂🐄🐮
Har varit på bio med Elin å yes filmen var så jäkla bra 👌
Alternativ till attack och räddningstjänst... känns väl inte som just de bör gå till angrepp 🤔
Musse Pigg är otroligt pigg för sin ålder 😊

Paula sa...

Att du inte köpte flowpacken, du kunde ju sparat 1.70, inte fy skam! Åsså hade du fått en massa flow också, flyt förstås, jag skulle behöva flow! Angreppsväg, vad är det för rappakalja! Det låter i mina öron som ett ganska allvarligt brott! Kossan hade jag gärna åkt runt i...

Geddfish ♥ sa...

Jag kniper åt mig Musse Pigg, jag. Han är pålitlig och älskad! Det räcker för mig för att bli glad.
Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Räddningstjänsten verkar lite aggressiv tycker jag :) Tycker bilägaren det är skämmigt så går det ju att skaffa en personlig skylt, MUU kanske
Jag har testat en julnisse, kändes som att tugga söt luft.
Länkar upp nu.

Klimakteriehäxan sa...

Hotfullt räddninstjänstagerande ...! Kan undra om vi sågs på Gul&Blå när det begav sig? Deras jeans var man ju TVUNGEN att ha! Bl a.

Klimakteriehäxan sa...

PS julenissarna är väl flytande ?????

Susanne sa...

Angreppsväg lät lite läskigt tycker jag iaf.
Blir så himla glad att Musse är tbx igen, han fyllde 90 år som tecknad serie häromdagen.
Ha en härlig måndag

Christian Lehmann Gisler sa...

Den första skylten var sannerligen anmärkningsvärd, fattar inget heller....
...en personlig registreringsskylt skulle jag vilja ha, men priset är för högt, den som du hittat var lätt att komma ihåg iaf...
...julenissar har de sålt i flera år hos oss, samma som skumtomtar fast större, men flowpack, ja ja, huvudsaken det låter häftigt! :)

Anki sa...

Här har du fått till det igen! Angreppsväg ... ja, men brandmännen angriper ju elden, så ... varför inte :)
Svårare det där med de skumma tomtarna i flowpack ...

Anni sa...

Jomen precis som Susanne skriver; Musse fyllde nittio år häromdagen! Still going strong, får manväl säga. Fantastiskt varumärke.

Visst är flowpack och julenisse konstiga ord båda två? Skumtomte i plastförpackning borde det väl heta? Såg nyss recept på snaps/pannacotta/glass med skumtomtesmak. Bläk.