torsdag 15 november 2018

BrexitFinns det några fördelar med Storbritanniens utträde ur EU – Brexit? Den sedan 29 december 2017 svengelska make tycker inte det. Inte alls. Han tycker att det hela är ”a bloody mess”.

Underhållande BBC World News
Nyhetskanalen BBC World News rapporterade i stort sett hela dagen igår och idag om Brexit-soppan. Å här såg jag faktiskt några fördelar med utträdet.

1. Under två dagar slapp jag lyssna på ”news”, ”fake news” eller twitterflöden från den amerikanska presidenten.

2. Det är faktiskt himla underhållande att se hur det går till i det engelska ”House of Commons” med dessa artiga ”my Right Honourable Friend”-fraser, alla instämmande "hear, hear" och allt hoppande upp och ned i timmar. Japp, alla reser sig och sätter sig varje gång en ny parlamentsledamot får ordet. Det enda som saknas här är peruker på parlamentsledamöternas huvuden.

3. Intressant och spännande är också att BBC presenterar nya ansikten som intervjuar såväl politiker som experter.

4. Ett riktigt gott skratt fick jag när en expert två gånger använde ”Good Gracious me” under intervjun. Där gick tanken direkt till Peter Sellers och Sophia Lorens låt från 1960 här. Ni som är födda det året och senare lär dock inte minnas;-)

PS. Den dagsfärska bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Eller vänta nu, visst påminner den en aning om de röda engelska postlådorna. Det står förresten ”Blind” på instrumentbrädet – errrmmmhhhhh. DS.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Har just lyssnat på Theresa May på BBC-TV.
Ibland hittar jag mötena du skriver om.
Vilken skillnad på US Congress och Britains
Parliament! Britterna kan var oförskämda på
ett roligt vis.
Gillar också "Here,here", när dom håller med en talare.

Kan inte tänka mej, att May skulle säja till en reporter;
"What a dumb question! I´ve been watching you. You always
ask dumb questions." Det var vad Trump sa till en svart
kvinnlig reporter.

Ruth i Virginia (där det SNÖAR!)

Geddfish ♥ sa...

Vilken häftig EUmoppe, eller vad det nu är ;) perfekt till mig, som inte kör stor bil längre. Och "blind" haha, det är ju jag, när jag är ute och snubblar. En får skratta åt sig själv.

Visst kommer jag ihåg Peter Sellers och uttrycket! Såpass old är jag.

Dessa engelsmän.

Kul att vara i farten i blogglandia igen, tycker jag, för min del.

Anni sa...

Stackars britter, jag undrar hur det kommer att gå för dem. De är onekligen av en egen sort, men det lär vara få som fattat vad som egentligen kommer att hända efter mars. Och jag som ska försöka ta mig dit då! Får väl fylla i sådana där blanketter om vem jag är och varför, sådana som man fyllde i förr i världen.

Sött fordon, det är något speciellt med röda fordon oavsett storlek.

nalta norrland sa...

Tänkte faktiskt på Din engelske make idag då jag såg nyheterna och det handlade om Storbritanniens utträde ur EU.
Att det verkar vara mer håll igång bland de engelska politikerna än här i Sverige fick mig att tänka på uttrycket Polsk riksdag... riktigt vad det uttrycket kommer från vet jag icke, däremot sa min far så.

FREEDOMtravel sa...

Man vet ju inte riktigt vilket som är värst, nyheterna om Brexit eller nyheterna om vår svenska politiska situation ...

Ditte sa...

Har följt lite av detta både via BBC och spansk tv. Ja, lite från "Aktuellt" också. Flera tillfällen till skratt och av skilda anledningar. Underhållande är det och viss oordning . Hade också rejält dragit på smilbanden om jag hört "Good Gracious me"och tänkt på det som du gjorde.
Bilen - eller vad det nu är, förknippade jag med Brexit. Det blir väl denna typ av fordon som då blir gällande i landet. Att det sedan då står "Blind" på instrumentbrädan kan ju tolkas lite hur som...

Paula sa...

Haha, vilken sötnos till bil! Men den skulle nog välta om jag framförde den här på våra dåliga och krokiga vägar! Ja idag var det mycket May o Brexit och mycket Annie Lööf i nyhetsflödet. Förstår att din man är mera insatt i för- och nackdelarna, många vill ju ha en ny omröstning. Och May vill man ha bort, även i det egna partiet...tja, politik verkar vara lika rörigt oavsett vilket land man tittar på.
Så du föll inte för min makaronilåda? haha, nej comfortfood är sällan vackra, det är inte deras uppgift. De ska bara vara lättillgängliga och lättuggade förutom goda förstås.

BP sa...

Svar till Ruth:
Ja du, det är en himla skillnad mellan amerikanska och brittiska politiker eller "Presidents" och "Prime Ministers". Såg på BBC när Trump gick ut mot en CNN reporter också och kallade honom bland annat för "you are a terrible person". Men nu har ju CNN inlett en "law suit" mot presidenten. Ja, ja...

Britterna är betydligt mera coola och mera "falsely polite" mot sina egna och sina opponenter. Jo, jag tycker precis som du att spektaklet är ganska underhållande. Å jag som egentligen inte är ett dugg intresserad av politik. Men "dramakomedi" gillar jag.

Å i Sverige är det ju inte speciellt roligt heller just nu. Men vi pensionärer får väl en liten ökning i lönekuvertet från och med den 1 januari som jag har förstått det. Men polisen kammar noll.

Ja, med alla gängskjutningar i framförallt Malmö och stor-Stockholm så vet jag inte riktigt om den prion vr rätt eller fel...

Ama de casa sa...

Scener från ”House of Commons” kan verkligen vara underhållande. Man tror knappt att det är sant, ser och låter verkligen som nåt sorts skämt. Inte så värst seriöst, alltså. Men underhållande, och sen ÄR det ju seriöst också även om jag inte upplever det så :-D

Låten känner jag igen, trots att jag är född 1960. Men i den svenska tappningen "Oj då kära nån!" :-)

Bilen (eller vad det är) var verkligen söt :-D

Eva på Seniorvinklat sa...

Underbart inlägg om Brexit, Beate. A bloody mess verkar det sannerligen vara. Vågar man hoppas på att May blir nedröstad!? Rena teaterföreställningen att kolla House of Commons i aktion. Den lilla röda -vad det nu är- är skitgullig.

http://kraka.moah.se sa...

För mig som reser till England lite då och då innebär det diverse försämringar. Men det är väl bara att hacka i sig och gilla läget.

Ha en bra fredag!

KajsaLisa sa...

Den stora fördelen är tre flaskor Pimms i taxfreen på Gatwick :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Läcker bil, moped....sak?

Carita Liljendahl sa...

Även om jag inte kan påstå att jag är 100 procent insatt i Brexit, är jag benägen att hålla med din make... tror inte dom vet vad dom röstade om, eller vad dom eventuellt åter ska rösta om...

Eva Trillian sa...

Jag kanskeär äldre än jag tror - för den låten kunde jag ju till och med lite text till :) Peter Sellers :) <3