söndag 11 november 2018

Skyltsöndag #183

Lärde mig ett himla roligt, briljant och genialiskt uttryck hos Anki igår: 3D-väder, alltså Dis, Dimma, Duggregn. Novembervädret blir genast lättare att uthärda med 3D-väder, eller vad tycker ni;-) Och efter 6 dagar med 3D-väder blir det uteslutande inomhusskyltar hos mig idag.

Att tänka efter före
Att tänka efter före har ju aldrig varit min styrka precis. Men om jag inte hade lagt upp mitt bidrag till Sannas ”Weekly Photo Challenge” - Gul - som vanligt i tisdags så hade min Skyltsöndag platsat perfekt även där;-) Och hade jag observerat hennes tema för nästa vecka ”Bakelse”, så hade jag absolut inte bjudit er på en Gustaf Adolfs bakelse redan i tisdags heller;-)
Om ni tycker att bilderna kunde ha varit bättre så kan jag berätta att Kexchokladen såklart låg strategiskt placerad vid kassan hos den lokala ICA. Då jag råkade vara först i kassakön, kunde jag liksom varken arrangera bitarna eller ta alltför lång tid på mig att fota. Bra ursäkt eller hur;-) Tycker dock att texterna på förpackningarna är riktigt, riktigt bra och förtjänar vara med i dagens Skyltsöndag.


Här fortsätter dock min gulröda tråd. Fyndigt, va’;-) Det är ju Fars Dag idag så… Observera portionssnuset mellan bokstäverna "M" och "T" på den gula skylten. Förstärker liksom känslan av Fars Dag på något sätt;-) Å den där fruktansvärt töntiga reklamen för Media Markt i rött visar ju skyltar den också, t o m med tre landslagsspelare i fotboll:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Åke sa...

Ho ho kalasinslag på den supergoda 😂 Nu får man allt ge sig in på den lokala supermerketeringen och fråga på...

Åke sa...

Jo just ja! APPA pappa... farsan fick ingen användning för sånt... 6 foot under backen... kanske inte har täckning ens... Men jag gläds åt dem som kan apppa 🤗

Eva Trillian sa...

Gult lyser upp - härligt uppmuntrande meddelande gör det också :)
Sv: Tack för tips om Susjos Berlinresa :) även om jag redan koll på den!

byblixtra sa...

Hmm...undrar om den som satte dit portionssnuset vill att man ska läsa "glöm pappa?". Eller så hamnade den bara där i förbifarten på väg in i butiken för att köpa något till pappa. :-) Nå, det kan vi bara spekulera om. :-)

KajsaLisa sa...

Härliga uppmaningar, får alltid dåligt samvete när jag köper godis Jag gnuggade faktiskt på skärmen när jag såg den. Far har mycket riktigt satt sitt bomärke där.
Länkar upp nu.

Klimakteriehäxan sa...

Haha jag gjorde den reflexionen (om Gems och Bakelse) när jag såg det inlägget! En sån trevlig kexchoklad skulle ha suttit fint nu ...

Susjos sa...

Nu blev jag sugen på kexchoklad, för det gillar jag faktiskt i sockerväg!
Underbara färgglada och gula skyltar, passar perfekt denna gråa söndag i november!

Ditte sa...

Perfekt med kexchokladen! Och textens budskap gick fram. Tänk om du stått i kassan och arrangerat om dem. Kan se framför mig blicken i ögonen på de bakom dig. Jag har ju inga 3D dagar här. Blir mer 3B dagar. Blå himmel, blått hav och behagligt.
Den gul-röda tråden är bra. Men snuset på den gula skylten är att ta i. Och Media Markts reklam skulle behöva ett uppsving.
Men de gör kanske sitt bästa.
Härlig skyltning som vanligt och med ett leende.

Anki sa...

Tänkte på det där med bakelsen när jag såg ditt inlägg, men tänkte att du säkert hade en plan och hade fotat flera bakelser :) vet inte hur jag ska lösa den uppgiften - dåligt med konditorier här ... och inte brukar vi äta bakelser heller :)
Unexpected? Fars dag är väl knappast oväntad! Kul skylt i alla fall! Kexchokladens meddelanden på omslagen är trevliga och får väl även den mest nerslagna att dra på munnen :)
Svar: Visst var det lite kul med de engelska översättningarna - ungefär som Googles :)
Tack själv BP för att du fortsätter förvalta Skyltsöndag. :)

nalta norrland sa...

Go å gla' kexchokla' eller hur var reklamen... Pernilla Winberg var det väl? Nån slalomtjej i alla fall...

Emma, Sol som sol? sa...

Mmmm ... Mar ... Kexchokla ...! Gu va gott!

Ama de casa sa...

Oooo... Kexchoklad tillhör mitt absoluta favoritgodis! Men det var många år sen jag "tillät" mig att äta en sån. Undrar om jag inte ska unna mig en nu idag? Dom finns att köpa tvärs över gatan. Måste väl vara ett perfekt konvalescens-godis? ;-)

Minns när jag åkte med ett tjejgäng till Åland 1979. Då lyckades jag sätta mig på en kexchoklad - du kan ju gissa hur det såg ut i rumpan efter det? Jodå. Jag skämdes, särskilt som det tog ett tag innan jag upptäckte det och kunde gömma det hela bakom en tröja knytt runt midjan :-D

Anonym sa...

11 november 1918 - Hundra år sedan Första Världskriget slutade.
"The was to end all war"

Kexchoklad är bäst!

Ruth i Virginia

Christian Lehmann Gisler sa...

Du köpte väl alla de där kexchokladen till gubben din, eller?

Paula sa...

En fläkt av storstan fick jag här, tack för den! Inget jag saknar kan jag säga... alltid kul att se vad du bjuder på!

Anni sa...

Saknar kexchokladmönstret på skidåkarlandslaget, det var så otroligt effektivt och lätt att känna igen. Jag har en cykelhjälm med mönstret, den gillar jag - vann den i en tävling en gång.