tisdag 27 november 2018

Gems weekly photo challenge: Vecka 48 – ”Nytt”

Kan lugnt säga att jag hade gått bet på det temat om det inte hade varit för ett mejl som damp ned i inboxen igår kväll. Mejlet kom från Helena som tillsammans med Peter driver resebloggen Freedomtravel:


Klart jag hjälpte Helena, men undrade vad hon egentligen menade med ”ankartext” och ”Domain Authority” (DA), som jag har en hyfsat variant av enligt henne.


Nytt ord 1: Ankartext; nytt ord 2: Domain Authority


Om ni är nyfiken på er Domain Authority kan ni klicka här. Berätta gärna vilken DA ni har. Med detta hoppas jag att det inte bara är jag som lärt sig nåt nytt idag utan att ni också har gjort det.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera nya saker hittar ni här.

PS. Nytt för mig var även det faktum att denna tisdag kallas för ”Giving Tuesday”. DS.

24 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

23 hade min lilla blogg så det var väl ganska OK med tanke på besökarantal och så.

Intressant där med DA och vad det står för. Det är mycket man ska ha koll på, i alla fall om man ska driva en blogg för att få in pengar att leva för.

nalta norrland sa...

Kunde ju inte kolla då min blogg typ icke finns ;-)
Men kul att lära sig nå nytt :)
Hade aldrig hört talas om något av de ord Du bloggade om...

Johanna sa...

Alltid lär man sig något nytt. Och klart man vill hjälpa till. Jag skall kika på mitt, men tror inte den har så högt haha :P

nalta norrland sa...

svar Nä det är inte alltid en 0 som blivit för mycket, vad sägs om att jag gick 24tusen steg medan jag låg i badkaret ;-) mobilen låg på köksbordet.

Ditte sa...

Verkligen kul vinkel på veckans tema och nytt var för mig ordet "ankartext" och vad det innebär. Visste inte skillnaden mellan länk och ankartext. Ska titta in på "Domain Authority". Kul att se var man hamnar. Men inte särskilt viktigt. Jag vet ju via Google Analytics hur många som läser min blogg och får via det verktyget veta det mesta. Men kul att kolla även "ranking".

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det har jeg aldri hatt noen ord for, men nå vet jeg hva det er...

Hva er en ankertekst?
DEL SIDEN:
En ankertekst er en klikkbar tekst som følger en link til en nettside eller et nettsted. Vi i MarkedsPartner bruker rød tekst på ankerteksten til ordlisten. Teksten forteller lesere og søkemotorene at du linker til noe. Linkene kan være interne (linker til andre nettsider på nettstedet ditt), eller eksterne (linker til innhold på andres nettsted). Felles for begge er at linken beskriver hva slags innhold det er på siden.

Greit å bli oppdatert! Ha en fin uke ;:OD)

Susjos sa...

Va spännande! Gick genast in och kollade ,och min blogg låg på 29, inte så dumt i alla fall!


Svar: Visst läste jag lite fort och fel vad gäller Seamens Library!! Haha!!

Husbilen-Ellen sa...

För mig var det mycket nytt! Kul och bra att kunna hjälpa till!

Anki sa...

Spännande och absolut helt nytt för mig ... ska kolla sen... nu ska jag åka till Ugglebo och ta hand om Charlie :)

FREEDOMtravel sa...

Haha, men så trevligt om jag kunde bidra med något nytt då ;) Som någon skrev så behöver ett mått som Domain Autority inte alls vara viktigt, men det kan också ha betydelse om man vill ha lite större synlighet på nätet. Det beror ju på vad man är ute efter. Hur som, stort tack ännu en länk med fin ankartext då!! :)

Biggeros sa...

Ja, ankartext har jag hellee inte stött på men länk. Däremot så har jag stött på DA
Man lär sig något nytt var dag. Bra att du kunde hjälpa till🤗

Ama de casa sa...

Oj! Det var verkligen en nyhet för mig också. Så mycket grejs det finns som man inte har en aning om, och förvånad blev jag när det dök upp siffror när jag pickade in min url. Hur vet dom ens om att min lilla blogg finns...

Jag blev lite mer trovärdig än du, fick 36 i "DA". Men det beror nog på att jag ganska ofta i min blogg talar om att jag aldrig ljuger ;-)

Violen sa...

Överraskande inlägg! Kreativt och lärorikt! Har googlat på ankartext och nu har jag lärt mig något NYTT!

Geddfish ♥ sa...

Nu fick jag ett nytt vetande. Fast om det var nödvändigt, det vet jag inte. Jag hade 27, så jag är inte så trovärdig. Men annars får jag all statistik till mig, men bryr mig inte så mycket längre.

Anni sa...

Japp, jag lärde mig något nytt!
Intressant är att min blogg har olika DA beroende på om jag har .se eller .com - något som google (?) ändrar beroende på var jag befinner mig (alltså ändelsen ändras tillfälligt om jag är i utlandet när jag skriver). Kikar jag på .se ligger DA på 21, men på .com ligger det på 91.

Stare Ström sa...

Då har jag också lärt mig lite nytt!

Klimakteriehäxan sa...

Tack, nya ord för mig också. Och så blev jag ju tvungen att kolla min egen "Domain Authority" som blev 35. Vilket inte gjorde mig mycket klokare.

KajsaLisa sa...

34 på domän och 39 på sida, bra eller dåligt inte en susning, men det har nog med ankartexten att göra :)

Carita Liljendahl sa...

Här lärde också jag mig mycket nytt - tack!
Och ett bra bidrag till NYTT - och dessutom påminde du mig om fotoutmaningen... veckorna rusar som snabbtåg på räls!

Helén sa...

Trots att jag jobbar med webb och även kan en del om sökmotoroptimering och annat tekniskt kring hemsidor så var detta nytt för mig. Kul och spännande! Jag ska ta med mig detta till jobbet och prata med mina kollegor om hur stor vikt man ska lägga på just DA. Min blogg har ett värde på 23 så jag får väl vara nöjd.

Paula Merio sa...

Men kära nån så mycket nytt och spännande! Jag har också besökt Freedomtravels blogg då och då men jag reser så lite och bloggar inte om resor så det har bara blivit enstaka gånger. Men så härligt att lära sig mera nytt om datavärlden. Måste nog in o kika på vad jag har för värde på min blogg...
Tänk ibland ramlar bara grejerna i famnen på en och det är bara att tacka och ta emot! Superbra för alla oss läsare av din blogg också, nu har jag lärt mig något nytt även idag. Ha nu en fin första advent

amo sin blogg sa...

Så artig vinkling på temaet Nytt.
Supert.

byblixtra sa...

Ja, här fick jag lära mig något nytt. :-) Bra inlägg! Ska kolla bloggens DA.

MargaretaG sa...

Kul med ny kunskap även om jag kommer in sent och läser på ett "gammalt" inlägg men det har skett en ny stor förändring hemma hos oss i veckan så datorn i egenskap av fritid har inte kunnat prioriteras men nytt och kul känns det, speciellt för en nära.

Men du är verkligen kreativitetens kvinna och det är kanske här jag borde hitta min egen inspiration till något.

Ha det gott, även om jag nu borde vara inne i nästa tema, men något skålande blir det inte i kväll.