fredag 9 november 2018

Favoritfärger

Ni som har följt min blogg ett tag – och ni är många – vet att orange, limegrönt och lila är tre av mina favoritfärger. Men vet ni vad, jag tycker mycket om grått också. Den färgen är inte ett dugg tråkig. Man kan nämligen kombinera den med mina favofärger, till exempel. Tyvärr funkar det inte så i naturen. Efter fem gråa dagar utan minsta inslag av orange, limegrönt och lila blir det liksom inte roligare än så här idag;-) Bilderna är dagsfärska.


Redan klockan 14:15 tänds belysningen på innergården.


Ni som gillar levande ljus vill kanske satsa på jultomtar med röda respektive gråa mössor som brinner ner. Ljus i all ära denna mörka årstid, men här man gått aningen för långt tycker jag.

10 kommentarer:

Ama de casa sa...

Du glömde en av dina favvofärger - ROSA!!! :-D

Jag gillade tomtarna! När dom har brunnit ned är väl julen slut? :-)

Ditte sa...

Jag tycker du fått till vackra grå bilder. Vad gäller grått, är det ju som du skriver, fint att kombinera med andra färger. Helst! Har ju turen just nu att ha ljust till ca 18 så det blir viss skillnad.
Ljus tänder vi men tomteljus kan lätt undvaras.

Susjos sa...

Ja jösses, idag var det ännu gråare än igår, eller?
Hade fullt sjå att hinna ut och springa innan det blev för mörkt i spåret idag!
Alla ljus denna årstid är okey, även dessa tomteluvor, de lyser ju upp, hihi!

Svar: Jodå, det bjöds på öl och vin (bag in box) med alkohol i på "gravölen " igår, och såklart kände du igen vår färgglada förlossningsläkare!

Anki sa...

Jag gillar också grått ... för visst är det en färg som framhäver alla andra färger! Tomtarna är väl inte riktigt min stil, men om man tänder på luvorna så lyser de ju upp en stund i alla fall :)
Tack för alla uppskattande ord hos mig :)

Klimakteriehäxan sa...

Mittenbilden är riktigt riktigt fin! Och grå, visst.

Christian Lehmann Gisler sa...

Vad då? Ska man inte bränna upp tomtarna menar du ?!? :)
När det är så här grått ute om dagarna och det nästan aldrig är ljust, DÅ är det bra att man kan lysa inifrån...tror du gör det faktiskt! :)

Biggeros sa...

Ja, det är jag nog för snål för att bränna ner tomten. Det finns bättre sätt att tända ljus för att få julkänsla. Ja, gult är väl inte min favvofärg men däremot gillar jag senapsgult eller lejongult. Min favorit färg är ju rosa och har alltid varit. Visst går grått till det mesta men i vardagen så klassas färgen som en tråkig färg. Ja, om man ska prata om den gråa vardagen🤗

Marita sa...

Klatschigt grått 👍

Carita Liljendahl sa...

Det blev riktigt fint!
Tomteljusen är också fina, men jag skulle inte köpa ett sånt för att låta det brinna ner... för 40 euro?

Eva Trillian sa...

Det grå blir ju extra vackert med en färg som kontrast (svårt att hitta det i vädret och omgivningarna ute så här års ;) )! Men nog kunde julen vänta lite till?