söndag 15 juli 2018

Skyltsöndag #166

Drygt två timmar innan finalen är det ju självklart att jag laddar upp med en fotbollsrelaterad skylt. Jag menar jag har ju på något konstigt sätt lyckats med att få med nåt ”fotbollsaktigt” i mina inlägg i stort sett under hela fotbolls-VM, så varför sluta nu;-) Märkligt nog upptäckte jag just den här skylten hos den lokala ICA först igår.


Den här skylten hittade jag i Drakenbergsparken på Söder i veckan. En park som bjuder på allt från pubar, restauranger, lekplatser, solstolar, fikaställen med mera till just det som efterlyses på skylten. Stockholms stad har lyssnat på Martin och har anlagt en kryddträdgård modell XXL. Man har även byggt ett litet ”hus”, där man har tillgång till vatten och krattor för att hålla kryddorna vid liv. Kostnadsfritt och alla kan ta för sig. Fantastiskt!


Just ja. Vet ju att bilar med dubbdäck inte får köra på Hornsgatan i Stockholm under vintern. Men det var först i veckan, när det var 25 grader varmt som jag upptäckte förbudsskylten. Å vet ni vad, förbudet infördes redan den 1 januari 2010. Ooooops!


Här kommer veckans höjdare som jag skrattat gott åt när jag väl ”slängde in” den i Google translate. Fotade den svenska varianten av skylten (trodde jag) och la upp den till Skyltsöndag #162 här. Men sen så…

Alltså ”agaaga annaga” är somaliska och betyder ”till din mamma”. Hela rubriken enligt Google translate betyder ”Mitt i oss lär vi oss att fira”. Å jag trodde i min enfald att reklamen gällde gratis simskola i Stockholm. Med andra ord förstår jag lika lite nu som jag gjorde när jag såg den svenska versionen av skylten.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

13 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Som en mäklare sa till mig: Google Translate lever sitt eget liv. Misstänker att det fortfarande har något med simskola att göra eftersom det antagligen gäller barn födda 2011-2012.

anemonen sa...

Nu är jag tillbaka lite försiktigt. Stadsodling med kryddor och blomster var ju helt perfekt. Får de bara stå kvar så inga marodörer förstör så är det ett utmärkt tilltag med dessa odlingar. Som du nog redan vet är jag ingen fotbollsfantast men har ändå hängt med lite grand. Visst kan en fotbollsfest bli godare om man handlar något gott till matchen. Det där känner jag igen fast med hastighet. Utanför där jag bor hade det plötsligt blivit 30. Det var min gubbe som upptäckte detta och sa till mig annars hade jag åkt dig för fortkörning. Nåväl hoppas allt går din väg med matchen och ha en fin vecka.

FREEDOMtravel sa...

Oj, den där somaliska skylten var krånglig! Hoppas att den är begriplig flr somalierna! Google translate är ju inte tillförlitligt alltid. Tror även att det finns flera varianter av somaliska (har jag för mig).

Geddfish ♥ sa...

Google translate är väl inte optimal, ger bara en hint.
Fotbollen? Har inte hört grannen tjuta än. Jag undrar jag, hur mycket man får spela hög musik på sin balkong på dagtid.
Underbart väder igen och igen. Äter ute (fast inne på min balkong) underbart.

Klimakteriehäxan sa...

Några av oss har verkligen fått lära oss var det råder dubbförbud ... och Google translate är verkligen inget att lita på!

Klimakteriehäxan sa...

PS synd att fel lag vann ... jag hade gillar en kroatisk seger!

Susjos sa...

Visst fick du med lite VM-fotboll i din skyltning, snyggt! Å vi får väl gratulera Frankrike till guldet, fast jag höll på Kroatien! Jättekul att Tobbe kom två på ert tips! Visst var det han och kompisen Y som var här i går kväll och sov över! Både maken och Tobbe har gillat ert fotbollstips! Jag blir inspirerad och ser fram emot nya mästerskap där man kanske får vara med och tippa!!
Blir lite tomt nu när VM är över....
Kram!

Paula sa...

Haha, vilken kul skylt på somaliska. Men inte fattar jag texten heller... Vet du, jag träffar fru Elde varje vecka, hon brukar titta in på loppis med sin lilla hund som hon skaffade när Bengt dog. Hon är så gullig och rar, konstnär även hon. Jo , jag har träffat honom också flera gånger, somrarna tillbringade han ju här.

KajsaLisa sa...

Ha ha, sista skylten är underbar, gillar hur du beskurit ansiktet. Okej, jag skall lämna in Opeln på däcksbyte :)
Länkar upp dig nu.

Ditte sa...

Ja, Söder är ju framåt med en hel del inom olika områden och Drakenbergsparke är en av de parker där det hänt en del. Finns ett gäng itll, vilket är bra. Dubbdäcksskylten sitter nog uppe hela året precis som "fvarnng för svag is" so jag såg nu i juli. Besparingsåtgärder kanske är svaret på att de får sitta kvar.
Sen somaliska skylten var toppen och budskapet finns runt om i Stockho,m på olika språk och det handlar om gratis simskola (Har sett den även på japanska och kinesiska också)
Och fotbollen är över, hann se delar halva matchen idag. Undrar om det blev en godare fotbollsfest.
Kul skyltar och du fick med lite gult i alla.

Åke sa...

Jag skrattar gott åt dina underbara färglada skyltar :) Mina kommer 40 mil norröver dig...

Ama de casa sa...

Härlig skyltning! Men nu kommer du att drabbas av postfotbollstrauma, eller? Fast jag tyckte nog att det räckte nu - äntligen fick ett lag som jag höll på vinna. Fast jag höll på dom bara när det fanns två lag kvar att hålla på ;-)

Kul idé med odlingarna!

Anni sa...

Bra kombo av udda skyltar! Kul med stadsodlingen och bra med simskolan. Ser skylten om dubbdäcksförbud och kan inte låta bli att fundera över hur en dieselförbudsskylt kommer att se ut?