tisdag 3 juli 2018

Weekly photo challenge: Vecka 27 – ”Action”


Foto: fifa.com

Foto: Aftonbladet

Foto: Aftonbladet

Ett väldigt passande tema idag, otroligt vältajmat måste jag säga. Sverige slog nämligen Schweiz med 1-0 i eftermiddags och tog sig till kvartsfinal i fotbolls-VM. (Laget gjorde med andra ord precis som ja sa i bloggen igår;-) ) Det var mycket action på planen, där Schweiz samlade på sig hörnor medan Sverige plockade ihop målchanser, speciellt i första halvlek. Nu börjar detta VM likna sommaren 1994. Sverige kanske gräver brons i Ryssland den här gången. Gräva är ju också en slags action om man säger så;-)

Matchen
Matchen var annars ingen direkt höjdare. Felpass och dåliga uppspel dominerade i båda lagen. Men vad spelar det för roll? Ingen alls. Forsberg som hittills under turneringen inte kommit upp till vanlig klass gjorde sin bästa match och satte segermålet via schweiziska backen Akanjis fot. Det gjorde med andra ord inte ett dugg - för Sverige alltså - att Schweiz hade båda sina två mittbackar avstängda. Nu väntar kanske en gammal klassiker i kvarten - Sverige-England.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera actionfyllda bidrag hittar ni här.


20 kommentarer:

Christian Lehmann Gisler sa...

Det här är vad jag kalla LAGSPEL! :)

Ditte sa...

Perfekt tolkning idag till veckans temaord. Och action var det helt klart, både på läktaren- svenska sidan och på planen. Jag tycker det svenska laget rörde på sig och hade ett bra försvarsspel- Och kanske har laget anammat min tanke om att det är att vinna som gäller och släppt tanken på att de är glada för att få vara med. Sen om det blir vinst är ju en annan sak. Men inställningen är viktig. Kändes som att det var ett lag som spelade- Jätteroligt!
Och visst är det action i att gräva också- Men jag är inne på att de gräver efter guld.

"LillaSyster" sa...

Jo tack det var action i den matchen - såg ju inte hela men jag såg från målet och nästan hela tiden till slutet - lagade mat samtidigt. Så det var action här också, veva potatisskalaren och springa upp och ner i trappan för att kolla vad som hände i matchen. Härlig tolkning! =) Kram på dig

Vilt og vakkert sa...

Heisann, kan bare si lykke til videre, og det blir da enda mer action!

Geddfish ♥ sa...

Jättefin och passande tolkning av temat! Nog var det action, alltid!
Var på stan, där var heldött, men såklart, jag vet ju vart folket fanns ;)

Johanna sa...

Tycker det är bättre de gräver guld istället ;) Fast så bra går det nog inte.... medalj finns ju ändå lite på kartan. Sitter och tittar på vem vi får möta...

Tack för du gillade i´mitt bidrag till skyltsöndagen

Jacob sa...

Tre segrar till så är det klart !!!

Anki sa...

Ja, se det var action det! Nu ska de svenska grabbarna bara slå England också - antar att det blir extra spännande hemma hos er då :)
Jag såg matchen och ja, du och några till har nog rätt - fotboll är riktigt kul! :)

Steve sa...

En klassiker blir det och sedan väntar................

Ama de casa sa...

Ja, det var verkligen otroligt spännande och till och med ÄNNU mer action i matchen mellan England och Colombia. Fast inte på ett bra sätt då. Påminde fläckvis mer om wrestling än om fotboll, speciellt i första halvlek. Men OJ vad spännande även där på upploppet.
Du hade rätt - som vanligt. Ska bli kul att kolla på Sverige - England på lördag :-)

Annette sa...

Jag som inte brukar se på fotboll har nu sett alla Sveriges matcher, och den här senaste var ju väldigt spännande. Litet kaxig målgörare när han intervjuades, jag tyckte det såg ut som ren tur att bollen gick i mål, men det spelar ingen roll, huvudsaken att Sverige gick vidare, det blir ju betydligt roligare så :) Skall absolut titta på lördag också.

Åke sa...

Ja mini Foppa tog sitt ansvar igår, jag tyckte han drev på bra, dribblade och snurrade upp bra, räddade ett fint skott också. Hoppas att inte skadan är stor... såg inga intervjuer efter matchen... Pappa Foppa är säkerligen nöjd 🇸🇪

KajsaLisa sa...

Landslaget tajmade perfekt mot temat för dig den här gången.

Susanne sa...

Det blir en 1994-sommar =)

Johanna sa...

Ja Hugo gillar sina haj-shorts, han har ett par stycken till. Så de används flitigt! :) Får kanske köpa lite fler haj-kalsonger :)

amo sin blogg sa...

Perfekt innlegg til tema denne veke.
Gratulere Sverige med stor innsats i VM
Det blir spennande kamp i morgå !!
Eg skal heie med full hals.

Lukke til !

byblixtra sa...

Härligt inlägg och jag ska se matchen i morgon. :-)

Carita Liljendahl sa...

Innan jag kom in på ditt inlägg blundade jag och tänkte... action för BP är fotboll.
Och så var det! :-D

Helén sa...

Sverige gjorde det riktigt bra under VM och bjöd på en massa action.

Tomtan sa...

Dom gjorde det bra!!!!!