torsdag 26 juli 2018

Repris från igår?

Jo, kanske skulle man kunna kalla det här inlägget en (favorit i) repris från gårdagen, men det stämmer inte helt, för visst varierade vi oss idag;-)

Ölexpert?
Är ingen ölexpert alls, men Christian ville ha en recension av ölen Corona som jag visade igår. Alltså Corona, Sol och San Miguel är alla typiska sommaröl. De har en alkoholhalt på 4,7 procent och är väldigt uppfriskande när det är varmt. Skulle inte dricka dom under höst och vinter, då vill jag ha mera smak och ”sting”. Ölen kan såklart drickas i glas, men ofta halsar man dom direkt ur flaskan efter att ha petat ned limeskivan.

Variation med grekisk öl
Maken och jag är väldigt förtjusta i den grekiska ölen Mythos, som förresten har samma alkoholhalt som mina sommaröl ovan. När vi beställde två Mythos i kassan hojtade ägaren att vi skulle testa Vergina som han tyckte var mycket godare. Ja, det har sina fördelar att vara stammis;-) Vi tog en flaska var och maken köpte Vergina (5,2 procent alkoholhalt) rakt av, då den var ännu mindre kolsyrad än Mythos. Kolsyrade drycker av alla slag gillas inte här som ni ser;-)

Frostade glas
När vi sedan blev tillfrågade om vi ville ha frostade glas till ölen, var lyckan fullständig. Hann inte ens arrangera bilden och hann precis fota när isen var ett minne blott.

Mer variation kan jag tyvärr inte bjuda på i den 33-gradiga värmen. Nej, jag klagar fortfarande inte;-)12 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Varför variera sig när det funkar!?!

Jag har inte druckit öl på flera år! Det är inte så att jag inte tycker om det, bara inte lockar. Tar hellre ett glas vin eller kanske en sangria.

Geddfish ♥ sa...

Dagarna är sig ganska så lika, så jag känner detsamma. Jag är då glad åt värmen, men jag vet många som lider. Nu har jag en ganska sval lägenhet. Där vi bodde tidigare, åt ett annat väderstreck, där var det värre.

Jag tror jag tappat smaken för öl. Det står några fina flaskor i kylen och de bara står där som inventarier, typ. Jag älskar vin, om det är åldern, eller vad, det vet jag inte.

Ditte sa...

Trevlig och sbalkande variation. De ölsorter du recenserade gillar jag också sommartid och med lime. Mythos är också helt ok. Men jag är också förtjust i en del belgiska öksorter liksom några tjeckiska. Och frostade glas vill man gärna ha. Men de har nog en strykande åtgång i dessa dagar.
Jag klagar dock på värmen eftersom jag vill göra saker och värmen tar orken ur mig. Stockholm, inte ens Söder , är en hit idag i värmen. Och eftersom lungorn ainte är helt ok böir det lite knepigt med andningen i värmen. Gilla sinte heller.
Däremot njuter jag av kvällarna och då rycker vi allt ut på Söder.

Susjos sa...

Haha, var vi båda på grekiska kolgrillsbaren och drack öl idag, du i Täby och jag i Frösunda!!! Jag har också lagt ut en bild på en öl idag, Eriksberg- smakade gott i värmen! Mer kan man inte göra :-D
Nu är här så varmt i lägenheten så jag håller på att bäddar på balkongen!!! Puh!

Paula sa...

Även om jag numera gillar öl, vände först i 40-årsåldern, så dricker jag helst lättdruckna ljusa öl. Söta får de absolut inte vara, mörka är ofta det, men Mariestad går bra, iaf en flaska..
Trauma gillas mycket, krypande obehaglig. För visst har inte den sympatiska läkaren rent mjöl i påsen? Men, vad kan man förvänta sig, om man är bakjour o har druckit en öl eller två? Pappan är ju totalt wacko, han har ju tappat allt, inklusive jobb o fru...

Anki sa...

Ser helt OK ut ... öl smakar bra så här i sommarvärmen, men annars dricker jag nog hellre vin.

Ama de casa sa...

Det där såg väldans gott ut! Nuförtiden dricker jag inte så ofta öl, men en iskall på en uteservering är oslagbart när det är varmt ute och då helst i frostade glas :-)
Fortsätt att njuta av värmen!

FREEDOMtravel sa...

I Italien har vi oxå varmt, men det slår än så länge inte Stockholm. Som varmast kommer det upp till 31 grader på dan.

Steve sa...

De frostade glasen ser ljuvliga ut. Först en frostad sejdel mot pannan och sedan en kall Mythos, då blir värmen för en stund uthärdlig.

nalta norrland sa...

Dagarna ser relativt lika här oxå, blir som inte så mycket gjort då det är varmt och det enda som känns vettigt är att njuta av tillvaron :)

Husbilen-Ellen sa...

Ja, dryck av alla de slag går det åt i värmen. Vatten eller alkoholfri öl passar mig bäst, när det är så här hett.

Christian Lehmann Gisler sa...

Mythos har jag intagit några gånger, god öl tycker jag!
Tack för resten av recensionerna, kanske jag återkommer med några av de mina framöver....:)