torsdag 12 juli 2018

Slutet närmar sig


Jo, onekligen närmar vi oss slutet. Inte slutet på det underbara sommarvädret men väl på fotbolls-VM som nu pågått i nästan fyra veckor. Bara två matcher kvar - Belgien-England (bronsmatchen på lördag) och Frankrike-Kroatien (finalen på söndag).

Fick inte som jag ville
Tyvärr fick jag inte som jag ville, nämligen att Frankrike skulle möta England i finalen. Men man kan ju inte få allt här i livet.

Stor beundran för Kroatien och England
Kan dock inte låta bli att beundra detta Kroatien som efter två 120 minuters matcher orkade med en tredje och fajtade ner England. Stor eloge! Vilken framgång för landet med endast fyra miljoner invånare! Beundrar också England som åstadkommit sitt bästa resultat i ett VM sedan 1990. För en gångs skull insåg även den engelska (skandal-)pressen att så var fallet. Idel lovord för detta unga landslag från deras sida. Bra där!

Tips
Vågar mig knappt på ett tips för resterande matcherna. Hoppas på att England gräver brons i Ryssland på lördag. Finalen då!? Ja, Frankrike har 19-åriga underbarnet Mbappé och Griezman. Kroatien ställer upp med duracellkaninen Modric och Perisic som gått från klarhet till klarhet under den här turneringen. Håller på Frankrike, men vet det f*n. Oavgjort efter fulltid kanske och då Kroatiens fjärde förlängningsspel?!

PS. Bilderna jag lägger upp hr ingenting med inlägget att göra. Men det ser ni ju själva. De är dagsfärska och är tagna från Pont vid Hägernäs Strand. DS.

9 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Fotboll bryr jag mig inte om, men fina bilder. Folk njuter verkligen i värmen.

Geddfish ♥ sa...

Vackra somriga bilder, där folk ser ut att må gott i värmen. Underbart!
Det är ungefär det som intresserar mig. Skönt klimat.
Ha det fint!

Susjos sa...

Vilken sommar vi har , tror knappt det är sant! Helt i min smak, fast gräsmattorna här på landet vill ha regn, det börjar bli lite väl torrt! Har nu stått en timme bland myggen och vattnat lite i alla fall, medans maken intresserat sett ett program med Stephen Hawking!
Javisst var det överraskande att Kroatien gick till final, men maken informerade mej också om de duktiga spelarna i Kroatien som du också skriver om, vore kul om Kroatien vann tycker jag :-D
Ha en fortsatt trevlig kväll ��

Ditte sa...

Trevliga sommarbilder piggar upp.
Jag hade hoppast på vinst för Kroatoen och så blev det. Vilket strongt lag! Och ungt! Och jag hoppas nu nu även att Belgien tar hem bronset.
Vad gäller finalen så tycker jag båda lagen är värdiga vinnare. Men svårt att sia om det.

Emma, Sol som sol? sa...

KajsaLisa skrev precis så som jag tänker! :D

Steve sa...

Svårt att sia om de återstående två matcherna. Jag kan hitta tunga vinnarargument för alla fyra lagen.

nalta norrland sa...

Åskan mullrar och strax ska jag skjutsa ner ungarna till tivoli, sedan hämta min mor och gå med henne på marknaden.

Gillar verkligen bilden på fiskmåsen.

Johanna sa...

Jag tror koratien tar hem guldet, det sa jag redan efter första gruppspelsmatchen.... :) och jag tror belgien tar bronset, haha...

Haha nej fira dubbelt är aldrig fel, skoj och ha saker och se fram emot. Skall till din stad i september med och se musikal! :)

Anni sa...

Ja, vilken sommar det är och inget regn är i sikte. Vem hade trott på detta? Nog får man abstinens nu när VM är över, även om det inte blev så många matcher för mig så känns det trist när det bara går "vanliga" program på teve.