lördag 14 juli 2018

Belgien grävde brons i Ryssland


Foto: fifa.com

Efter bronsmatchen i eftermiddags återstår nu bara finalen i fotbolls-VM 2018. Fyra veckor går fort när man har roligt;-) Fick inte heller min vilja igenom idag, då jag önskat mig England som segrare, men kan ju inte få allt här i livet. Vet dock en som kommer att jubla över Belgiens seger.

Besvikelsen
Besvikelsen efter den tuffa förlusten mot Kroatien har varit alldeles för stor för det unga engelska laget för att kunna bjuda på en ”sprudlande” matchöppning som vi var så vana vid att se laget bjuda på under den första halvtimmen. Belgiens chocköppning med 1-0 i den fjärde minuten lamslog engelsmännen totalt. Och förlamningen släppte inte förrän efter cirka 65 minuters spel.

Välförtjänt seger
Då skapade England några riktigt vassa målchanser som dock inte gav resultat. Synd! Den utmärkta engelska målvakten Pickford hade dessutom gjort några kanonräddningar på belgiska kontringar. 2-0 målet gjorde Belgiens bästa spelare Eden Hazard. Segern var välförtjänt och är landets första medalj någonsin i ett VM. Bara att gratulera!

Pickford och Trippier
Jordan Pickford, den 24-åriga engelska målvakten är min nya favomålis. Han är bara 24 år gammal och började spela fotboll så sent som 2011. Snacka om kometkarriär. En kille till som har imponerat oerhört på mig är Kieran Trippier. Han fick lämna planen efter skada i matchen mot Kroatien. Trodde aldrig att han skulle spela idag. Hennes hörnor och inlägg är en fröjd att se:-)

Foto: goal.com

Foto: thetimes.co.uk

Nu återstår bara finalen mellan Frankrike-Kroatien. Å vet ni vad!? Den matchen vågar jag inte ens tippa. Fick ju hittills inte som jag ville. Lär nog inte få det imorgon heller;-)

9 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Här var det fotboll och ansikten med uttryck i! Intressant.
Jag skrev i morse att jag hade fototorka. Javisst. Sen begav jag mig ut till stan och hittade lite. Ibland hittar man inget.
Trevlig lördag!

Ditte sa...

God sen, mycket sen kväll. Just hemkommen till hotellet läste jag med spänning och glädje din analys av matchen som jag inte kunde se. Tack för detta! (Jobbet varade i kväll till midnatt men trevligt var det.)
Jag hade ju hoppats och trott på brons för Belgien. Spännande i morgon och visst är matchen svårtippad men kanske Kroatien lyckas. Men jag gillar båda lagen. Hoppas kunna se morgondagens match.
Hälsningar fån Höga kusten.

Klimakteriehäxan sa...

Glad att bronset blev Belgiens. I finalen hejar jag på Kroatien! Men redan så här i gryningen (ja, klockan är i alla fall nio) är min söndagsskylt på plats.

Eva Trillian sa...

Grattis till Belgien :)
Och; jo, jag såg den här matchen också! Det går utför ;)

Steve sa...

Frankrike känns starkare, men med Kroatien vet man aldrig så osvuret är bäst.

Ama de casa sa...

Vi missade starten igår - konstig tid... Idag är vi mer beredda :-)

Håller nog på Frankrike. Så nu kommer dom att bli tvåa :-D

Johanna sa...

Att spela en bronsmatch är så svårt, man är så besviken för man inte tog sig till final. Men ändå är man lite sugen på bronset.

England kommer igen nästa VM, kanske redan nästa EM =)

Ja det det behövs lite datenight iblnad som småbarnsföräldrar. Det tar hårt, förstår många delar på sig, även om det kanske är och ge upp för lätt. Eller ja det beror ju på, ja du fattar nog vad du menar. Det är intensivt och ha en småtting... Men vi åte en god middag ute, tog bussen hem och såg lite serie, och hade en skön nattsömn.

NU väntar vi på de skall komma hem med ungen, de verkar har svårt och lämna tillbaka honom, farmor och farfar :)

FREEDOMtravel sa...

Fotbollen har varit överraskande i år! Till och med jag har tyckt att det varit lite intressant att följa :)

Anni sa...

Pickfords vänsterhand var ju den som stoppade Sverige. Himla duktig kille!
Men jag höll på Belgien. If you Brexit, you Brexit. Tre EU-lag i topp!