måndag 2 juli 2018

Glad måndag


Tycker Danmark föll med flaggan i topp. Laget gjorde allt det kunde mot Kroatien. Å Kaspar Schmeichel i målet var helt fantastisk.

Är egentligen inte speciellt glad idag. Anledningen är Danmarks grymma sorti ur fotbolls-VM efter en dramatisk straffläggning mot Kroatien igår kväll. Så Oddsets reklamtröja kan vi glömma. Nu ligger hoppet på oddset i skylten som jag visade igår. 120 gånger pengarna om Sverige vinner VM. Realist som jag är tror jag inte på en totalseger, men väl på att Sverige slår Schweiz imorgon. Vem vet, jag kanske får äta upp det jag precis skrivit - att Sverige inte vinner VM alltså ;-) Ingen skulle bli gladare än jag i så fall.

Brasilien levererar

Så här såg Neymar ut i början av turneringen. Nu har han klippt bort ormbunken och ser mera normal ut. Foto: goal.com.

Det här mästerskapet skulle man kunna kalla för ”Stjärnornas fall”. Många förhandsfavoriter har inte hållit måttet – Tyskland och Polen nådde inte ens finalspelet; Argentina, Portugal och Spanien rök i åttondelsfinalen. Men ett lag levererade - Brasilien. Å i den matchen behövdes inte ens en förlängning och straffläggning. Ganska skönt faktiskt! Neymar gjorde 1-0 och assisterade till andra målet. Den ”spelande” Neymar gör mig glad, men hans eländiga filmningar och nära döden upplevelser står mig ärligt talat upp i halsen.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.


10 kommentarer:

nalta norrland sa...

Såg på nyheterna att många tror Sverige ska klå Schweiz, bara därför känner jag lite "den som gapar efter mycket..."

Anki sa...

... och Japan leder med 2-0 mot Belgien! Lyssnar på ett halvt öra och kikar när det blir mål :)
Önskar dig en fin fortsättning på kvällen!

Ditte sa...

Och nu blev det Belgien som på slutet slog Japan. Ja, mycket har hän i detta VM. Inte direkt alla favoriter som är kvar.
Ja, Neumayer har helt klart en mycket dramatisk ådra. Säkert bara en tidsfråga innan han blir personligt uppsökt för en filmroll. Filma är han bra på. Och att spela boll. Men visst är det tröttsamt. I min "värld" slår Sverige Schweiz- Men visst kan allt hända även här. Jag tycker det är lite rist när det blir straffar som får avgöra. Känns som ett lotteri.
Trist med Danmarks sorti. Och straffar är ju ett lotteri.

Jacob sa...

Tänk om det blir en repris av VM-finalen 1958.
Men det kanske är en dröm !

Ama de casa sa...

Åååhhhh vad jag led med stackars Japan igår! På målsnöret, verkligen. Fast dom hade kanske inte ens klarat förlängningen så det gick till straffar - Belgien blev starkare och starkare. Dom små japanerna var lite i underläge när det kom till längden också. Och sen undrade kommentatorerna varför Belgien hela tiden vann nickduellerna? ;-)

Men i afton hejar vi såklart på Sverige! Undrar fortfarande lite vad som händer hos er ifall Sverige tar hem den första och England den andra matchen... :-)

Gååååå gul och blå! :-D

KajsaLisa sa...

Det enda jag tycker är spännande med fotboll är att jämfört med andra sporter är den så oförutsägbar.

Steve sa...

Man får ta det onda med det goda när det gäller de lysande stjärnorna. Men, visst är det tråkigt med skådespeleriet.

Visst klarar Sverige av Schweiz. England i kvarten blir väl kul.

Geddfish ♥ sa...

Glad tisdag till glad måndag! Vi får väl se hur glad denna dagen blir. Jag är nöjd i alla fall med värmen, även om jag inte får gjort nånting.
Snyggt inlägg du skrivit!

Christian Lehmann Gisler sa...

Håller med angående Neymar, ett fall för Dramaten. men de har inte råd!

Eva Trillian sa...

Sverige - England alltså :) Då ska nog till och med jag titta på matchen :)