lördag 7 juli 2018

Sverige föll med flaggan i topp

Ja, då var Sveriges VM-äventyr över för den här gången. Laget mötte helt enkelt sin ”överman” i England idag. 0-2 blev resultatet, men det såg ni säkert själva. För även om man inte är fotbollsintresserad i vanliga fall så tror jag nog att 70 procent av den svenska befolkningen följde matchen.

Dålig tajming
Kan tycka att det var otroligt dålig tajming för Sverige att England gjorde mål på den första chansen de fick efter 30 minuter och att målskytten Maguire därmed gjorde sitt första landslagsmål. Det kunde han ha gjort i en annan match;-)

Med flaggan i topp
Föll Sverige med flaggan i topp? Jo, det tycker jag nog med tanke på hur många ”storlag” som slagits ut tidigt under turneringen. England var det bättre laget, och deras målvakt Pickford var helt enastående. Fråga Magnus Berg, Sveriges största målsumpare under detta VM. Och egentligen är det faktiskt ganska kul att se England att bli av med sina ”spöken”. Ni vet, att inte kunna vinna ett straffsparksdrama och att inte kunna slå Sverige. Okej då, de kunde ha valt ett annat tillfälle för det med, men man kan ju inte få allt;-)

Direkt, omedelbart
Hur många gånger har jag inte fått höra Chris Härenstams ”direkt, omedelbart” i olika sammanhang under den här turneringen?! Grrrrrrrrr.

PS. Bilderna jag lägger upp visar Döda Torget bland annat med storbildsskärmen drygt tre timmar före avspark. DS.

12 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Den här matchen såg till och med jag :)
Nog kan grabbarna vara stolta över sin insats ändå ... men det är klart de inte tänker så nu - besvikelsen är naturligtvis stor! Men, de fick mig att se på fotboll - så jag tycker att de kan vara riktigt stolta ;)

Steve sa...

"Med flaggan i topp" är väl att ta i. Dom gjorde en mycket bra turnering, men vek ner sig när det gällde. Tycker jag. Sverige måste vaska fram en riktig striker.

Geddfish ♥ sa...

Till och med JAG såg på matchen, det du!
Jag hade tänkt ta mig till storbildsskärmen i stadsparken bara för att. Men vädret var inte vänligt, så jag kollade hemma. Uselt tråkigt, många hade förväntningar, här hängde balkonggarnityrer mm. Men jag har hallaballo utanför mitt. Cruisarna håller stilen även idag, haha.

KajsaLisa sa...

Ha ha, du vet vad jag sagt om kommentatorer, nu kan dom återgå till sina vanliga jobb som dom säkert är bättre på. Sen kommer det givetvis fler VM.

Anki sa...

Synd att de förlorade, men bra gjort att ta sig dit ända till kvartsfinal i alla fall. Så var det över för denna gång ... ja, mitt fotbollsintresse alltså :)

Ama de casa sa...

Ja, nog föll dom med flaggan i topp, Sverige! Ett väl genomfört VM. Lite sorgligt att jag nu inte har nåt lag kvar att hålla på, så fotbolls-VM är nog över för min del också.

Håller med dom Berg - hur många chanser kan man missa? Men, men. Ibland är det som förgjort.

Nu är det väl inte fotboll igen förrän på tisdag, så seså - ut i finvädret med dig nu :-)

Carita Liljendahl sa...

Bra kämpat av Sverige!
Tyvärr var England bättre den här gången, Sverige fick inte maximalt ut av sitt kunnande, verkade det som.

Åke sa...

Jo vi föll med flaggan i topp... England var det bättre laget på planen. vi rådde inte på dem. De hade en växel till liksom... och större nationer hade slagits ur ja. Du får dela glädjen med din man.

nalta norrland sa...

Snacka om att hela Sverige typ stannade under denna match :)
Har nog aldrig sett så folktomt här på campingen tidigare,
Elin & Charlotte var ensamma på badet med badvakter (radion på högsta volym) då jag strax efter kl 16 var å kollade dem och sedan precis efter matchen då jag åter igen var till badet var det fortfarande Elin & Charlotte och två badvakter som satt å var mer uppmärksam på radion än något annat.

Har nog aldrig sett så många klädd i blågula "fotbollströjor" som igår.

Klimakteriehäxan sa...

Det var otroligt gott om blågula tröjor på stan innan matchstart! Fast det hjälpte ju föga. Men i dag är det skyltsöndag!

FREEDOMtravel sa...

Vi såg faktiskt matchen! Tillsammans med ett stort gäng svenskar, lustigt nog. Berättar om det på bloggen i övermorgon. Tycker att svenskarna gjort bra ifrån sig! :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Håller med dig till fullo.....
...men jag trodde att de sista två bilderna var tagna efter Englands 2-0 :) :) :) LOL