söndag 29 juli 2018

Skyltsöndag #168

Trots hettan som jag forfarande inte klagar över har jag lyckats samla på mig en ganska så rolig skyltskörd även den här veckan. Hoppas ni gilar den. Enjoy!


Ogillar i vanliga fall när man ”saboterar” trafikskyltar, men den här på Söder var riktigt rolig och kreativ.


Visst är den här temporära skyltningen kul! Om man inte vill måla dit ”vanliga” skyltar för banor för fotgängare och cyklister under pågående byggnadsarbete kan man ju göra en egen fantasifull teckning i stället. Gillas skarpt måste jag säga:-) Plats: På väg till Norra Djurgårdsstaden.


Den här skylten hittade jag i Täby Centrums omåttligt populära amerikanska ”matbutik”, som mest säljer sötsaker. Skylten påminner om The Simpsons, men nästan-plagiatet funkar inte riktigt tycker jag.


Veckans höjdare. ”Love you bunches”-vinet som jag hittade på Systembolaget. Ja, det gör jag. Älskar er mina bloggläsare och skyltare bunches:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Det har regnat kopiöst i stora delar av Sverige. Kan berätta att vi fick två korta skurar klockan 14:15 och 16:15. De gjorde varken till eller från om man säger så. DS.

14 kommentarer:

Åke sa...

Skyltar finns att finna i alla väder... Härlig blandning du bjuder oss på :) Det där vinet ska man allt testa ;) Vi får se hur veckans höjdare smakar.

Ama de casa sa...

Haha! Den första skylten är så himla cool och den andra är väldigt kreativ :-)

Love you too!

Geddfish ♥ sa...

Nyfiken som jag är, så kollade jag in vinet på systembolaget.se. Ett rött vin, finns inte här, utan beställningsvin. Lite dyrt för min plånka, eller.
Första skylten var ju bäst, no protest!
Tusen tack för variationer!

Olga T sa...

Vilken cool skylt! Visar den till Gröna Lund tro?? Kul!
Här regnade lite inatt men annars torrt, torrt, torrt och varmt, varmt, varmt. Jag har inte klagat ännu :)) Havet håller hög temperatur 22-23 grader och igår var det insjöbad med 25 graders temp!!

Husbilen-Ellen sa...

Första skylten var kul,även om jag håller med i att man ska respektera trafikskyltarna. Du hittar en massa roliga skyltar. Jag har nog inte rätta fokuset, för jag missar dem. Ha dé gott i värmen. Vi pustar!

Paula sa...

Alltså allvarligt, är det vinetiketter på sista fotot? Bara så, inget mer? Hur ska man då veta var vinet kommer ifrån, vilken färg det har, vilken druva? Just asking, själv dricker j ag sällan vin så jag är ingen kännare. Den där såsmannen skulle jag inte vilja möta i en mörk gränd. Nä första skylten med karusellen, den korar jag till vinnare

Klimakteriehäxan sa...

Cirkusskylten är jättefin! Och det där vinet får jag ta och leta upp näsa gång jag är på Butiken.

Susjos sa...

Härlig omgjord trafikskylt! Å de målade skyltarna på vägen likaså. Vinetiketterna var snygga och coola!

I Norrtälje, eller rättare sagt på Rådmansö så regnade det rejält vid 08.15 tiden i morse,så jag vaknade av regn,blixt och dunder. Men det varade inte så himla länge. Sen kom det två till skurar på eftermiddagen, troligen samtidigt som i Täby.
Här i Solna var det snustorrt och varmt i luften när jag kom hem vid 19.30 tiden, inget regn här alltså! Hm,skulle behövas!
I natt ska jag sova gott, hoppas jag...men inte på balkongen...tror jag, vi får väl se var det slutar!

Ditte sa...

Kul skyltkavalkad och med både humor och kreativitet med. Gillas!
Cirkusskylten är ju gansla orförarglig och pilen syns ju.
Även de gula temporära målningarna piggade upp-
Vinet med dessa etiketter skulle jag gärna testa. Kankse finns mer ino om vinet på baksidan av flaskan. Och annars får en chansa. Kul det också.

Johanna sa...

Haha den första var riktigt häftig, kanske skulle pimpa skyltarna mer, så kanske fler skulle titta på dem och följa dem? :)

Smart och göra temporära skyltar på marken, tummen upp för det :)

Regn? Vad är det? I skåne föll det inget regn alls. Vi väntar och väntar! :)

Haha ja jag gör mitt bäst, det är kul och "jaga" skyltar :)

Emma, Sol som sol? sa...

Vinetiketten var ju helläcker! Men man sak nog välja tillfälle, kanske inte vinflaskan man sätter på bordet vid första träffen eller med exet eller så. :D

Med största säkerhet sitter det nog en etikett på baksidan med all den information som måste finnas på en vinflaska (ursprung, osv), tror aldrig att Systemet skulle tillåta flaskan i sitt sortiment utan.

Jag håller med dig om vägskyltarna. De som bara "taggar" och sabbar skyltar borde hängas i de ädlare delarna. Men är det gjort så som den du visar så är det fyndigt och snyggt. Jättekul!

Christian Lehmann Gisler sa...

Imponerande samling må jag säga, den första är helt klart bäst! :)

Micke sa...

Bra med markeringar i marken som påvisar cykel eller gångväg.
Jag tänker på alla de som tittar ner i sin telefon när de promenerar i första hand förstås.
Har de tur så kan de ju se markeringarna åtminstone i ögonvrån. ;)

Vi fick nån regnskur härom dagen, sen satte nån i badkarsproppen igen, ja ja, det får väl gå. :)

Ha det bäst Bp.

Anni sa...

Trafikskylten är ju bara bäst! Yipi Yeah!