onsdag 11 juli 2018

”Zinken”Även idag ”gjorde vi stan” närmare bestämt Zinkensdamm, också kallad ”Zinken” av söderborna. Där finns ett hotell, ett vandrarhem och såklart en restaurang/pub. Det var de sistnämnda vi besökte idag och njöt av solen. Vill gärna dela med mig av mina observationer, för jag tycker nog att de är aningen ”annorlunda”.


På uteserveringen satt det många singlar, både killar och tjejer i alla åldrar. De hade en sak gemensam – alla rökte, men så är vi ju på Söder också.


Den här danska familjen anlände till vandrarhemmet med bil som var full med packning. Som ni ser innehöll takboxen två renskinn. Alltså drog jag slutsatsen att de varit på semester bland annat i norra Sverige.


Här snackar vi om schysst arbetsfördelning - not. Medan mannen i familjen slog sig ned med en öl och en cigg fick frun och de två döttrarna släpa allt från väskor till kuddar och täcken upp till rummet. Det hade jag inte trott om danska män måste jag säga.
13 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Men hallå! Mannen har ju kört hela vägen och behöver en uppställningsöl! Det hörs att du inte varit med i campinglivet, hihi.
Jodå, vi tog alltid en uppställningsöl, när vi kommit till boplatsen och ställt upp oss så allt var redo. Men det gjorde vi tillsammans. Var liksom en rolig grej.

Visst är det kul att studera folk. Bra bilder!

Marina sa...

Undrar om det är samma vandrarhem som "alltid" funnits där...i så fall har jag bott där ett flertal gånger men nu pratar vi vääääldigt många år sedan...

FREEDOMtravel sa...

Det där vandrarhemmet bodde jag på första gången jag besökte Stockholm. Då var jag 11 eller 12 år ungefär ;)

Steve sa...

Zinkensdamm får mig att tänka på Bajen och bandy.
Det finns inget som undgår din skarpa blick.

nalta norrland sa...

Ha ha inte helt ovanligt att mannen i familjen startar med en öl å en cigg ;-)

Ditte sa...

Vad roligt! Här passerade vi förra veckan när vi gjort stan . Men stannade inte utan det blev ett vattenhål vid just vattnet. Kul observationer. Vad gäller rökandet har jag nog aldrig ätnkt på det som just en "södergrej". Får bli mer observant.
Bilden av dansken förmedlar inte direkt det "danska gemytet" men det kanske kommer.

KajsaLisa sa...

Får koll zinken, har aldrig klivit av T banan där. Men rökande?

Mias Mix sa...

Ingen gentleman där inte. Konstigt att så många röker, annars tycker jag att det är ganska ovanligt att folk röker nu för tiden.
Du får tyvärr inte din drömfinal. Hade på känn att Kroatien skulle bli vassa. Och tycker inte England presterat på topp detta VM, förutom mot Sverige kanske... Egentligen var de inte så bra då heller utan det var mer som om all luft gick ur svenskarna när England gjorde mål. Blir spännande hur som helst på söndag. Tror Frankrike vinner. Och Belgien tar bronset.

Emma, Sol som sol? sa...

Oavsett om han kört eller inte så hjälper man väl till! Han hade kanske ont i ryggen ... Vi säger så, då slipper vi bli upprörda.

Klimakteriehäxan sa...

Du skulle ha hälsat på hemma hos mig! Väldigt nära. Dock inga danskar att studera, glest också mellan rökarna ... :-D

Susanne sa...

En fråga? Nyfiken undrar varför det röks mer på Söder än på någon annan plats.

Paula sa...

Du har så mycket roligt att iaktta, inte bara några skator som en annan...

Anni sa...

Mäh. Så mycket för danskt "hygge". Skitstövel!