söndag 1 juli 2018

Skyltsöndag #164

Ja, den här Skyltsöndagen blev då inte alls som jag hade planerat. Hade nämligen tänkt att för en gångs skull ha en röd tråd och visa de himla roliga skyltarna i och kring renoveringen av Östermalmshallen. Men för säkerhets skull kollade jag om jag inte hade lagt upp dom förut. Och mycket riktigt visade jag skyltarna i Skyltsöndag #93 i februari 2017. Oooops! Ni kanske inte hade kommit ihåg dom i alla fall, men det är ju dumt att chansa;-) Så i stället får ni en blandning av skyltar som jag såg den här veckan. Enjoy!


Att leka turist på hemmaplan är alltid roligt. Alltså besökte maken och jag Turistinformationen vid Sergels Torg. Där hade dom skyltat med kartor av innerstan på ståborden. Fyndigt och väldigt snyggt!


Dessa skyltar sitter lite varstans i innerstan. Måste minnas helt fel. 230 Volt och vatten gick då inte ihop när jag gick i plugget.


Skrattade gott här. I vanliga fall brukar där stå en kille som säljer jordgubbar. Men i fredags hade han nog tröttnat när han ändå bara hade två lådor kvar. Ingen tog dock de kostnadsfria jordgubbarna.


Ja, ja, jag skrev ju igår att jag inte skulle lägga upp något fotbollsrelaterat till Skyltsöndag. Men det blev ju ändrade planer som sagt. Den här skylten hängde tillsammans med andra reklamtröjor för Oddset i puben på Östra Station. Inget högt odds direkt.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.


16 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Bordet var ju riktigt häftigt.

Och nej, elkabel i vattenavrinningen är ingen höjdare! Det vet jag för där hamnade den en gång när vi bodde i terrasslägenhet. Förlängningssladden till julgransbelysning gjorde att propparna stack. Som tur var.
(Antar att den där värmekabeln ligger där för att på vintern smälta så att det inte bildas stora läskiga istappar.)

Ditte sa...

Kul och varierad skyltning och en gul tråd såg jag direkt. (Utom de röda "gubbarna") Vad gäller skyltarna från ombyggnaden av Östermalmshallen tål de att visas igen.
Att leka/vara turist på hemmaplan gör jag också då och då men dessa fina kartor har jag missat. Kanske beroende på att jag inte var på turistinfon på Sergels torg. Snyggt och praktiskt!Kanske är det en nymodighet med volt och vatten. Kan heller inte minnas att detta går ihop. Och gratis jordgubbar. Inte dumt! Kanske fick de bli "skådebröd". Trevligt med lite fotbollsrelaterat idag också. Men det ser ut att vara fler än jag som är hoppfulla inför Sverige.
Nu Spanien-Ryssland. Undrar vad som händer. Hoppas på spansk seger. Men en öppen fråga.

Johanna sa...

Gillade 93:An så hade inte gjort något och se den igen, men dumt och köra en repris... :) Och jadu en rödtråd blev det inte, men ändå ganska gul tråd. Bättre än inget....

Idag är jag med och skall försöka vara med varje söndag nu....

Åke sa...

Det är både skyddsjord och jordfelsbrytare numera... så rätt så säkert! Skylten varnar så man bör inte klättra där ändå ;) Kul varierad skyltning :)

Johanna sa...

Läkaren på BVC och läkaren på barnakuten trodde inte diabetes. Men det får ju de på barnmottagningen utreda vad det är. Jag har diabetse på min sida, både min farmor och min mor hade det. Så jag lyfte det.

Men förhoppningsvis beror det bara på att immunförsvaret är lågt och det triggar kroppen. De flesta gångerna han haft det har han varit jätte förkyld och hostig, undantag nu,

Tack, denna mc:an är mycket snyggar än den han hade innan med. Nej någon mer barnvagn blir det inte i detta huset förrän ev Hugo skaffar barn, eller ja om vänner hälsar på med barn.

Tack, gillar med mina trädgårdsbyxor, köpte dem på jula när vi köpte huset för ha något i trädgården.

nalta norrland sa...

Min granne i forntiden 😜 hade golvvärme i duschen å nått var icke riktigt gjort så när dem duschade fick de små elstötar i fötterna så NEJ el å vatten är icke bra kombo 😉

Anki sa...

Även om du tänkt annorlunda, så fick du till en perfekt skyltning den här veckan också!

KajsaLisa sa...

Jordgubbsälskare verkar ärliga. Det där låter farligt och jag som älskar fota sprutande stuprör. Måste testa att hänga på det bordet någon gång. Länkar upp dig nu.

Olga T sa...

Såklart du fick med fotbollen :)
Synd att Danmark åkte ut.

Steve sa...

En salig blandning kan väl oxå betraktas som en röd tråd hos dig.

Ama de casa sa...

Ooops! Menar du att man inte får ta bilder i repris? Nu när det är sommar och allt, reprisernas årstid... ;-)

Det där med el och vatten... I både Brasilien och Ecuador hade vi duschar där varmvattnet framställdes direkt i duschmunstycket med hjälp av elkablar som gick rätt in i dom. Kändes sådär... :-)

Oooo!!! Där gick en av mina heja-på-lag och gjorde ett mål :-D

Christian Lehmann Gisler sa...

Ja du alla dessa jordgubbsförsäljare.....
Men det där cafébordet var riktigt genomtänkt och häftigt :)

Paula sa...

Undrar just vad du har för dig imorgon klockan 16???
Själv tänkte jag ta en tur i blåbärsskogen...hihi
Bordet var snyggt, knorvligt bara att ta med sig om man vill ha en karta i handen...
Boken jag skrev om i smakbiten, den var uruselt dålig! Tyvärr....

Eva Trillian sa...

Smart bord :) undrar om det läser en del frågor för personalen - turisterna kanske inte ens behöver ställa sina frågor om de får stå där och vänta en stund först ;)

Carita Liljendahl sa...

Gillar kartan!

Tony sa...

Hemestra ligger i tiden.