torsdag 5 juli 2018

Tråktorsdag som inte alls var tråkig

I flera veckor har jag velat delta i KajsaLisas ganska nya och inte allts tråkiga fotoutmaning ”Tråktorsdag”. Men varje gång glömde jag. Men igår påminde KajsaLisa mig. Tack för det.

Inte lätt
Då jag för det mesta försöker lägga upp (dags-)färska bilder till olika teman kunde jag snabbt konstatera att det inte alls var så lätt att hitta tråkiga saker när dagen var så långt ifrån tråkig man kan komma. Japp, maken och jag ”gjorde stan” igen, fast en annan del än igår. Här kommer mitt första och absolut inte sista bidrag till KajsaLisas Tråktorsdag.


Dagen började med frukost på balkongen. Där fick jag sällskap av den här saken, en bärfis tror jag den heter. Tråkigt att bilden blev suddig. Inte mitt fel, för den kutade iväg ganska fort ska jag säga.


Det var varmt ute, otroligt skönt. Tråkigt bara att det blev gråare och gråare mitt på dagen.


Det här måste väl vara det tråkigaste som finns för butikspersonalen att städa upp. Lika tråkigt som att tappa en flaska rödvin, fast då blir det ju dyrare för köparen alltså;-)


Sist men inte minst har det varit två tråkdagar utan fotbolls-VM. Efter att ha visat Sveriges första gruppspelsmatch på Döda Torget vid Täby Centrum slutade kommunen och centrumägarna med det. Himla tråkigt. Men idag såg jag att kvartsfinalen mot England kommer att visas där. Yiiipphhhiiieee säger nog alla som kommer att liva upp torget för att heja fram det svenska laget.


Det är KajsaLisa som uppfunnit Tråktorsdag. Hoppas att fler vill vara med.


14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Haha, jag har så att säga hoppat av glad måndag, ska jag nu hoppa på tråk torsdag? 😀Men, alla sätt är bra, utom de tråkiga 😀
Jag har jätteroligt denna torsdag, kollar in bilar för fullt, av alla de slag!
Ha det gott!

Ditte sa...

Kul att du hoppat på "Tråktorsdag". Nåja, så tråkig torsdag blev det ju inte idag heller. Har haft fint väder och trevligt i största allmänhet. Söder har nog bättre väder.
Vad har varit tråkigt idag? Tja, skulle vara då att jag inte är helt pigg. Lungorna är lite trötta. Men annars är det vädans bra med skön sommar och sol.
Lite trist också att det inte varit fotboll men har i stället planerat ett kommande jobb.
Jättetrist för butikspersonalen att torka upp rödbetor, men rödvin hade kanske varit värre. I alla fall för kunden.
Kul inlägg i bidrag till "Tråktorsdag".

Olga T sa...

Ska du se fotbollen där? Eller ser du hemma? Här har vi fått styra om och ändra "i programmet" för att kunna se matchen. Som väl är lyckades det!
SV:åkt en runda husbil för första ggn. I Skåne. Man satt rätt högt upp!

Steve sa...

Kan en VM-kvartsfinal skaka liv i Döda Torget i Täby? Du får publicera bildbevis i så fall.

KajsaLisa sa...

Du får stå ut med att ha det tråkigt till på Lördag. Huset i Hjorthagen var rätt snyggt, men rödbetor på golvet usch. Jag håller med dig om att det kan vara svårt att hitta uppslag, men det tyder ju på att livet är rätt innehållsrikt trots allt.

KajsaLisa sa...

Just det, tack för länken glömde det.

Åke sa...

Håller med dig om det är lite svårt att hitta tråkiga saker egentligen, men då får man ta det tråkigaste :) Jag fick till det fint tycker jag, hakade på såklart! Det här med rödbetor är så tråkigt och så rött och kladdigt det blir. Var bra nära igår att göra en sådan där fadäs när just när rödbetsburken skulle ut ur kylskåpet till middagen som stod på översta hyllan i skåpet...

Ama de casa sa...

Ett roligt tema, men det tråkiga försöker jag förtränga och inrikta mig mer på positiviteterna :-)

Rödbetor är lömska. Har en tendens att hoppa på en i alla lägen...

Ikväll håller jag på brassarna i andra matchen, detta trots proffsskådisen Neymar. Jag har trots allt satsat en femma på att dom ska ta hem hela alltet.

I första matchen tror jag att jag vill att Frankrike ska vinna. Gillar inte vampyren Suarez, trots att han (såvitt jag vet?) inte har bitit nån i detta VM :-D

Susjos sa...

Snygga bilder för att vara ”tråktorsdag”, men visst var det lite tråkigt att det inte var nån fotboll, så här sista kvällen på Rhodos. Vi fick börja packa våra resväskor istället...ganska tråkigt. Nu sitter vi i hotellreceptionen och väntar på bussen till flygplatsen. Vi hoppas på en behaglig resa hem! ;-)

Anki sa...

Inte det minsta tråkigt hos dig idag - förutom rödbetorna då ...
Om jag råkar ut för något tråkigt så ska jag försöka komma ihåg "Tråktorsdag"!

Svar: Tack BP! Namnet kommer från att vingarnas baksidor skimrar lite som pärlemor.
Länder där långvarig torka och stark sol hör till livet har en helt annan flora med växter som är anpassade för det ... växterna här är anpassade efter normalt svenskt klimat.

Anki sa...

Bara jag igen ... visst är det en bärfis! Bra BP!

Susanne sa...

Att träffa en tråkig bärfis en tråktorsdag är extra tråkigt tycker jag iaf

nalta norrland sa...

Tråkig torsdag hade jag kunnat vara med å bloggat om ;-)
men nu visste jag ju icke att just torsdagar var tråkigast i Blogglandia :)

Det tråkiga jag tänker på är dålig service på lokalt matställe här I Strömsund, jag blev så jäkla besviken.

Nåväl det hade kunnat vara värre.

Idag är det dessutom fredag...

Carita Liljendahl sa...

Kul att kunna se matchen på Täby torg! Du får rapportera senare, kom folk dit?

Usch för sönderslagna glasburkar, klet och smet men värst av allt, en massa splitter!