fredag 13 juli 2018

Tråktorsdag en fredag den 13:e

Nu har jag glömt KajsaLisas Tråktorsdag igen. Det kan mycket väl bero på att jag inte hade tråkigt igår. Det såg ni ju om ni läste inlägget. Alltså väljer jag att lägga upp bidraget idag. Ganska passande, då det är fredagen den 13:e.

Krånglande iPhone

Den här mobilen är åtta år gammal. Ja, ni får gärna skratta att jag inte byter minst vartannat år. Men så länge den funkar ser jag ingen anledning att köpa senaste modellen. Men sedan ett par dagar tillbaka lägger den liksom bara av utan anledning. Antingen vid utgående telefonsamtal eller inkommande mejl, vilket är riktigt tråkigt. Sedan vaknar den till liv igen fem minuter senare.

Handduksögla

Handduksöglan på en av våra handdukar har gått sönder. Det tråkigaste jag vet är att sy. Gjorde ändå ett halvhjärtat försök att med nål och tråd sy fast den igen. Den höll i en upphängning. Lämnade detta tråkiga jobb över till maken som är en baddare på att sy. Ja, jag vet att man kan köpa sådana clip-on öglor, men de river bara sönder tyget. Dessutom är dom också tämligen tråkiga;-)

Fotboll

Foto: fifa.com

Otroligt tråkigt att det bara återstår två matcher i fotbolls-VM. Men att min favoritdomare, argentinaren Nestor Pitana får döma finalen är inte ett dugg tråkigt. Har ju skrivit om honom flera gånger de senaste veckorna.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

13 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Fy jag avskyr när öglorna går sönder! Jag älskar att sy men att laga ...? När fy! Det tillhör knappast avdelningen kreera, det som är kul!

Av någon anledning råkade en eller två av dessa handduksöglor hänga med vid vår flytt och de är superbra!!!
https://www.mathem.se/varor/kokstextiler/handduk-clip-5st-funktion
Tror jag köpt dem på ICA eller liknande. De har inte sönder tyget.

Jag fattar känslan av ny telefon: jag gillar nya saker men det är faktiskt rätt bökigt att byta också. Av någon anledning verkar de säga till vartannat år (den där inbyggda saken som gör att allt går sönder efter två år!) så då är det bara att införskaffa eller helt vara utan. Var glad över att din trotjänare har håll så länge och gläds över alla nya funktioner din framtida vän kommer att ha!

Geddfish ♥ sa...

Jag har inte haft tråkigt vare sig igår eller idag. Men pajar mobilen, då blir jag tråkig. Det är tyvärr så att det är inbyggt en manick som gör att alla mobiler kraschar efter två år. Hänsynslöst. I maj förra året var det dags och nu har jag väl ett år kvar.
Grattis till att din hållit sålänge, för jag vill verkligen inte hålla på att byta sådär.
Handdukshängare. Ja, fy för den lede. Men jag har sådana där, inköpta på Hemtex, funkar bra!

Stare Ström sa...

Riktigt tråkiga saker som har inträffat!! Men du får väl glädja dig åt att solen fortsätter skina. För det gör den väl hos dig också?

Steve sa...

Mobiltelefon, det byter jag vart åttonde år eller så. Men så kräver jag oxå bara de mest basala funktionerna.
Att sy behöver jag som enarmad inte ens fundera på.
Rätt finaldomare tycker oxå jag.

Husbilen-Ellen sa...

Telefoner bara ska fungera. Min har börjat konstra, så jag måste nog köpa ny när vi kommer hem. Sy tycker jag är kul, men inte att laga. Det läggs gärna på hög, men i Ellen kan vi inte ha några högar, så här blir saker fixade varefter. Fotboll har jag inte sett en enda match, men tråkigt att det sluta, för de som uppskattar det! Ha dé gott!

Ditte sa...

Lite trist var det ju...Telefon som är egensinnnig, en ögla som gett upp och bara lite kvar av VM fotbollen. Klart att du måste få till en roligare lördag. Och du är på g. För Nestor Pitana får ju vara med och döma...

Anki sa...

Krånglande teknik är inte kul ... och att sy är nog bland det värsta jag vet! Tur att du kan få hjälp med sånt jobb - det får inte jag, då vi är lika usla både Lasse och jag :)
Angående mycket husvagnar och husbilar på den lilla campingen, så fanns det bara 16 platser och då blir det snabbt fullt :)

Johanna sa...

Så trist med telefonen och nej man måste inte byta stup i kvarten :)

Sy suger jag med på. Svärmor får sköta sånt, eller så köper jag nytt haha... och håller med de är inte så snygga de man kan köpa för sätta dit.


Ja skit tråkigt att vm snart är slut. Men då får jag öppna böckerna istället :)

Ja lekoseum var toppen, både för Hugo och mig. :)

Ja han känns väldigt frisk, men något skumt är det ju med en låga tempen, men vi får väl se vad de säger :)

Marita sa...

Blev så himla trött på min 5C efter ett antal år. Egentligen ingen fel på den men tar ju en hel del bilder med den. Nu har jag en X och är hur nöjd som helst. Dyr... jaja men den kostnaden tog jag

Har för mig du gillar Thomas Lakes konst den finns att se numera på Edsvik konsthall väst. Hamnade där på vernissage idag. Egentligen var jag där för att se akvarellerna.

Paula sa...

Det finns smarta clips att sätta fast i handduken så slipper man sy! Ny mobil är rena öken, så mycket nytt att lära sig!

Eva Trillian sa...

SÅ.... det får bli en ny telefon nu då? Det kan ju vara tråkigt ;)

KajsaLisa sa...

Tycker du skall vara stolt över din mobil. Den har ju fungerat i 8 år, varför byta den om det inte behövs. Man kan ju lägga pengar på roligare saker. Handdukarna hade jag nog däremot köpt nya :)
Kul att du hängde på utmaningen.

Anni sa...

Min favoritdomare också! Fast lite sur är jag på honom efter finalen.
Hängare på handdukar sys bäst fast med maskin. Sådant överlåter jag med varm hand till maken.
Jag byter inte heller mobil oftare än nödvändigt, även om åtta år är längre än jag haft någon. Undrar om du kommer överens med en ny?