tisdag 10 juli 2018

Weekly photo challenge: Vecka 28 – ”Bygge”

Tänker lägga upp tre bilder till temat ”Bygge”. De har faktiskt en röd tråd för en gångs skull.


Slussen är ett gigantiskt bygge mitt i Stockholm. Slussen byggdes 1935 och höll på att vittra sönder, när man efter mycket om och men beslutade att riva hela bygget. Rivningen började 2016 och ska vara slutförd 2020. Med tanke på de olika momenten i detta byggprojekt samt logistiken runt omkring är detta ett lagbygge modell större. Nya Slussen beräknas vara klar 2025. "I believe it when I see it".


Fotbolls-VM pågår ju fortfarande som ni vet;-) Och temat ”bygge” är ju som klippt och skuren att visa upp Janne Anderssons lagbygge till VM 2018. Han har lyckats med det som den ständigt smilande Erik Hamrén misslyckades med under sina sju år som förbundskapten för det svenska landslaget. Foto: Sportbibeln


Att det skett ett mirakel i Thailand kan ju knappt ha undgått någon. I eftermiddags kom beskedet att alla pojkar och deras fotbollstränare har kunnat räddas ur grottan, där de satt fast sedan den 23 juni. Räddningsinsatsen var det mest fantastiska internationella lagbygget jag någonsin sett. 90 dykare från många länder tog sig an det otroligt farliga uppdraget att få ut alla killar. Ett lagbygge utan dess like, dessutom ett lyckat sådant. Foto: BBC

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag med godis hittar ni här.

PS. Nu ska jag ladda upp inför semifinal nummer 1 i VM - Frankrike-Belgien. Ska bli spännande att se vilken tränare som har lyckats bäst med sitt lagbygge. DS.

22 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Tänk så många olika sätt man kan tolka bygge. Men bäst av allt är ändå att alla kom ut levande ur grottan - det går ju inte att förställa sig hur hemskt det är att bli fast där inne. Tillsammans är vi starka och det har killarna verkligen bevisat de gav inte upp trots att det tog så lång tid att få ut dem. Snacka om mod. Ha en fortsatt bra vecka =) Kram

Susjos sa...

Perfekta bilder till ordet bygge! Ska bli spännande att se hur Slussen blir!
Å Janne A bygge av fotbollslandslaget var ju klockrent !
Dagens glada nyhet att alla pojkar är räddade ur grottan är ju underbart!
Nu pågår matchen Frankrike-Belgien, vilka vinner? Belgien hade många chanser i första halvlek!
Svar: googlade på mojito-recept , hade sockerlag i och lime, men ingen läsk utan soda-vatten, eller ja,hittade bara ramlösa, men det gick bra det också! Skål och trevlig fotbollskväll!!

Geddfish ♥ sa...

Underbar tolkning av bygge.
Jag har ju följt pojkarna i grottan och hörde också den glada nyheten att alla är räddade. Vilket trauma, som det var, men en fantastisk räddningsinsats.

Jag är nöjd med min dag, önskar dig en fin kväll!

Annette sa...

Vilka byggen/lagbyggen du har med i ditt bidrag till temat! Så enormt skönt att pojkarna och deras tränare kom ut ur grottan vid liv, jag var ärligt talat skräckslaget tveksam till att det skulle gå. Och fotbollslaget är också ett bra lagbygge. Roligt att de kom så långt som lag, utan en enskild frontfigur. Byggen som Slussen är så obegripligt för mig, att det går att samordna allt och att få allt att stämma när det gäller hållfasthet m.m., sådana byggen imponerar väldigt mycket på mig. De som arbetar med att samordna och räkna på sådana projekt måste vara rena genierna.

Ditte sa...

Har just sett andra halvlek och det är ju baar itll att gratta Frankrike till et bra labygge.

Jättefin tolkning av temat. Ja, Slusse är ju ett eget kapitel. Men vet inte från en dag till en annan hur man ska gå eller var. Men det blir nog bra när det är klart. Och visst har Janne Anderssom gjort ett bra "lagbygge". Och det är bara att fortsätta bygga på det.
Lagbygget vad gäller insatsen för att få ut pojkarna och deras tränare ur grottan och i Thailand är verkligen, i mitt tycke, det mest imponerande. Och att de lyckades! Fantastiskt!

Steve sa...

Du lyckade tveklöst med den röda tråden här. När jag ser bilden av Slussenrivningen så påminns jag om goda måltider på Gondolen.

Jag ser att du nöp tillfället att ge Erik Hamrén en känga igen.

Hoppas att fotbollskillarna i Thailand är i så god form så att de kan åka och se VM-finalen som visst FIFA inbjudit dom till.

Monica sa...

Slussen ja ett riktigt elände om man frågar
resenärerna, 2025 ja vem vet håller nog med dej där.
Det är imponerande att man fått ut alla och att dom
överlevde så många dagar, hoppas nu bara att dom inte
fått något virus.
Härute funkar inte insektshotellen kanske för att det
finns många ställen för naturliga bon.
Vilken läcker bild på jultomten på semester i Täby centrum.
Håller nog mer på långa farbrorns sportintressen är ju
totalt ointresserad av fotboll hockey och bandy, något
som jag aldrig missar är gymnastik däremot kan nog bero på
lammkött i trikåer eller vad tror du HAHA
Ha det bra

Emma, Sol som sol? sa...

Du har även ett annat bygge med på sista bilden, det vackra bygge som vår planet ständigt fortsätter på.

Johanna sa...

Bra byggtråd :) Ja Janne verkar vara rätt för landslaget.... :)

Hade hoppats på belgien igår... kunde slutat lite hur som igår. Nu hoppas jag på kroatien ikväll :)

Ja jag njuter till max av ledigheten, men jag längtar efter få börja mitt nya jobb, jag är så pepp. Och jag behöver göra något känner jag,, märks jag varit hemma länge nu...

nalta norrland sa...

Det bästa är ju den lyckade räddningen av pojkarna, även om en dykare dog så gick det hela mycket bättre än förväntat.

Slussen... fick mig att tänka på att det är rysligt länge sedan jag besökte huvudstaden.

Mias Mix sa...

Länge sen jag hade tid att besöka bloggar nu. Ursäkta för det och tack för din kommentar! Vilket toppeninlägg. Verkligen lagbyggen rakt igenom! Helt fantastiskt att de fått ut pojkarna ur grottan. Vilken mardröm för dem och deras familjer. Och det svenska lagbygget gillar vi väldigt mycket. Tror dock inte du får se din drömfinal. Kroatien har varit riktigt grymma så tror England får svårt mot dem ikväll. Men vi får hoppas.

Carita Liljendahl sa...

Genomtänkta tolkningar!
Lagbygget var bra, räddningsmanövern fenomenal.
Och oj, ser det ut sådär vid Slussen nu?

Christian Lehmann Gisler sa...

"025....hoppas kalkylen håller, snacka om långsiktigt projekt :)

Paula sa...

Bra byggen du har hittat till temat! Slussen är förfärlig, fotbollen struntar jag i, men beundrar dem som leder lag och gör det med bravur. Och de stackars pojkarna. Hoppas de inte få några men efter händelsen, tror de hålls isolerade fortfarande då de är rätt svaga efter alla vedermödor. Vedermödor blir det för mig att hitta bygge, men det ska väl lösa sig, brukar göra det. Herr lederhosen kallar vi för Baronen här i byn. Han köpte hus för några år sedan och är ett original, ett mycket vänligt och hjälpsamt sådant.

Stare Ström sa...

Vilka bra tolkningar alla tre!

KajsaLisa sa...

Slussen känns lite tagisk, jag har inte varit där på några veckor men imponerad av hur du lyckats fota bakom planken. Skönt att det som hände i Thailand fick ett lyckligt slut. Det har varit en nagelbitare några veckor.

Tomtan sa...

Ser det ut så där i Slussen nu!?!? Vilket gigantbygge. Har hört en historia om Målarmästare Eklöf och när han kte mtill den stora huvudstaden. De var ett helt gäng som åkte från Västra Härjedalen. En morgon var Eklöf borta. Alla viste att han aldrig varit i huvudstaden och blev riktigt oroliga.... Men fram på förmiddanen dök Målarmästaren upp. Han hade varit och tittat på Slussen! Han hade sett om trafikproblemen på TV och ville se i verkligheten om det verkligen var så illa :D

amo sin blogg sa...

Flott og tankevekkande innlegg.
God helg vidare.

Helén sa...

Vilket bra tema med lagbygge! Det är väl något som gjort oss människor så framgångsrika som ras. Att vi tillsammans kan utföra stordåd!

Musikanta sa...

Jag är så tacksam över att min yngsta dotter med familj har flyttat till Vasastan så att jag slipper åka tunnelbana till Mälarhöjden numera. Vem vet om det går några tåg dit från Slussen i den närmaste framtiden. Men det blir förhoppningsvis fint när det blir färdigt någon gång.
Håller med dig om att JA har byggt ett fint lag. Har sett väldigt många matcher - bronsmatchen idag som var spännande. Nu återstår bara finalen i morgon.
Ingrid

Vilt og vakkert sa...

Heisann, flotte tolkninger på ordet, og takk og pris for at folk kan bygge lag! Ha riktig flotte sommerdager ;:OD)

Byblixtra sa...

Bra inlägg på temat!
Ja, slussen är ett kapitel för sig. Passerade där i måndags när vi var på väg hem. Vi bodde på söder så vi passerade byggplatsen ett antal gånger med cykel och det gick alldeles utmärkt, så jag har också tagit några bilder på bygget. Det är fascinerande att de lyckas få ihop bygget men man kan ana att det kan bli förseningar...allt lär ju inte gå som planerat.
Och ja, skönt att alla pojkar kom ut från grottan.