onsdag 25 juli 2018

Onsdagens "passiviteter"

Kan lugnt säga att jag inte gjorde många knop idag (heller). Och det var jag inte ensam om. Lägger upp bildbevis på att det inte bara är jag som tar det lugnt;-) Enjoy!


Det är inte ofta man ser någon sola i innergården. Idag var ett undantag, och det varade i cirka 10 minuter. Då blev det uppenbarligen aningen för varmt därute på den gula gräsmattan.


Dessa tre grabbar var aningen smartare. De övergav sitt spel med svärd, klättrade upp på en container och höll krigsråd i skuggan.


Den här extremt fula kamphunden (ägaren däremot var skitsnygg) hade bestämt sig – hit och inte ett steg längre. Det var en tik, och hon ser dräktig ut. Ägaren drog inte i kopplet utan lät hunden pusta ut. Det hjälpte föga. Han fick bära hem henne.


Det enda vettiga maken och jag gjort idag kan sammanfattas med den här bilden. Jag älskar Corona men det är ytterst sällen att han dricker den sortens öl. Idag tyckte han dock att ölens 4,7 procent alkoholhalt räckte gott och väl i värmen;-)


11 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Mannen min hade en period när han drack Corona. Hade han fått en lime i flaskhalsen hade han dock kräkts ...

Killarna är smarta, de (knappast tjejen vars topp man ser rakt igenom - så har jag sagt vad jag tycker om det).

Skönt med slappdagar!

Geddfish ♥ sa...

Ja, man behöver inte många knop (procent) i den här värmen!
Tycker du lagt ned ett bra jobb på att föreviga tillståndet i värmen. Det är allmänt slött. Utom i affärerna, här. Turisterna plockar efter pommes och frittis och all snabbmat som tänkas kan. Ingen orkar laga något.
Jag köpte kassler, jag föll för lättjan också, och gjorde en egen sallad till.
Ett par glas rött lindrade ryggvärken ;)

Ditte sa...

Du illustrerar verkligen denna heta dag prefekt. Och för egen del är jag också slö. Har dock varit och lämnata yngsta barnbarnet i Uppsala och det var en prestation i värmen. Och 7000 steg blev det...Jag säger bara varmt. Och med bussar i både Stockholm och Uppsala utan ac och t-bana likaså. Men med förlängd restid eftersom gröna linjen inte fungerar efter Slussen. Här ska SJ ha en eloge med tåg på tid och ac. Corona gillas här också och med lime. Hade gärna anslutit mig.
(Syresätter fortfarande blodet dåligt, och lungorna är inte helt pigga så det blir lite tungt. Men det kunde varit värre...Att ha humor och positiva tankar underlättar)i

Anki sa...

Värmen gör att man helst gör just ingenting! En kall öl skulle jag nog klara trots allt - eller att göra som killarna - bara sitta där i skuggan - problemet kanske är att ta sig upp på containern bara.
Jag lider med den stackars hunden (som inte alls är en kamphund, utan en bullterrier ... säkert med en låång stamtavla). Om hon är dräktig så borde hon inte alls vara där i solgasset!
Fina bilder med massor av sommarkänsla ... en sommar vi säkert kommer att minnas länge!

Ama de casa sa...

Lagoma aktiviteter där i värmen. En ölpaus låter tillräckligt ansträngande :-)

Steve sa...

Dagarna just nu är som gjorda för passiviteter.

nalta norrland sa...

Hunden är ju inte nån ful kamphund utan en söt bullterrier :)

Kvinnan som solar... ja ja vissa har dåligt med självinsikt ;-)

Krigsråd ovanpå en container i skuggan var ingen dum ide ;-)

En öl eller två, viktigt att hålla vätskeintaget så man inte torkar ut.

Här åskade det halva dan fram mot kvällen men inget regn, regn kom det dock under natten... ingen mängd direkt men det regnade lite i alla fall.

Carita Liljendahl sa...

Usch, det ser knastertorrt ut där på gräsmattan - skulle inte klara av att sola där!
Men som barnen gör, njuter i skuggan, det kan jag göra!

Johanna sa...

Ja det är inte mycket man orkar i denna hettan, mer än dricka :)

Hunden var verkligen ful.... tur ägaren var snygg iaf ;) Han kanske blev snyggare för hunden var ful? :)

Paula sa...

Tur det finns vattenhål! Hos mig finns bara en pizzeria, om man vill ta en pilsner. Men det finns ett fik o en kiosk, inte illa va? Hade glatt mig så åt det väntade regnet i helgen, men nu verkar dom dra öronen åt sig och skjuter fram prognosen till söndag med bara halva mängden utlovat regn. Jaja, den som lever får se.

Christian Lehmann Gisler sa...

Har du nån recension på den ölen, har aldrig provat?