fredag 27 juli 2018

Fredagsobservationer


I stället för att visa er ytterligare en repris, lägger jag upp den här bilden. Damen på bilden matade sina hundar med tacos. Japp, salt är viktigt i värmen.


Utslagen. En powernap i skuggan är inte så dumt.

- Precis idag är det två veckor sedan som extremvärmen började här i stor-Stockholm. Det var fredagen en 13 juli förresten. Under 15 dagar har jag gjort några observationer som är ganska roliga. Har tyvärr inga bildbevis, men vill gärna dela med mig ändå. Hoppas ni får ett gott skratt och/eller ni kanske känner igen er själva;-)

- Sedan den 13 juli har maken och jag inte haft några långbyxor på oss. Det har då aldrig hänt i Sverige. I stället har vi vandrat runt i sådana trekvartsbyxor som inte är ett dugg stiliga, speciellt inte på maken som ju är 1,95 meter lång, och då slutar ovanför knäna.

- 70 plus kvinnor verkar då aldrig slänga gamla klädesplagg. De flesta har lyckats gräva fram klänningar från 1950-1970-talet som de har på sig i värmen. Himla roligt att se faktiskt. Nåt för vintage butiker att spana efter kanske.

Under två veckor har vi inte ätit en enda varmrätt. Vi har varken använt spisen eller ugnen. Vi har blivit salladsätare – Caesar, grekisk, rostbiff, tonfisk, skinka/ost. Tjejen i delidisken hos den lokala ICA berättade att de aldrig sålt så mycket sallad under de 20 åren hon jobbat där. Tur att man inte är ensam om att ställa om kosten.

- Det har aldrig hänt att hyllorna med Brämhults apelsinjuice hos ICA har gapat tomma. Det gjorde dom igår och idag. Panik! Uppenbarligen är det inte bara vi som ökat vitaminintaget på detta sätt.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. DS.

13 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jo, men det har de ju, din rubrik heter ju fredagsobservationer och visst har du observerat dessa två bilder?!?
Fräcka.

Annars kan jag hålla med dig. Fredagen den 13:e knäckte jag min rygg och sedan dess har det varit supervarmt, helt sant. Dock tacksamt. Lättare att ha värk i värmen. Jag har gått klädd i kjol, shorts och klänning, varenda dag, någon dag i trekvarts.

Jag äter också värmeanpassad mat, dock gör jag den hemma, sunt och gott. Mycket vatten men nu blev det ett glas rött till kvällen.

nalta norrland sa...

En observation jag gjort är att vi nog aldrig har grillat så få gånger som vi gjort sedan 5 maj då vårvärmen kom smygande och till å med idag,typ tre månader och knappt tre gånger har vi grillat.

En annan observation jag gjort är att när värmen kommer tappar folk begrepp å går klädda eller inte klädda ;-) utan att tänka på hur omgivningen klarar av dessa oklädda personer.

Varför går folk (män) utan tröja i mataffär och sitter på matställen, jag fixar icke bukfeta håriga svettluktande män varken då jag står i kö på ICA eller ska äta middag på lokala pizzerian.

Ditte sa...

Du har då verkligen observerat och gjort en härlig sammanfattning inte bara av dagen utan dessa heta dagar.
Bilderna är härliga och den med mannen som vilar isg i form gillar jag verkligen. Om det sedan är bra öfr hundar med tacos bvet jag inte. Men prova kan man ju. Och salt är det.
Vad gäller klädsel har jag några klänningar från Desigual som är på i övrigt tunna halvlånga byxor. Det mesta känns alltför varmt. Vår mathållning påminner mycket om er men jag har hämtat hem lite sushi, thai och kinesisk mat också. Och i matväg har jag gjort gazpacho som läskar. Vad gäller juice dricker jag det väldigt lite om jag inte pressar själv och det blir bara vintertid, apelsiner. Men Brämhults finns alltid hemma. Om, utifall, att...
Nu väntar jag på månen men ser att molnen hopar sig. Är beredd med kameran.

FREEDOMtravel sa...

Vi äter oxå mer kall mat i värmen! Till lunch idag blev det sallad (bra) och till lunch igår blev det kakor (mindre bra). Att laga varm mat tar emot både för att man inte vill äta varmt och för att det blir så varmt i husbilen .,, Galen hetta i Sverige, och ibtressabravpbservationet! :)

Steve sa...

Två veckors extremvärme. Jag tycker att vi haft tre månaders sådan. Idag peakade vi med 36 grader.

Susjos sa...

Vila sig i form är inte dumt i denna värme, att jogga i denna värme går ju inte!
Som du och din man gjort har vi också kört med, inte mycket varm mat här inte...förstår att salladerna går åt som smör i solsken. Långbyxor var det längesen man hade, om man bortser från mina nya luftiga randiga "cirkusbyxor" som jag faktiskt haft...fast kanske inte sen den 13 juli, nej!

Det blir en till natt på balkongen känner jag, luften står still inne, fast har i alla fall sjunkit till 24 grader nu!
Sov gott...

Anki sa...

Jag som normalt inte går i klänning ... jag köpte mig en tunn och luftig klänning för att överleva ...
Kall mat i samma stil som den ni äter, men inte färdigköpt, kall dryck - mest vatten som släcker törsten bäst ... och bara slappa med AC:n påslagen.
Nog tycker jag dina bilder har med inlägget att göra - dagsfärska dessutom och som vanligt påpassliga!

Ama de casa sa...

Haha! Den där andra bilden tycker jag ger uttrycket "shop ´til you drop" ett "ansikte" ;-)

Anders har alltid tyckt att jag har varit konstig som helst vill ha varm mat oavsett hur varmt det är ute. Sallad är mer ett tillbehör till maten, alternativt en förrätt :-)

Så ni har också ändrat dresscoden nu då. Det verkar vara ett sånt år i år av lite olika anledningar :-D

Ha en härlig lördag!

Marina sa...

Visst är det så, att matvanorna ändras utifrån väderförhållandena. Nu blev det ju lite "panik i leden" när det blev grillnignsförbud också, det är ju det genomsnittssvensken lever på varma sommardagar...

Paula sa...

Verkligen roliga iakttagelser! Här på vischan går livet till på lite annat vis. Först o främst så kryllar det av turister, dom cyklar, paddlar kanot, simmar, vandrar, dom är överallt. O det får dom gärna vara, utom i kassakön i butiken, suck. Min mage klarar inte så mycket sallad så jag har två dagar nu ätit nudelsoppa, Ramen! Delidisk! Det finns ingen i denna by! Så jag har använt spisen, även kokat ägg till frukost. Min klädkod är långbyxor, alltid, jag vill ha sladdriga tunna fladdriga byxor som liksom får luften att vispa runt när jag går. Inga tights eller kortbyxor här inte. Inga ärmlösa toppar heller. Ibland keps på huvudet, annars tuggar bromsen upp min skalle.
Nu vet du hur jag ser ut, trevlig söndag

Christian Lehmann Gisler sa...

Bruka skratta åt frugans "trefjärdedelsbyxor"....alltså: långa eller korta, punkt slut!

Eva Trillian sa...

Det här har verkligen varit de kalla måltidernas sommar! Tur att en fräsch sallad är gott!

Anni sa...

Vintage-klänningarna är ju mode igen, så damerna gör helt rätt.
Förresten finns det väl en 70+dam inte så långt från denna blogg, eller?